Първоначално изпратено от luboil
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имаме ли право на дом в тоя абсурд?!
Collapse
X
-
Last edited by мейси; 05.06.2010, 20:21.[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
-
Първоначално изпратено от мейси Разгледай мнениеИнвеститора е купил конкретният голям парцел, в средата е построявил блок, продава апартаментите и земята под тях , но всичко около сградата продължава да е негово.Какви права в тоя случай се търсят от живущите??
Какво означава идеална част от парцел, ама за едните точно определена част, а за другите - друга?
Това не е идеални части, а реално разделение - което в конкретния случай мисля, че е незаконно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСтроително разрешение се дава за целия парцел , така както е заложено такова за него в плана за градоустройство. ИЧ от земята означава идеална част от парцела на който е построена сградата - целия парцел и няма под , над...и ала бала.[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеза съжаление , относно канализацията инвеститора пак е прав.
Изобщо не си представям канализация заустена във ф 25 см.
при достигане на критично ниво да се включва и да изпомпва водата обратно, а не са излива в мазетата
ама как ще сложи
нали и тва пари струва
не съм сигурна дали има външна хидроизолация на мазетата
пусто всичко е бетонирано и няма как да видя
Коментар
-
SStoilov
За канализацията бизнесмена не е прав и не са прави и тези които са му позволили строителство и издали разрешението да въвеждане в експлоатация ! Като няма канализаци , няма да строи и да продава такава сграда на толкова много хора. Виновни са тези които са разрешили строителството и за да се позволи те е трябвало да изискат от него ..той да реши проблема с канализацията и да я изгради..ако иска да строи..Мога да посоча примери в които строителство се е разрешавало ако предприемаче се ангажира да изгради канализация и хората я правиха съвсем нормална канализация , а не с 25 см. етернитова твъръба което е направо смешно.D.Y.F-091066
Коментар
-
Инвеститора е купил конкретният голям парцел, в средата е построявил блок, продава апартаментите и земята под тях , но всичко около сградата продължава да е негово.Какви права в тоя случай се търсят от живущите??[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
lulutopia
Абе я го съдете тоя до дупка , тоя паркинг е незаконен , те му дават да застрои 40% ..а той какво е застроил 100% и да плати за развалявнето на паркинга. Идеална част може да прехвърли от целия парцел за застрояване , тя затова е идеална част и никакво обособяване по нея не може да има защото ако може да се обособи няма да е идеална част.Той щом по договор е длъжен идеална част да прехвърли , то такава ще му искате , а не обособена под ..над..зад сградата.Тоя келеш можете да му разкажете играта , защото като му гледам паркинга той е бая незаконен.Какъв план са му удобрили на него , има ли ги тези паркинги в него ? Нямате прокуратура на място , която да се самосезира дори би трябвало защото това застрояване се вижда от всички ..Въпросния келеш над закона ли е ? Как е застроил 40% и е обърнал всичко на паркинг ?D.Y.F-091066
Коментар
-
за съжаление , относно канализацията инвеститора пак е прав.
Изобщо не си представям канализация заустена във ф 25 см.
Първоначално изпратено от lulutopia Разгледай мнениеТова са думи на инвеститора от една статия.
"Идеални части ще им се прехвърлят, но не и от паркинг. Те нямат идеални части върху парцела. Ще им прехвърля това, което е под блока, в зелените площи, в подходите и тротоарите - това, което реално обслужва жилищата, обясни инвеститорът"
Аз имам НА за идеална част...
Кво правим?
"Мазетата се наводняват, защото градската канализация не може да поеме - тя е стара, заустена е в 250- милиметрова тръба от етернит. Това е проблем на всички кооперации, ние нямаме вина, отговори бизнесменът."
Само че сградата има гаранция 5 години....
А другите въпроси не искате ли да коментирате?Или само паркингите са важни?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от lulutopia Разгледай мнениеА другите въпроси не искате ли да коментирате?Или само паркингите са важни?!
Просто дискусията така се насочи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
СЪдете го за измама , да си вземе хапарамента и да върне парите.
Ако може и медиен шум да вдигнете - добре. Ама тука медиите са трудно достъпни, и според мен те си селектират материалите обективно или не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеАми това не решава ли въпроса?
А и това, че инвеститора взема паркингите го пише в НА?!?!
"Идеални части ще им се прехвърлят, но не и от паркинг. Те нямат идеални части върху парцела. Ще им прехвърля това, което е под блока, в зелените площи, в подходите и тротоарите - това, което реално обслужва жилищата, обясни инвеститорът"
Аз имам НА за идеална част...
Кво правим?
"Мазетата се наводняват, защото градската канализация не може да поеме - тя е стара, заустена е в 250- милиметрова тръба от етернит. Това е проблем на всички кооперации, ние нямаме вина, отговори бизнесменът."
Само че сградата има гаранция 5 години....
А другите въпроси не искате ли да коментирате?Или само паркингите са важни?!
Коментар
-
АБе новия закон за ет. собственост не ви ли дава право да го изгоните тоя тарикат, ако има хапартамент в сградата.
Лошото е ча дори да има, той най вероятно е собственост на ЮЛ .
Но не търсене начин да го принудите да махне бариерата , почти е невъзможно. Ако пък има негова обособена ИЧ си е направо невъзможно.
СЪдете го за измама , да си вземе хапарамента и да върне парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lulutopia Разгледай мнениеИмам НА за покупко- продажба на идеални части от ндвижим имот.
СД Микрон ми ПРОДАВА 0.275% идеални части от поземлен имот, целия застроен и незастроен с площ 6 551кв м
инвеститора сам решава къде да се паднат идеалните части- за собствениците- под сградата, зелените части и тротоарите, за него- паркингите
А и това, че инвеститора взема паркингите го пише в НА?!?!
Коментар
Коментар