IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полицаите ни 3 пъти повече като % от населението от Румъния

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А дано ,ама надали Горанов: Привилегии при пенсиониране - само за полицаите на улицата.'
    12 октомври 2015
    МВР няма да получи необходимите му 21 млн. лева за обезщетения на пенсионирани полицаи, ако не направи промени в модела на пенсиониране на служителите си.

    Само полицаите, които могат да бъдат набити на улицата, трябва да бъдат първа категория, т.е. да имат право на ранно пенсиониране и вървящите с него привилегии.

    Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти.

    "Поставил съм условие към колегите от МВР, което те упорито отказват да изпълнят, въпреки че е твърдо логично. Продължавам да смятам, че тези, които могат да бъдат набити на улицата, трябва да бъдат първа категория, а тези, които стоят зад бюра и не са изложени на такъв риск, трябва да бъдат трета категория - така, както са и министър-председателят, и народните представители, и всички, които не са изложени на риск", обясни Горанов.

    Той уточни, че води много отдавна с МВР този дебат.

    "Това би донесло съществени спестявания в бюджета на МВР. За съжаление, все още не виждам движение в тази посока, дори се изкушавам с бюджета да иззема инициативата за нормативни промени в тази посока. Няма да оставим хората без заплати. Но реформите не са самоцелни", уточни Горанов, цитиран от Фокус.
    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1513503
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

    Коментар


    • Жалка картинка....Видео разкри, че в столицата не вдигат личните коли на полицаите.Шефът на "Паркиране и мобилност": Няма двоен аршин при "паяка" http://novanews.novatv.bg/news/view/...ampaign=accent
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Отново полицейски произвол от милиционерите .Видео на http://novanews.novatv.bg/news/view/...C%D1%8A%D0%B6/
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
          Шенген ли....през крив макарон Двама служители на МВР с обвинения за незаконно набавяне на облага от чуждестранни граждани

          6 Авг. 2015
          http://www.prb.bg/bg/sgp/news/aktual...za-nezakonno-/
          Освен от тях, трябва да потърсят отговорност и от преките им началници, дето са ги назначили на работа.

          Коментар


          • Още малко инфо по въпроса ...

            Полицаят, замел следите на Дивеков, е баща на гаджето му

            Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/300964-%D0...%BC%D1%83.html

            Сега става ясно защо от Ме Ве Ре искат 20 заплати при пенсия и да приключват работа на 50...ами ЗАСЛУЖАВАТ ГО !!!

            Коментар


            • Безобразни нарушения на пловдивската полиция при разследване на фатално ПТП
              19 Август 2015 14:22
              Главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал вътрешния министър Румяна Бъчварова заради неправомерни действия на полицаи от Пловдив при разследването на пътен инцидент на 12 август, при който 24-годишен шофьор блъсна на пешеходна пътека мъж, който е починал.

              Прокуратурата не е била уведомена за инцидента от МВР, а от репортаж на Нова телевизия, гласи съобщение на прокуратурата. За случая не е било съобщено нито на дежурния прокурор, нито на ръководителя на окръжната прокуратура. Шофьорът не е арестуван за 24-часа, въпреки че самоличността му е била установена. Направена му е проба с дрегер, която е била отрицателна, но не е назначена кръвна проба за алкохол и наркотици.

              На следващия ден е бил призован от разследващ полицай като свидетел, въпреки че указанията на наблюдаващия прокурор са били различни.

              "Последвало е повдигане на обвинение и задържането му до 72 часа по прокурорско постановление. Прокуратурата е установила, че мъжът е санкциониран общо 8 пъти по Закона за движение по пътищата и има 5 влезли в сила наказателни постановления и 3 наложени глоби с фиш. Установено е, че последното му нарушение е от 10.05.2015 г., като всички наложени му глоби са неизплатени, но въпреки това не са му отнети контролни точки, нито талона за управление на МПС. Служителите на МВР не са предприели никакви действия за установяване на самоличността на гражданите – очевидци на пътно-транспортното произшествие", пише в съобщението на прокуратурата. Не е назначена и автотехническа експертиза.

              Разследващият полицай е бил отстранен от делото по искане на наблюдаващия прокурор. "На 14.08.2015 г. новият разследващ полицай е разпитал само един свидетел – очевидец на пътно-транспортното произшествие, който доброволно е предоставил имената си на полицейските органи. Разследващият полицай е заявил, че не разполага с възможност да установи други очевидци, ако те сами "не се появят на разпит", посочва се в съобщението на прокуратурата.

              Главният прокурор Сотир Цацаров предлага на министър Румяна Бъчварова да упражни правомощията си по Закона за МВР и да предприеме необходимите действия.
              http://www.fbr.bg/read.php?n=35373


              ...........................
              Бардакът МВР може да се оправи .......ето как >>>..http://e-vestnik.bg/13674
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                Чрез News.Bg Състоянието на полицията описано от една снимка. Вероятно това е причината да искат ранно пенсиониране

                http://topsport.ibox.bg/news/id_240842983

                Ето още една снимка на полицаи като един от тях задължително се нуждае от пенсия още щом е навършил 20 годишна възраст:



                http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4920739

                Коментар


                • Докога МВР ще е неформирана система ?
                  '''Според изводите на доклада МВР е огромна организация, претрупана с излишни или нефункционални звена структура, която е тромава и много трудна за управление. В министерството има функции и звена, които дублират други държавни структури. Институтите на МВР като Института по психология, Академията на МВР, Медицинският институт на МВР и НИИ по криминалистика и криминология, според авторите на доклада, са излишни за неговата структура и би трябвало да се запазят, но да излязат от системата на МВР. Същото важи и за Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

                  Изследователите отбелязват: „МВР не представя редовно годишни доклади и отчети за дейността и няма процедура за изготвянето им”. Друга констатация на доклада е, че парламентарният контрол върху дейността на министерството е неефективен, а гражданският, ако и когато въобще го има, е много силно затруднен.
                  Основен извод на екипа е, че повече от 95% от бюджета на министерството, който за тази година е около един милиард лева, отива за заплати на персонала, и това обрича ведомството на пълен застой, поради липсата на средства за нова техника. Освен това администрацията на МВР е „двойно по-голяма от разумната”'.
                  http://www.marginalia.bg/novini/fond...enna-promyana/
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • Чрез News.Bg Състоянието на полицията описано от една снимка. Вероятно това е причината да искат ранно пенсиониране

                    http://topsport.ibox.bg/news/id_240842983
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • Шенген ли....през крив макарон Двама служители на МВР с обвинения за незаконно набавяне на облага от чуждестранни граждани

                      6 Авг. 2015
                      Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) на 05.08.2015 г. е проведена акция, при която са били задържани двама служители на МВР. Операцията е относно подадена информация от потърпевши, че двамата участват в присвояване на пари от незаконно пребиваващи чужди граждани на територията на България.

                      След подаване на сигнала, незабавно е проведена съвместна операция с участието на служители от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, СДВР и Държавна агенция "Национална сигурност".

                      В хода на действията, които се наблюдават от прокурор в СГП, първоначалната информация е потвърдена. Задържани са били двама служители от отдел "Специализирани полицейски сили" при СДВР. Те са 24-годишни, на младши изпълнителски длъжности.

                      Двамата са привлечени като обвиняеми по образуваното в СГП досъдебно производство за това, че са използвали служебното си положение, за да си набавят противозаконна облага - престъпление по чл. 283 от НК.

                      Следствените действия по случая продължават.
                      http://www.prb.bg/bg/sgp/news/aktual...za-nezakonno-/
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • Когато КАТ и ЦГМ спят, гражданите бдят > http://btvnovinite.bg/gallery/bulgar...ati-video.html
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...varova-196656/

                          Това искане трябва ли да се подкрепи или не трябва? Ако ДА - защо??
                          Ако НЕ - защо?
                          Защо обаче моето пенсиониране се отлага за НИКОГА, а само на няколко групи служители се дискутира?
                          Маково служителите продължават да работят след ранно пенсиониране. При стандартно пенсиониране на 64-65т - май е много рядко да се получи !!!
                          Eстествено, че трябва да се пенсионират при условия като всички останали. Съществуващите привилегии за полицаи и военни са едно наследство от светлото детство, когато тези категории бяха кучетата на режима и функцията им не беше (само) да пазят реда и да правоприлагат... Съответно кучето, което пази стадото трябваше да бъде доволно - да се пенсионира на 45, да вземе определн брой заплати при пенсионирането си...

                          А какво да кажем за другото им искане - да отпадне забранта да отказват извънреден труд. Ми тя е там не случайно. Как си представяте полицай гони престъпник и в 5:30 казва: Опааа, работното време изтече, утре ще продължа да те гоня...

                          Чувал съм, че на един етаж в столична дирекция, например има около 10 деловодства, всеки полицай с персонална лелка-деловодител, естествено роднина (милиционер)...

                          И тук трябва като Саакашвили в Грузия да бъде освободен целият щат на МВР и в рамките на 3 месеца да бъдат назначени изцяло нови хора след сериозна атестация - детектори на лъжата, психотестове, интелигентност...

                          Коментар


                          • http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...varova-196656/

                            Това искане трябва ли да се подкрепи или не трябва? Ако ДА - защо??
                            Ако НЕ - защо?
                            Защо обаче моето пенсиониране се отлага за НИКОГА, а само на няколко групи служители се дискутира?
                            Маково служителите продължават да работят след ранно пенсиониране. При стандартно пенсиониране на 64-65т - май е много рядко да се получи !!!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Народа ни озверя и оскотя.По улиците е страшно.Из Плевен като караш кола имаш чувството че случайно си попаднал на писта за Формула едно по време на състезание.Оня ден ми се наложи да отида до ПИБ-а да си изтегля заплатата и ти да видиш.Като наближих едно кръстовище видях че светна жълто изключих от скорост и бавно се приближих в кръстовището.След малко от дясно с мръсна спирачка спря един мерцедес а след още малко отляво по същия начин спря и един ситроен ксара.Светофара обаче си светеше червено а двете коли ръмжат и се клатят.Докато ръмжеха и се клатеха един джип мина още по вдясно заобиколи всички и мина на червено като се качи на тротоара за целта.Ония двамата тъпаци като видяха това потеглиха с мръсна газ а напред може да мине само една кола защото платното има две ленти за движение но дясната е заета от паркирали коли след моста на кръстовището.След два светофара се случи така че спрях до ситроена.Отворих прозореца и го попитах има ли книжка и кой го е научил да кара така.А оня идиот си затгвори прозореца и ми показа среден пръст.....Та как да ти е жал за такива идиоти.Това е ежедневие по улиците из Плевен.Само идиоти....кой от кой по голям.Полицията и общината са заспали дълбок зимен сън.През двайсе метра има знак забранено спирането и паркирането а едната лента пълна с паркирали коли.....Ум да ти зайде.Та българина много иска да има ред закон и държава ама за всички останали а он да си прави каквото си иска
                              Трагедия пълна. В София е същото. Ако не си с кола може да те наръгат в час пик в автобуса. Хората тотално изпростяха, озверяха и спряха да мислят ...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Не че не съм наясно. Сърбал съм им попарата на бг правоохранително органи, но това е направо брутално!!! Виж за колко нарушения става въпрос и всичко е заметено!
                                Народа ни озверя и оскотя.По улиците е страшно.Из Плевен като караш кола имаш чувството че случайно си попаднал на писта за Формула едно по време на състезание.Оня ден ми се наложи да отида до ПИБ-а да си изтегля заплатата и ти да видиш.Като наближих едно кръстовище видях че светна жълто изключих от скорост и бавно се приближих в кръстовището.След малко от дясно с мръсна спирачка спря един мерцедес а след още малко отляво по същия начин спря и един ситроен ксара.Светофара обаче си светеше червено а двете коли ръмжат и се клатят.Докато ръмжеха и се клатеха един джип мина още по вдясно заобиколи всички и мина на червено като се качи на тротоара за целта.Ония двамата тъпаци като видяха това потеглиха с мръсна газ а напред може да мине само една кола защото платното има две ленти за движение но дясната е заета от паркирали коли след моста на кръстовището.След два светофара се случи така че спрях до ситроена.Отворих прозореца и го попитах има ли книжка и кой го е научил да кара така.А оня идиот си затгвори прозореца и ми показа среден пръст.....Та как да ти е жал за такива идиоти.Това е ежедневие по улиците из Плевен.Само идиоти....кой от кой по голям.Полицията и общината са заспали дълбок зимен сън.През двайсе метра има знак забранено спирането и паркирането а едната лента пълна с паркирали коли.....Ум да ти зайде.Та българина много иска да има ред закон и държава ама за всички останали а он да си прави каквото си иска

                                Коментар

                                Working...
                                X