IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До 2 г лих% по валутните депозити в БГ ще достигнат 20-25%

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
    Нищо не е вечно , а също и
    т.н лесен достъп...........................
    добре де, ти чакай някой ден някоя банка толкова да го закъса, че на 1 трилион активи точно твоите 5-100-200,000 евро да са спасителния и пояс. тогава ще може да им искаш 20-25%. успех!

    а интересно при положение, че ЕЦБ не иска да ги спаси, ти ще си оставиш ли там парите дори и срещу 25% лихва?
    може би няма логика в подобно съждение, а?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
      Защо някой би предложил на вас 20% годишна лихва за депозит при положение, ще по всяко време може да ги вземе от Трише за 1% тези пари? Или от Бернанке за 0.25%.
      Банките в БГ са собственост на чужди банки с директен достъп по ЕЦБ и директен или индиректен до Фед.
      Мало Бучино не е центъра на вселената, нито е съсредоточило богатството на вселената, а репутационен риск е нещо, което прави фалит на клон на международна банка немислим, защото тогава и банката майка ще бъде ударена от вълна тегления на депозити от другите и поделения.
      Нищо не е вечно , а също и
      т.н лесен достъп...........................
      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

      Коментар


      • Сега тук трябва да е ясно следното:

        Лихвите ще достигнат 20-25% за период 10-20 дни, нали? Може и повече?
        През останалото време ще са по-ниски или около 15%

        Сега, аз никъде не съм казал, че лихвите ще са 20-25% няколко години и че ще можете да клопате лихви, нали???
        Няма как да стане това!
        Last edited by SPEKO; 01.10.2010, 11:50.

        Коментар


        • До тук сме видяли, че тебе не те бива и няма да те бъде - пък за България не се тревожи ще я бъде

          Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
          НЕМА ДА ГО БЪДЕ!!!!!! НЯМА ДА Я БЪДЕ И БЪЛГАРИЯ!!!!

          Коментар


          • ?!?

            Защо някой би предложил на вас 20% годишна лихва за депозит при положение, ще по всяко време може да ги вземе от Трише за 1% тези пари? Или от Бернанке за 0.25%.
            Банките в БГ са собственост на чужди банки с директен достъп по ЕЦБ и директен или индиректен до Фед.
            Мало Бучино не е центъра на вселената, нито е съсредоточило богатството на вселената, а репутационен риск е нещо, което прави фалит на клон на международна банка немислим, защото тогава и банката майка ще бъде ударена от вълна тегления на депозити от другите и поделения.

            Коментар


            • Ами така е, с мутра премиер, еничър финансов министър и маса проститутки по банките, министерствата и парламента!!!

              То и Тодор Живков беше необразован, ама беше мъдър!!!
              Лъжеше хората от Политбюро и БКП, че взема пачки с пари за високоплатени проститутки, а с парите ходеше и се съвестваше тайно с учени,инженери, финансисти, банкери, ченгета и т.н!!!

              Така управляваше държавата много добре, ама наш БОЙКО прост!!!!
              Той вярва на партията!!!!

              НЕМА ДА ГО БЪДЕ!!!!!! НЯМА ДА Я БЪДЕ И БЪЛГАРИЯ!!!!

              Коментар


              • Болен, здрав, а купонът започна!!!
                Гледайте ги нашите дилъри какви глупости говорят??? Ами ще говорят, защото иначе заплата няма. Така е като не са спечелили 1 $ на форекс!!!! Ами много ясно, че парите ще се върнат обратно в икономиката, ама после банките ще погасят заемите си!!!
                А после?????? Лихви по валутните депозити20%!

                ХАХАХАХАХАХХА


                http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/09...misii/?ref=rss

                Вътрешният пазар има капацитет да поема нови големи емисии държавен дълг, стига доходността им да е атрактивна. Това коментираха представители на институционални инвеститори по повод последния аукцион за 15-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) в понеделник, на който беше пласирана най-голямата вътрешна емисия на стойност 234 млн. евро.

                Първоначално обявеният обем книжа беше за 45 млн. евро, но заради рекордно презаписване Министерството на финансите реши да пласира повече книжа. Според емисионния календар до края на годината то планира още шест аукциона за ДЦК, на които ще бъдат предложени книжа с общ номинал 178.67 млн. лв. плюс още една емисия на ДЦК в евро, за която не е обявен обем.

                Колко общо облигации ще бъдат пласирани зависи единствено от ведомството на Симеон Дянков - то има право както да увеличава обемите, така и да не одобри нито една поръчка на аукцион.

                Финансисти от пазара обаче са единодушни, че липсата на алтернативни инвестиции, особено за пенсионните фондове, прави държавните книжа доста търсени. Допълнително атрактивната доходност от 6.45%, която беше постигната, конкурира сериозно тази от акции и банкови депозити и е над средната за ДЦК от западноевропейски страни.

                По последна информация от представители на бранша пенсионните фондове са вложили общо над 100 млн. евро в последния аукцион в понеделник. Това означава, че те са изкупили най-малко 40 на сто от предложените книжа. Неофициално представители на пенсионните фондове обясниха, че е имало инвеститори, които са останали изненадани от решението на финансовото министерство да изпълни почти всички поръчки, тъй като са разчитали, че заради презаписването ще се изпълни само част от поръчката им.

                Сред тях е имало и банки, при които изтеглянето на повече пари, отколкото са планирали, би ограничило за кратко ликвидността им. Източници на "Дневник" обаче посочиха, че една от тях е успяла веднага след аукциона да продаде закупените книжа на чужд инвеститор. Големият обем одобрени поръчки в понеделник обаче кара някои пазарни участници да смятат, че интересът ще е по-малък на следващите аукциони заради предпазливостта на инвеститорите.

                Представителите на пазара са на различни мнения дали има опасност с големите емисии държавен дълг държавата да изземва от ресурс, който иначе би отишъл за финансиране на бизнеса. Според Мартин Търпанов, старши дилър в Societe Generale Експресбанк, такъв процес не се забелязва, а финансов ресурс има, по-скоро липсват достатъчно качествени проекти за финансиране.

                Друг представител на банка обаче, който не пожела да бъде цитиран, смята, че това е неминуемо, освен ако заетите от държавата пари не се върнат в икономиката под някаква форма – например финансиране на инфраструктурни проекти. Той коментира, че една от главните причини за интереса е предпазливостта и нежеланието на банки и пенсионни фондове да инвестират в корпоративен дълг като облигации и кредити в последните две години.

                Светослав Велинов, ръководител "Портфейли" в "Ти Би Ай асет мениджмънт", смята, че свитото кредитиране е резултат от все още несигурната макрорамка в страната и повишения риск на кандидатите за заеми.

                Данните на Комисията за финансов надзор показват, че към края на юни пенсионните фондове са инвестирали в български и чужди ДЦК общо 792.3 млн. лв., или 24% от активите им. В същото време вложенията им в корпоративни облигации са 22 на сто от тях. Последната година обаче с много дългови книжа има проблеми – компаниите забавят изплащането на лихва и главница.
                Last edited by SPEKO; 30.09.2010, 04:52.

                Коментар


                • [QUOTE=INOX;1142624]SPEKO- respect!!!
                  Браво! Много точен анализ с реално потвърждения....[/url]

                  аз пък никакво потвърждение още не виждам

                  Разграбиха 15-год. облигации в евро
                  - 27 Септември 2010, 18:21

                  Търсенето надвиши предлагането близо седем пъти на проведения днес първи аукцион за продажба на 15-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) за вътрешния пазар, деноминирани в евро.

                  Това е първата емисия в този матуритетен и валутен сегмент, емитирана на вътрешния пазар от 2003 година насам, съобщиха от МФ.

                  Номиналната стойност на предложеното количество на аукциона за продажба на ДЦК беше 45 млн. евро. Банките подадоха рекорден брой поръчки, както от свое име и за своя сметка, така и сметка на техни клиенти.

                  Коментар


                  • Относно предвижданията на SPEKO

                    SPEKO- respect!!!
                    Браво! Много точен анализ с реално потвърждения....за съжаление...
                    Ще изтегли ли България заем от МВФ?
                    http://www.dnes.bg/politika/2010/09/...m-ot-mvf.99770

                    „Не се изключва възможността България да изтегли заем от Международната банка за възстановяване и развитие, за да излезе от икономическата криза”.

                    Това заяви пред Dnes.bg заместник-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев. Коментара Косев направи по повод преговорите, които се водят с представители на Международния валутен фонд в момента в България.

                    В проекта за бюджет за 2011 година е предвидено държавният дълг да достигне 14 милиарда лева. Към края на декември тази година задълженията на държавата няма да надминат 10 милиарда.

                    По този повод кабинетът има намерение да поиска разрешение за теглене на заем в размер на 4 милиарда лева, за да се запълнят дупките в хазната догодина.

                    Заместник икономическият министър беше предпазлив в коментара си за заема.

                    „Преговорите с фонда вървят добре, но тегленето на заем трябва сериозно да се обмисли, защото това би утежнило положението на държавата”, заяви още пред Dnes.bg зам.-министър Косев.

                    Коментар


                    • EUR - 10-15% лихва ????????
                      М даааа положението никак не е добре! Кой идиот ще плати толкова пари за ресурс,който може да си набави на пет пъти по-ниска цена.Много ми е интересно да разбера,така че моля ви ако някой има инфо(макар и иронично) нека сподели
                      Only God Can Judge me...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                        Тук ще са необходими малко повече разяснения, защото в темата има противоречия още от първия пост. USD - 20-25% , EUR - 10-15% лихва и в същото време USD ще поскъпва спрямо еврото. Това не го разбирам. Здравата логика сочи, че валутата с по-висока лихва поевтинява.
                        точно обратното е - валутата с по-висока лихва поскъпва .

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
                          Хехеехе

                          Купонът започва до месец!!!!

                          Нещата са по-лоши отколкото си мислих!!
                          Е защо, обясни ни поне!
                          Мнението не е препоръка за сделки!

                          Коментар


                          • дел не е за тук
                            mWPCloud.com

                            Коментар


                            • ахам))))

                              и един мармот завива шоколада в станиол))))

                              аман от ненормалници))))

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                                Тук ще са необходими малко повече разяснения, защото в темата има противоречия още от първия пост. USD - 20-25% , EUR - 10-15% лихва и в същото време USD ще поскъпва спрямо еврото. Това не го разбирам. Здравата логика сочи, че валутата с по-висока лихва поевтинява.
                                Аз по-скоро игнорирам първата част на темата. Преди 9 месеца на база някаква конкретна ситуация и след субективен анализ той е прогнозирал такива лихви в средносрочна перспектива.
                                В условия на количествени улеснения и задаващи се нови пакети "стимули", тези лихвени проценти си остават теория.
                                Не са невъзможни. Биха били вероятни при други условия, различни изпълнители на главните роли, друг дневен ред и начин на мислене.Не забелязвам такива условия.

                                Съчетанието "купонът започва" възприех субективно като някакъв символ за остро и дълбоко влошаване на ситуацията тук, у нас.
                                Може и да не съм разбрал правилно посланието.
                                Щеше ми се да чуя малко повече коментар.
                                Last edited by nacheff; 18.09.2010, 15:49.

                                Коментар

                                Working...
                                X