Ако си честен Пирамиде, публикувай презентация на проекта, резюме, напиши отворено писмо до медийте! Истината е че се правиш на умен тук, за да може да си намериш някой балък, да ти финансира извънземните ти изобретенията....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Атомно електрически централи - новини,цени,пазари
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеМале-е-е яко сте се дърляли тая нощ и сутрин ... Сега да ви открехна малко:
Pyramid,
Хората са ти казали вече да попрочетеш малко термодинамика преди да говориш за велики изобретения. Няма как да докараш топлото на 200 км при разумни разходи и технически параметри. Иначе, гр. Козлодуй се отоплява отдавна от 6-ти реактор и всички са доволни - евтино, МНОГО топло, абе супер.... Но тръбата е само 3 километра!
Бате Пешо,
Говорим за АТЦ, а не за АЕЦ. Има принципна разлика в конструкцията, технологичната схема и топлинните потоци. Има и голяма разлика във вътрешно присъщата проектна безопасност. Да беше обърнал внимание какво съм написал в постинга си от снощи. Имало е такъв проект за АТЦ, но доста отдавна - горе-долу когато са замисляли 3-4 блок на Козлодуй, а може би и преди. Аз лично съм го чувал като студент от преподавателя си по ядрени реактори. За съжаление е вече покойник и не мога да го питам за подробности. Но все още има живи хора, които знаят за тая работа. Ще се опитам да събера повече информация.
dosadnik,
Личи си, че си от Гугъл поколението. Ами няма да намериш нито ред в нета за проект, който е правен някъде през 60-те или ранните 70-те години на миналия век.
Едно време са казвали, че човек не може да лети, не може да бяга по-бързо от кон, пък и земята са виждали плоска...
Повтарям, изчисленията казват друго. И без да се нарушават принципите на термодинамиката - просто, и изходните условия не знаеш, и критериите за оценка, от които аз изхождам.
И не, не е изобретение. Няма нужда от патенти, и има развит механизъм за мултипликация на ефекта от инвестицията. Ти не си ги виждал тези неща, но, на Р.Овч и ББ те бяха представени възможно най-пълно.
Иначе, оценявам опита да бъдеш обективен - просто, събеери повече инфо, преди да ме оплюваш и ти, става ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеБате Пешо,
Пусни в Гугъла фразата "атомная станция теплоснабжения" и всичко ще ти се изясни. Има няколко, почти построени (и снимки даже има ), но строителството е спряно заради демокрацията и зелените. И заради Чернобил също. Което е безкрайно тъпо, защото реактори от чернобилски тип продължават да работят в Русия, а доскоро (2009 г., Литва) имаше такъв и в Европейския съюз. А го отнесоха много по-безопасни проекти като тези АТЦ например. Пасивната вътрешно присъща безопасност на такъв блок е много, много по-добра от на който и да е реактор за производство на електричество. Повтарям - на който и да е действаш или строящ се енергоблок, където и да е по света.
Та имало е такъв проект за АСТ-500 и за София. Най-вероятно два блока, за да има резервираност.
dosadnik,
Ти по-добре не се обаждай, като не разбираш. Пък и думи на едро хвърляш - "мегаломанско, малоумно и т.н." Нищо не ти е ясно. Направо ме разсмя с идеята да сложиш реактор ВВЕР-440 да прави само топлина. Абе аланкоолу, тоя реактор е за ток, а не за топла вода! За отопление си има други. Виж горе каво съм написал на Бате Пешо и ако знаеш руски, вземи се пообразовай малко.
Коментар
-
Бате Пешо,
Пусни в Гугъла фразата "атомная станция теплоснабжения" и всичко ще ти се изясни. Има няколко, почти построени (и снимки даже има ), но строителството е спряно заради демокрацията и зелените. И заради Чернобил също. Което е безкрайно тъпо, защото реактори от чернобилски тип продължават да работят в Русия, а доскоро (2009 г., Литва) имаше такъв и в Европейския съюз. А го отнесоха много по-безопасни проекти като тези АТЦ например. Пасивната вътрешно присъща безопасност на такъв блок е много, много по-добра от на който и да е реактор за производство на електричество. Повтарям - на който и да е действаш или строящ се енергоблок, където и да е по света.
Та имало е такъв проект за АСТ-500 и за София. Най-вероятно два блока, за да има резервираност.
dosadnik,
Ти по-добре не се обаждай, като не разбираш. Пък и думи на едро хвърляш - "мегаломанско, малоумно и т.н." Нищо не ти е ясно. Направо ме разсмя с идеята да сложиш реактор ВВЕР-440 да прави само топлина. Абе аланкоолу, тоя реактор е за ток, а не за топла вода! За отопление си има други. Виж горе каво съм написал на Бате Пешо и ако знаеш руски, вземи се пообразовай малко.Last edited by netware5; 15.02.2012, 12:12.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеMрежата щом твърдиш че е имало такъв проект вярвам ти.Но си мисля че авторите му не са със всичкия си.То имаше едни проекти и за пристанище София дори пръстта още стои ако се не лъжа между Дървеница и Младост 2.Не съм запознат с така наречената АТЦ но предполагам че тук става дума само за производство на топлинна енергия без електрическа.Въпроса е как регулираме производството на реактора при изменение на топлинния товар от 1500 да речем до 200МW.И кой ще задоволява консуматорите по време на презареждане и аварии?To е възможно технически да докараш вода от Козлодуй до София ама колко ще струва?И има ли смисъл да докараш вода която в Козлодуй е с температура 25-27 градуса.Каква ще е температурата на водата в София?
Коментар
-
Mрежата щом твърдиш че е имало такъв проект вярвам ти.Но си мисля че авторите му не са със всичкия си.То имаше едни проекти и за пристанище София дори пръстта още стои ако се не лъжа между Дървеница и Младост 2.Не съм запознат с така наречената АТЦ но предполагам че тук става дума само за производство на топлинна енергия без електрическа.Въпроса е как регулираме производството на реактора при изменение на топлинния товар от 1500 да речем до 200МW.И кой ще задоволява консуматорите по време на презареждане и аварии?To е възможно технически да докараш вода от Козлодуй до София ама колко ще струва?И има ли смисъл да докараш вода която в Козлодуй е с температура 25-27 градуса.Каква ще е температурата на водата в София?
Коментар
-
Мале-е-е яко сте се дърляли тая нощ и сутрин ... Сега да ви открехна малко:
Pyramid,
Хората са ти казали вече да попрочетеш малко термодинамика преди да говориш за велики изобретения. Няма как да докараш топлото на 200 км при разумни разходи и технически параметри. Иначе, гр. Козлодуй се отоплява отдавна от 6-ти реактор и всички са доволни - евтино, МНОГО топло, абе супер.... Но тръбата е само 3 километра!
Бате Пешо,
Говорим за АТЦ, а не за АЕЦ. Има принципна разлика в конструкцията, технологичната схема и топлинните потоци. Има и голяма разлика във вътрешно присъщата проектна безопасност. Да беше обърнал внимание какво съм написал в постинга си от снощи. Имало е такъв проект за АТЦ, но доста отдавна - горе-долу когато са замисляли 3-4 блок на Козлодуй, а може би и преди. Аз лично съм го чувал като студент от преподавателя си по ядрени реактори. За съжаление е вече покойник и не мога да го питам за подробности. Но все още има живи хора, които знаят за тая работа. Ще се опитам да събера повече информация.
dosadnik,
Личи си, че си от Гугъл поколението. Ами няма да намериш нито ред в нета за проект, който е правен някъде през 60-те или ранните 70-те години на миналия век.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнениеНе се дърлям. Айде намерете ми тоя проект да го видя. Аз и един ред не намерих по темата
След 25 г , човек забравя името на първото си гадже, а аз да помня името и лекцията по тази тема е малко пресилено.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеВие сте интересни хорица....Аз ви пиша , че е имало проект ( Мрежаря го потвърди..), а вие ми пишете за партизани и светещи хорица....
Проектантите на идеята са гьон тъпаци ( само, че тогава науката в тази област бе на световно ниво - колко държави са построили 6 блока и имаха експериментален реактор в БАН) и слуги на ЦРУ(тогава), та да изтрепят 700К хорица и да преместят столицата в Плевен.
И една дума, без да се палите и дърляте , не може да върже човек с вас......
Коментар
-
Вие сте интересни хорица....Аз ви пиша , че е имало проект ( Мрежаря го потвърди..), а вие ми пишете за партизани и светещи хорица....
Проектантите на идеята са гьон тъпаци ( само, че тогава науката в тази област бе на световно ниво - колко държави са построили 6 блока и имаха експериментален реактор в БАН) и слуги на ЦРУ(тогава), та да изтрепят 700К хорица и да преместят столицата в Плевен.
И една дума, без да се палите и дърляте , не може да върже човек с вас......
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеАз подкрепям идеята......
Само с една малка добавка в идеята....На всеки 50 км да се построи по една "малка"АЕЦ за подгряване на водата........
пп Не знам дали е вярно или е "народно творчество", но в София е имало проект за такава АЕЦ за парното на София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАбе пич, не съм аз човекът, когото трябва да убеждаваш за предимствата на ядрената енергия.... Но някак си ми се вижда прекалено да караме тръба с пара (или топла вода) от Козлодуй до София .... това са си около 200 км по път и сигурно около 180 по права линия .... Иначе, преди много години (по бай Тошово време), иамше един проект за АТЦ (атомна топлоцентрала), която да захранва с топло цяла София. Нивото на безопасност беше много по-високо от на АЕЦ, защото работеше при атмосферно налягане на 1-ви контур .... Но за съжаление Чернобил уби този проект в зародиш ....
Добре че Чернобил е гръмнал в правилния момент, инак сега щехме да ходиме по улиците и да светиме
Като стане и най-дребната авария и изпуснеш радиационна вода по тръбите и се набие в радиаторите на хората, познай какво ще стане - требва да бутнеш всички сгради, щото ще са се облъчили . Мен ме съмнява, че това са твои свободни съчинения, но може и да греша , щото глупостта на банаджийте не е за подценяване също
Коментар
-
Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнениеВерно ли ще караш 200км топла вода от Козлодуй до София
Добре верно, че си икономист, а не инженер строител на АЕЦи
Сега Европа щеше да е пустиня
Само с една малка добавка в идеята....На всеки 50 км да се построи по една "малка"АЕЦ за подгряване на водата........
пп Не знам дали е вярно или е "народно творчество", но в София е имало проект за такава АЕЦ за парното на София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеДокарва се водата, споко. При това, гореща, и още, напълно изгодно. Топлина, която, иначе, топли реката /Дунав/ и въздуха. 2/3 от енергията, отделена при деленето на урана. около 2000 мегавата на всеки реактор.
Но, нали казваш, не точно аз би трябвало да те светвам, netware5А премиерът е информиран от 2008-ма, ако не ме лъже паметта, и тогава, нула реакция.
А уж бил спортист.
- Или толкова и разбира. както и да е, интелигентен човек поне би задавал въпроси, би поискал изчисления, такива неща. Естествено, Р.Овч. тогава обяви проекта за "неизгоден", забравяйки услужливо да обясни, че...това е неизгодно нему, а не изобщо за държавата.
Накратко, хвани единия, удари другия...и пак ще си на загуба.
царство на тъпаци, крадци и шушумиги. Направо се не ща.
Добре верно, че си икономист, а не инженер строител на АЕЦи
Сега Европа щеше да е пустиня
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНе си в час.
Радиоактивна е от контурите на АЕЦ, а тук топлото го забираш след охлаждането в кондензаторите...ама нали си Дохтур, сега, ти знаеш повеке, естествено
Коментар
Коментар