IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Здравно осигуряване,Здраве,Доктори и Корупцията в системата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сега виждам, че тревожните новини идват от Холандия. -:-)
    Не дойдоха ли всъщност оттам и съмненията за свинския грип-менте? Както и за съмнителната ефикасност на тамифлу-то?
    Веселбата е пълна вече - на европейско ниво.

Коментар

• Badboy, това не е ли за "Бисери и вицове"?
      Да очакваме мишия грип, очевидно фаща дикиш.

Коментар

• http://www.novinar.net/news/ide-kozi...zMjs4MA==.html

Иде кози грип

Новият вирус е взел шест жертви в Холандия
        Шест души са починали в Холандия от т.нар. ку-треска, причинена от кози грип, който се предава директно от животни на хора, съобщи австрийският в. „Ди пресе”. Епидемията от кози грип е засегнала най-вече източните и южните провинции на Холандия, където се отглеждат най-много кози, чийто брой във фермите достига 375 000. С новия вирус са били заразени 2300 души. От 350-те козеферми в Холандия в 55 са регистрирани случаи на болестта. Болки в гърлото и ставите, главоболие, висока температура и отпадналост са симптомите на козия грип, който се лекува с антибиотци. 19 случая са регистрирани и в съседна Белгия, което доведе до спешна сбирка на кабинета.

„По-добре да бях се разболяла от свински грип, отколкото от козия - разказва пред „Ди пресе” 50-годишната Жаклин ван ден Бос, която от 8 месеца страда от последиците на болестта. - Трябва да провеждам едно след друго лечения с антибиотици. Слава Богу вече нямам висока температура, както в началото на болестта. Сега обаче се чувствам слаба и уморена. Ако работя един ден, трябва да почивам два, за да се възстановя”, добавя тя.

Холандският министър на здравеопазването Аб Клинк и министърът на селското стопанство Герда Фербруг наредиха да бъдат избити 10 000 животни, които са заразени с вируса. Животновъди пък упрекват правителството, че са закъснели с мярката.

Козият грип не може да предизвика ку-треска. Така коментира пред „Новинар” епидемиологът, началникът на отдел "Надзор на заразните болести" към Министерството на здравеопазването д-р Ангел Кунчев. Той заяви, че козите са разпространители на ку-треската, но е невъзможно козият вирус да я причини у хората. Кунчев отрече у нас да има данни за наличието на новия вирус. „Това, че някъде се е появил този щам, не значи, че той ще се разпространи и у нас”, каза експертът.
        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Много глупости написахте в тази тема . Я по - добре коментирайте графиката на Софикс ( не тук естествено ) и ще паднем ли под заветното 430 .. :-)))

Коментар

• Не съм много съгласен. Не е нужно да си на умирачка за да посетиш лекар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petronius
              А за това дали има друга система в която може да умреш ако не си платиш, разбира се че има.
              Коя?

Във всяка една обществена система ако умреш спираш да си плащаш, но само в една ако не платиш, умираш!

Що се отнася до твоето "може да умреш"... Само ще ти кажа, че ако не си платил и не умреш то това означава САМО, че не е било необходимо изобщо да ходиш на лекар!!! Такава е реалността у нас в момента!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• ДО Форекс Мастър:
                Не съм писал, че системата е като всяка друга, а по отношение на корупцията. А с това изказване имах предвид, че ако си оживял значи си платил, такъв смисъл вложих. Независимо от това, аз съм далеч от убеждението, че във всеки кабинет трябва да си платиш за да влезеш.
                А за това дали има друга система в която може да умреш ако не си платиш, разбира се че има.

Коментар

Кво ги търсите докторчетата. Корупция като във всяка една система. Ако не умреш, ще си платиш. Иначе като цяло аз съм доволен. Имаме големи специалисти.
                  аз по тази тема съм писал много и е ужасно положението най-добрите от младите отиват да рабоят в англия например и там взимат по 70 000 паунда годишно след като се сертифицират... тук остават некадърните... да не говорим че 30% от местата в спешната помощ в софия са незаети защото не се плаща въобще добре и затова в част от случаите се чака линейката да направи един курс и тогава тръгва да изпълнява твоето повикване да чукнем на дърво не му се налагха на човек да му потрябва за него или близките му...

от старите също има добри но понякога не можеш да стигнеш до тях дори и да извадиш кеш - последния случаи за който чух (непроверено инфо) шеф на отделение голям специалист според сестрата го няма отпуска е, случая щял да бъде поет от млад лекар (няма искани пари просто го няма) След едно обаждане на връзките от едно време до другаря Х извенъж се появява.... така че Petronius платиш не платиш без вързките вместо най-добрият с опит може да те лекува някои който сега се учи... да не говорим за отрицателния ефект от връзките щото освен че попадаш на учещ се лекар може и да е някои който с връзки си е плучил назначението и въобще нестава...

да не говорим за неща от последени открития като в сащ или стволните клетки като в русия или китай защото в сащ поради религиозни убеждения изостанаха с изледваният в тази област
                  mWPCloud.com

Коментар

Може би е равносилно.
                    Не, не е равносилно. Разликата е от небето до земята!
                    Викаш... система като всяка друга, а?... В коя друга система като не платиш умираш, а? А?!...
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Може би е равносилно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                        Първоначално изпратено от Petronius
                        Корупция като във всяка една система. Ако не умреш, ще си платиш.
                        !?... Може би искаш да кажеш - ако не платиш, ще си умреш?!
                        По скоро - За да не умреш,ще си платиш!
                        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Корупция като във всяка една система. Ако не умреш, ще си платиш.
                          !?... Може би искаш да кажеш - ако не платиш, ще си умреш?!

Коментар

• Кво ги търсите докторчетата. Корупция като във всяка една система. Ако не умреш, ще си платиш. Иначе като цяло аз съм доволен. Имаме големи специалисти.

Коментар

• Виж тази тема в яхо ансърс за разликата между свинския и обикновения грип - най същественото е че просто вируса е по-различен от това с което е свикнала да се бори имунната ни система през последните деситилетия ... и затова такива реакции

http://answers.yahoo.com/question/in...6201818AA63Re5
                              mWPCloud.com

Коментар

• На мен пък никой от познатите ми не беше болен от свински грип. Може и да не са разбрали, че са болни от свински . Нали бил най-обикновен грип.

Коментар

Working...
                                X