IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става в тази държава ?Къде живеем?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
    Дървото - джигити по пътищата винаги ще има.
    ДЪРВЕТА КРАЙ ПЪТЯ НЯМАТ МЯСТО - предпоставка са за тежки ПТП-а с жертви.
    Представи си караш си по пътя с 100 и изведнъж се пръска предна гума - къде отиваш? в дървото с фатални последици или в канавката/нивата с минимални щети даже и по колата, да не говорим че хората са само с уплаха и драскотини.
    Или другия случай.
    Ти си един прекрасен дисциплиниран шофьор и караш по автомобилния път от Плевен за Русе точно с позволената скорост от 100 км/ч. Този път в участъка от Плевен изобилства с дебели хубави дървета. И насреща ти идиот с голям черен джип изпреварва два тира. За да избегнеш челния удар си принуден да излезеш от пътя, а там те чака дебело хубаво дърво.
    Ако това се случи около Плевен се обадете. Братовчедката от Плевен има погребална агенция, ще ви обслужим първокласно.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение
      http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-m...-18291363?nt=4

А сега де? Кой е виновен - дървото или джигита?
      Дървото - джигити по пътищата винаги ще има.
      ДЪРВЕТА КРАЙ ПЪТЯ НЯМАТ МЯСТО - предпоставка са за тежки ПТП-а с жертви.
      Представи си караш си по пътя с 100 и изведнъж се пръска предна гума - къде отиваш? в дървото с фатални последици или в канавката/нивата с минимални щети даже и по колата, да не говорим че хората са само с уплаха и драскотини.
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-m...-18291363?nt=4

А сега де? Кой е виновен - дървото или джигита?
        Last edited by KoMetov; 19.01.2015, 18:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Последно ходих през м. септември на гости на приятели, които имат вила в с. Ловец, на брега на язовир Тича. До гр. Върбица пътят е ремонтиран и на места разширен.
          За отсечката след гр. Върбица нямам информация.
          Ами браво за ремонта до Върбица. Миналата година пролетта минах през Шумен до Велики Преслав, беше ужас. По-надолу не съм слизал. И да са ремонтирали до Върбица, по-надолу не са бутали. Самият Върбишки проход започва след Върбица надолу към петолъчката. Реално това е най-добрият проход за пътуване от североизточна Бъгария към централна южна България, защото останалите проходи в региона са в посока северозапад към югоизток.

Коментар

• Тва ние си го знаем, ама пак от нашия джоб излизат парите
            http://www.blitz.bg/news/article/314502

Коментар

• Първоначално изпратено от park Разгледай мнение
              Абе какъв Върбишки проход ви е подгонил? Имате ли идея, че този проход съществува от години само по картите от едно време? Такъв проход практически няма, защото пътя го няма, последно е ремонтирамн през комунизъма и от тогава самия път просто е почти изчезнал. Все пак това е основен проход, ама не води от столицата до морето, а е в провинцията. А в провинцията които може да се спасява, нали така вика държавата ни.
              Последно ходих през м. септември на гости на приятели, които имат вила в с. Ловец, на брега на язовир Тича. До гр. Върбица пътят е ремонтиран и на места разширен.
              За отсечката след гр. Върбица нямам информация.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Моме, за пореден път подменяш темата на дискусията.
                Става въпрос не за КОМФОРТ при пътуването, ами за БЕЗОПАСНОСТ.
                Редуването на светлини и сенки СИЛНО влошават видимостта, а подобряването на комфорта е абсолютно незначително. Като прибавиш и значителното увеличаване на вероятността да се удариш челно в дърво и да загинеш, пред алтернативата да изхвърчиш от пътя в полето и да се отървеш само с незначителни наранявания, то е ясно какво трябва да се направи. Да се осекат дърветата. Точка!

И за Фрости.
                Фрости, дали ще има или няма да има дървета, това не влияе на малоумниците. Ама е по-добре малоумника да се изтъркаля в полето, така може да му дойде акъла за напред, отколкото да го погребем. Щото акъл се връща, живот не се връща!
                За по-голяма прецизност - не съм мома, а съм булка.
                Не подменям темета на дискусията. Пътнозащитните пояса са част от компонентите на пътната инфраструктура. Наличието им е важно за запазване техническото състояние на съоръжението и за безопасността на движението.
                При изготвяне заданието за проектиране на пътища, едно от проучванията е наличието на постоянни ветрове и изграждане на ветрозащитни пояси.
                А ти не коментираш изсичането само на поясите, а сечта на всички дървета до 10 метра от пътното платно.
                Освен това не си запознат със сервитута на общинските и републикански пътища. Ако тези десет метра навлизат в частен имот, знаеш ли кога ще извършиш отсичането.
                Както и да е - ти имаш едно мнение по въпроса, аз имам друго.Точка.
                Last edited by tnm; 19.01.2015, 10:45.
                Мечо

Коментар

• Абе какъв Върбишки проход ви е подгонил? Имате ли идея, че този проход съществува от години само по картите от едно време? Такъв проход практически няма, защото пътя го няма, последно е ремонтирамн през комунизъма и от тогава самия път просто е почти изчезнал. Все пак това е основен проход, ама не води от столицата до морето, а е в провинцията. А в провинцията които може да се спасява, нали така вика държавата ни.

Коментар

Казах ти да не береш грижа за мен! Аз ако река да мина Балкана използвам пътя през вр. Св. Никола - поне 2 пъти на седмица.
                    А ти, каквото и да избереш - Ришки или Върбишки проход, все ще преминеш през територията на длибоките и шарени гащи и ще срещнеш ришки или върбишки млади меринджеи
                    Но не за проходите ми беше думата

П.П. Че тогава, що хленчиш за светлосенки и тям подобни!?
                    Моме, за пореден път подменяш темата на дискусията.
                    Става въпрос не за КОМФОРТ при пътуването, ами за БЕЗОПАСНОСТ.
                    Редуването на светлини и сенки СИЛНО влошават видимостта, а подобряването на комфорта е абсолютно незначително. Като прибавиш и значителното увеличаване на вероятността да се удариш челно в дърво и да загинеш, пред алтернативата да изхвърчиш от пътя в полето и да се отървеш само с незначителни наранявания, то е ясно какво трябва да се направи. Да се осекат дърветата. Точка!

И за Фрости.
                    Фрости, дали ще има или няма да има дървета, това не влияе на малоумниците. Ама е по-добре малоумника да се изтъркаля в полето, така може да му дойде акъла за напред, отколкото да го погребем. Щото акъл се връща, живот не се връща!

Коментар

Ти минавай през Върбишкия проход. Аз от там не съм минавал повече от 25 години. Карам си през Ришкия. А ти си поръчай БТР за Върбишкия. Препоръчвам ти БТР-60, всички модификации. Осем колела и два двигателя. Сигурна работа.

п.п Още не нося очила. Въпреки годините прекарани над книги и месеци пред екрана на компа.
                      Казах ти да не береш грижа за мен! Аз ако река да мина Балкана използвам пътя през вр. Св. Никола - поне 2 пъти на седмица.
                      А ти, каквото и да избереш - Ришки или Върбишки проход, все ще преминеш през територията на длибоките и шарени гащи и ще срещнеш ришки или върбишки млади меринджеи
                      Но не за проходите ми беше думата

П.П. Че тогава, що хленчиш за светлосенки и тям подобни!?
                      Мечо

Коментар

Кажи бе! С думи прости кажи защо ако отсечем дърветата, то ще се увеличат катастрофите.

И реплика към Фрости:
                        Ако водачът е допуснал грешка, например неправилно изпреварване както е най-често, и предстои челен удар, то той се мъчи да излезе в полето. Ако е голо поле, няма да има тежък инцидент... Ако се удари в дърво някой ще загине.
                        .
                        Причината за катастрофите не е в дърветата, а в сбъркания акъл на Бай Ганьо - Рацера, затова нищо няма да се промени като ги отсекат. Ще стане даже по-зле.

Често пътувам Плевен - Русе и познавам пътя много добре, винаги ме е страх да карам там.
                        Дърветата не са причина за тежките катастрофи в този участък, а многото тирове, които силно натоварват трафика и създават предпоставки за ПТП.
                        Нагледал съм се на състезатели, които се имат за безсмъртни и въобще не спазват никакви правила и не се съобразяват с никого.

Нагледал съм се и на малоумници, които тръгват да изпреварват директно срещу засилен тир идващ на 600-700 метра в насрещното. Тировете ако ги забележат навреме започват да им присвяткват и набиват спирачки.
                        А ако не ги забележат...
                        Ако мислиш, че махането на някакви дървета ще помогне на такива безразсъдни камикадзета...
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Имам си климатик в колата, не бери грижа.
                          Предлагам ти през лятото, след обед да минеш през Върбишкия проход и да ми споделиш после, каква е според теб температурата на Боаза /където има дървета/ и на отсечката до язовира.

А по отношение на акомодацията - ами аз съм деликатна личност и не обичам да засягам хората ... например като им напиша, че тази способност на човешкото зрение е пряко зависима от възрастта
                          Ти минавай през Върбишкия проход. Аз от там не съм минавал повече от 25 години. Карам си през Ришкия. А ти си поръчай БТР за Върбишкия. Препоръчвам ти БТР-60, всички модификации. Осем колела и два двигателя. Сигурна работа.

п.п Още не нося очила. Въпреки годините прекарани над книги и месеци пред екрана на компа.

Коментар

• Проблеми много по пътищата....Но са извън темата....
                            Има компромисно решение - да се почне с премахването на дърветата и засаждане на храсти в участъците с голяма концентрация на загинали за последниет 5г.

Вчера пропътувах 600 км....от които 200 в мъгла....Човек или си го може или не...
                            И не зависи толкова от възрастта...( до определено време..)
                            Щото стар дъб, чинар или ясен си е красота отвсякъде.....

Коментар

• не трябва да се стига до загуба на контрол, а затова трябва
                              да се съобразяват водачите с обстановката, ако има опасни участъци с дървета
                              да сложат мантинела

3 убити на 100 000 е статистиката за Швеция,
                              за 2020 са планували 0 убити
                              там двулентовите пътища ги преобразуват на трилентови - едната лента за движение и една за изпреварване с преграда от насрещното (после се сменят), тука понеже сме по-свободолюбиви ще отрежеме дървета за да може да си минаваме изпреварваме отвсякъде
                              Last edited by ceneto; 19.01.2015, 00:26.
                              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Добре скъпа, добре. Ще пече.
                                Ама ти нямаш ли климатик в колата? Ако нямаш, то си отвори прозореца.

А по отношение на безопасността, предвид влошената видимост при светлосенките, си оставам на същото мнение. То и ти не го оспорваш както гледам.
                                Имам си климатик в колата, не бери грижа.
                                Предлагам ти през лятото, след обед да минеш през Върбишкия проход и да ми споделиш после, каква е според теб температурата на Боаза /където има дървета/ и на отсечката до язовира.

А по отношение на акомодацията - ами аз съм деликатна личност и не обичам да засягам хората ... например като им напиша, че тази способност на човешкото зрение е пряко зависима от възрастта
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X