IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става в тази държава ?Къде живеем?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЗА ТЕЗИ,КОИТО ВСЕ ОЩЕ НА СА РАЗБРАЛИ КАКВО СТОИ ЗАД "ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО"!!!
    Знаете ли какви са постановкитe на новия Закон за детето, чиято обявена цел е да закриля правата на всички деца – не само на тези в риск, но и вашите, които не са „в риск“ по досегашното определение. Според формулировката в този закон „дете в риск“ е „дете, което има нужда от закрила“. За да се установи дали закрилата е необходима:
    - социалните работници ще могат да ви инспектират как възпитавате и отглеждате детето си – както чрез посещения у дома ви, така и чрез конфиденциални разговори между тях и детето ви в училище и детската градина. В резултат те може да намерят основания да:
    - ви отнемат детето, ако преценят, че го отглеждате или възпитавате по „вреден за развитието му начин”, след което ще могат да го предадат и за насилствено осиновяване – Чл. 123 (1)
    - ви отнемат родителските права, ако използвате каквато и да е принуда и други методи на възпитание, които според тях накърняват достойнството на детето – Чл. 61(2)
    - ви отнемат детето, ако преценят, че го възпитавате или отглеждате в разрез с неговите „най-добри интереси” – Чл. 42(2), Чл. 43
    - ви отнемат детето, ако преценят, че не успявате да осигурите развитието му дори в „една от следните области: здраве, образование, емоционално развитие, изхранване, осигуряване на дом и безопасност.” Чл. 71(4) – Чл. 3(29)
    - ви отнемат детето незабавно (по смисъла на закона това са 24 часа) единствено по преценка на социалните служители, т.е. БЕЗ СЪД - 84(2)
    - Биологичните родители ще бъдат задължени да заплащат на приемните за услугата, че им гледат децата – Чл. 156, Чл. 157 (3); на тях ще им плаща и държавата, с цел да ги превърне в „професионални родители” (Чл. 85 (3)). Така родителската грижа се превръща в професия, която ще имат право да упражняват одобрени от службите лица. На официален форум по Закона за детето, организиран от Икономическия и социален съвет през март 2012 г., Диана Вакарелска, Директор Социална политика и планиране, УНИЦЕФ, заяви: „Желанието не е да отнемаме децата, а да ги дадем на тези, които най-добре се грижат за тях – това предлага законът.” Това е узаконен трафик на деца от биологични към приемни родители и осиновители - той се счита за оправдан, защото някой е убеден, че го прави с добри намерения.
    - Социалните работници и училищните психолози ще могат да консултират детето ви, независимо от възрастта му, без ваше знание, когато то има разногласия с вас - Чл. 49 (1) и когато се прецени, че това е в негов интерес - Чл. 21(2); 25(6). Държавата ще предоставя на детето ви, и по-специално на непълнолетното дете „… достъпно, безплатно, конфиденциално и пълно консултиране по въпросите на: здравословни проблеми; болести на пристрастяването; сексуално и репродуктивно здраве; психично здраве; отношения със семейството и връстниците.” Чл. 28 (3)
    - държавата ще обучава детето ви от предучилищна възраст (4-5 г.) в сексуално и репродуктивно здраве – спокойно, тя ще го ограмоти как тези неща се правят „безопасно” (включително безопасно прекратяване на бременност) и ще го закриля срещу дискриминация заради сексуалната му ориентация – Чл. 27 (5); Чл. 29(1)
    - ако детето ви е над 16 г., държавата ще му извършва определени здравни процедури и изследвания без вашето знание – Чл. 31(3)
    - ако детето ви почувства, че нарушавате правата му, то ще може да ви докладва на социалните служби и държавата ще му съдейства да ви съди - ако е под 14 г. тя ще го представлява, а ако е навършоло 14 – то ще може да ви съди лично – Чл. 24 (1)
    - държавата ви забранява да оказвате каквато и да е принуда върху детето си и ви задължава да „взимате предвид мнението и желанието” му (каквото и да означава това в правен текст), но отговорността за вредите, които то е причинило другиму, остава именно за вас. Чл. 46(2-4)
    - държавата ще защитава детето ви от вашите „форми на въздействие, противоречащи на неговите интереси.” Чл. 196(2)
    - държавата ще съблюдава „правото” на детето ви да формира възгледите си „свободно”, като на вас определя ролята да го „подкрепяте”, (не ръководите) – Чл. 20. (1) В съчетание с Чл. 23(3), който гарантира на детето закрила от „въвличане в религиозни, синдикални и политически дейности” (сякаш са престъпни дейности), това на практика отнема до голяма степен възможността на родителите да споделят живота и убежденията си с децата си.
    - държавата ще постанови само един законен метод за грижа към децата, формулиран в закона като „позитивно родителство” - Чл. 3(19)
    - държавата ще се назначи за „особен представител” на детето ви, ако е налице „противоречие между интереса на детето и на единия или двамата родители” – 46(5)
    - Внимание: Не трябва да се дърпате, ако социалните служители дойдат у вас да отнемат детето ви! По закон ще трябва да им сътрудничите, Чл. 156! Отнемането на дете е социална услуга (Чл. 85 (3)), която държавата ви предоставя, за да закриля детето ви от самите вас - 157 (3)
    - Според Чл 155 (2) ако откажете да сътрудничите на социалните служби или ако те преценят, че има „риск” (т.е. вероятност) да пренебрегнете детето си, те ще предприемат задължителни социални услуги за защита, сред които спада и отнемане на детето ви.
    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
      Хора,
      Люди,
      Моля Ви, помогнете ми...
      Аз ли съм абселютно превъртел, или тва е некъв ташак ???

http://www.dnes.bg/crime/2012/04/26/...odilyri.157369

Tази новина съм я пропуснал

Утре мое да хванат наркодилъри, които продават дрога на рекетьори

Коментар

Хора,
        Люди,
        Моля Ви, помогнете ми...

Те тези са някакви лумпени. Пречат на ЗАКОННАТА организирана престъпност
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• 30 апр 2012 19:32
          Оставиха в ареста Чеци, задържан за убийството на Яна
          http://www.dnes.bg/temida/2012/04/30...comment-newest

То цела България знаеше, че е тоя. Да не говорим, че оня прост клошар 2 пъти го оневини детектора на лъжата. А тоя бил през ноща до Яна и спал до нея докато тя умряла а не бил той. И с тая мутра аз го бях осъдил още щом я видях. Перверзно, олигофренизирало, ненормално гаднярско лице.

Може би ако България се отърве от супер наглия измамник и изедник Борисов нещата отново ще започнат леко да вървят напред. Но уви само мечти за сега щото Борисовец тая власт ще я стиска до гроба.
          Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

Хора,
            Люди,
            Моля Ви, помогнете ми...

ГДБОП разби група за изнудване на наркодилъри

Еееее, ти пък какво се чудиш? Не знаеш ли че наркодилърите са под закрилата на ГДБОП? Естествено е полицаите да арестуват тези, които пречат на разпространението на дрогата. Щото дилърите се отчитат само на партията...
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Хора,
              Люди,
              Моля Ви, помогнете ми...

Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• No comment :

При внезапната проверка по сигнали на неправителствени организации бяха констатирани чудовищни нарушения. В едно от отделенията имало 16-годишно дете с тегло под 16 килограма, 10-годишни, тежащи по 5-7 килограма.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...olovina.156828
                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Национално предателство: ГЕРБ продадоха Крумовград за $27 млн. на „Дънди прешъс

Условията в договора, който се очаква да бъде подписан в рамките на месец, са повече от обидни – властта даде концесията в Крумовград на канадската фирма срещу обидните 2,3 % такса. Справка на „Атака” обаче показа, че заради голямата разлика в данъчните ставки държавите по света прибират много по-голям дял от печалбите в златодобива: например САЩ – 35%, Перу и Мексико – 30%, Германия – 30%, Колумбия – 33%, Индия – 42% за чужди компании, 33% за местни, Китай – 25%, Аржентина – 35%, Боливия – общо 50%.

Ако приемем, че получим ¼ от добива, както в Китай, това означава, че в бюджета ще влязат около 400 милиона долара. Защото ако приложим схемата на Боливия, парите набъбват до 600 млн. – на фона на 27-те милиона според условията към момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                    Тази тема вече не искам да я чета. Само ме кара да се депресирам.
                    и аз така...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                      както обикновено, човека е като водата ... търси най-малкото съпротивление .... това отличава богатите от бедните маргинализирани общества ...
                      Импе ти зовеш към най-лесното на пръв поглед решение .. всички цигани на сапун ... Само че за кой път да ти казвам ,че не циганина е проблема , както и не кучетата са проблема ... а стотиците знайни и незнайни чиновници и пичове , които допуснаха това да стане проблем.... Та ако призива е дайте да направим на сапун всички онези чиновници и пичове ( включително от циганския етнос ) аз ще бъда пръв на линията .... Какво да му взема на миризливия мангал...той за вземане няма нищо освен вмирисания си животец , който така или иначе му е взет още при раждането му .... Но онези облажили се от циганина с удоволствие бих му взел всичко ... всичко пич ....
                      а иначе призива циганите на сапун е мъртво роден още от момента когато си го помислил ... Хайде като си корназ момче давай ... донеси няколко кожи на отстреляни мангала.... не ти стиска нали ...
                      само ревеш по форумите , показваш мускули , но чакаш друг да започне и ти да се намесиш когато кучето вече е умряло....От бабаитлък и форумни изхвърляния имат полза само онези , които създадоха проблема...
                      Той императора не е лошо момче.Само дето се пеняви у форума и вдига пушилка иначе на мравката път прави.Аз от няколко години му обяснявам че не циганите са проблема а неработещите и корумпирани институции и политици ма той така изпуска парата.Предполагам че мрази циганията а не циганите.

Коментар

• Добре бе защо ми изтрихте коментара и линка към него. какво точно съм нарушил, коя точка и кое не му беше наред? Баси подлогите сте и вие. Дори няма отбелязана причина за коригиране. X_Y би ли обяснил?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          В Столипиново ще строят къщи на мангали, поломили подарените им блокове:

Блок в Русе пред срутване, заради тектонически процеси. Държавата: Жителите на блока да се оправят сами !!!

ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ?????

НАРОДЕ ????
                          както обикновено, човека е като водата ... търси най-малкото съпротивление .... това отличава богатите от бедните маргинализирани общества ...
                          Импе ти зовеш към най-лесното на пръв поглед решение .. всички цигани на сапун ... Само че за кой път да ти казвам ,че не циганина е проблема , както и не кучетата са проблема ... а стотиците знайни и незнайни чиновници и пичове , които допуснаха това да стане проблем.... Та ако призива е дайте да направим на сапун всички онези чиновници и пичове ( включително от циганския етнос ) аз ще бъда пръв на линията .... Какво да му взема на миризливия мангал...той за вземане няма нищо освен вмирисания си животец , който така или иначе му е взет още при раждането му .... Но онези облажили се от циганина с удоволствие бих му взел всичко ... всичко пич ....
                          а иначе призива циганите на сапун е мъртво роден още от момента когато си го помислил ... Хайде като си корназ момче давай ... донеси няколко кожи на отстреляни мангала.... не ти стиска нали ...
                          само ревеш по форумите , показваш мускули , но чакаш друг да започне и ти да се намесиш когато кучето вече е умряло....От бабаитлък и форумни изхвърляния имат полза само онези , които създадоха проблема...

Коментар

• Много точно Импе.
                            Last edited by X_Y; 19.04.2012, 11:20.

Коментар

• В Столипиново ще строят къщи на мангали, поломили подарените им блокове:

http://www.blitz.bg/news/article/136737

Блок в Русе пред срутване, заради тектонически процеси. Държавата: Жителите на блока да се оправят сами !!!

http://www.blitz.bg/news/article/136491

ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ?????

НАРОДЕ ????
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ‎Нещо положително

"Кабинетът ще предложи на парламента да бъде отпусната пенсия за особени заслуги към държавата и нацията на актьора иван Иванов. Предложението е записано под точка 14 в дневния ред на утрешното заседание на кабинета." http://www.blitz.bg/news/article/136636

Всичко Е Любов (1979) - Целия Филм http://www.youtube.com/watch?v=9hpWMP9Hfpc

Комбина (1982) - Целия Филм http://www.youtube.com/watch?v=i42YNbV-DU8
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X