IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става в тази държава ?Къде живеем?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Новия формат на парламента се очертава да е само от 3 партии. Герб- прикрит мутро геноциден комунизъм. БСП - социал комунизъм и ДПС - турско иго.

Борисов си знае, че е свършен ако не спечели изборите с минимум 51% затова просто няма как да влезнат нито СДС+ДСБ нито РЗС нито Атака нито Куневица.

Народа направо си го чака светло бъдеще.
    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Погледнете си великиьо лидер прости ми народе.

Дори мажоритари като Божков, Бориславова и Захариев щяха да управляват държавата по-добре защото те поне се опитват да се крият и да замазват.

А наш велик Борисов директно се изтъпанчва и заявява от първия си ден кажи речи:

-Няма да се разплащам с бюджетните учреждения и фирмите за милиарди.

-Замразявам пенсии и заплати до изборите тогава предизборно ще дам няколко процента.

-Заменям лекарствата на онкоболните с евтини не работещи заместители за да си спестим някой лев.

Да не говорим не разплащането и задържането на парите по определени банки до какви фалити и съкращения доведоха безработицата се качи главоломно в България.

Знаете ли какво щеше да му се случи на тоя в Китай за подобно най-нагло държание.

Коментар

• Борисов: Увеличение на пенсии и заплати по-малко и от годишната инфлация ще има само веднъж на 4 години предизборно.

Коментар на народа: Ура Ура Ура и това ни е много. Да живей нашиьо велик водач.

Коментар

• стана, стана тя каквато стана... ето онзи ден пресичам си аз най-спокойно на зелено и един като ме подпира... ама яко, че отскокнах на 1-2 метра. Ни е да го псуваш, ни е да му се радваш

Коментар

• Царя: Като не искате да ви оправям аз, да ви оправя Борисов.

Борисов: Аз така съм ги оправил, че не знаят на кой свят са вече.

Коментар

• амии

като гледам как стоят нещата ... съжалявам, че се върнах в БГ

Коментар

• Народе прост погледни какво си избрахме да ни управлява.

Коментар

• Без промяна на пенсионната възраст, обещава Борисов 06.10.2010

2012 Без промяна ама друг път! Пак излъга.

Има пари има проблем. няма пари няма проблем.

Коментар

• Народа трябваше да заведе дело срещу държавата още само половин година след като оня спря да се разплаща с държавните и частните.

Голем наглец.

Коментар

• Изобщо си нямате на представа колко жалка е Бащицата по душа.

Коментар

• Мизерията Борисова.

Трайчо Трайков ще връща министерските си заплати, бил в конфликт на интереси
                        16 август 2012 18:18

Още по темата
                        Депутатите гласуваха промените в кабинета
                        Трайчо Трайков: За нищо не съжалявам
                        Трайчо Трайков и Стефан Константинов подадоха оставки, ГЕРБ ги прие
                        Заради конфликт на интереси бившият икономически министър Трайчо Трайков трябва да върне всичките си министерски заплати, съобщиха от комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Комисията е установила, че Трайков е подготвил мотивиран доклад и е участвал в приемането на решение на Министерски съвет за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства от находище „Балабана” в община Дулово в интерес на „Каолин” АД, в чийто капитал Трайков участва с 278 акции.

Трайков е предал доклада четири години след изтичането на законоустановения срок.

От комисията съобщават, че бившият икономически министър трябва да върне министерската си заплата за периода на конфликт на интереси и го грози „солена глоба”.

Бившият икономически министър Трайчо Трайков заяви пред Дарик, че ще обжалва днешното решение на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси пред Върховния административен съд. Според него комисията предпочитала да запази не доверието на хората, а благоволението на тези, които са я назначили.

Когато подадох оставката си, изразих надежда този път да не станем свидетели на елементарната балканска политическа отмъстителност. В момента усещането ми е, че и този път не успяхме да надскочим себе си”, коментира бившият икономически министър.

„Аз обясних каква беше логиката ми, когато станах министър, след като се посъветвах с юристите в министерството. От тези акции, аз имам портфейл от десетки акции, не съм се разпореждал, от както съм станал министър - не съм купувал, не съм продавал. И смятам да продължа да не оперирам с тях в срок от една година след като съм напуснал министерството. Това е възможно най-хигиеничното решение. Колеги министри прехвърлиха акциите си на съпругите си, аз смятам, че това за мен беше най-чистото решение. Акциите ми са надлежно описани в декларацията ми пред Сметната палата при поемането на министерския пост”, обясни Трайчо Трайков.

„Сега участието ми в колективния орган на Министерски съвет се използва като основание за търсене на конфликт на интереси, което според мен е несериозно”, допълни пред Дарик той.

Коментар

• Тролейбусни жици убиха жена.
                          http://www.dnes.bg/stranata/2012/08/...hanka.166079,1
                          Last edited by msimov; 13.08.2012, 23:07.

Коментар

• Дянков рече: Идва време за увеличението на доходите
                            Пенсиите скачат с над 7,3% от 1 януари 2013 г.
                            http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...ohodite.166036

Средната инфлация в България е 7.3%, откакто ние сме на власт, а инфлацията на така наречената малка потребителска кошница е около 7.6 на сто.

----------------------------------------------------------------------------------------

Добре, че идват избори иначе тия скръндзи и един лев нямаше да дадат.

Жалко, че народа е толкова прост да му се връзва на Борисов и магистралите му.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                              Дянков лъжеца и Борисов най-големия манипулатор в държавата.

Току що ме уведомиха, че са дали заповедите за новите заплати в бюджетните.

Пълна лъжа е това, че има увеличение с 30%. Няколко процента се е увеличила заплатата до 3%

Лъже като арменски поп. Вкарали са класа в основната заплата. Въпреки, че не е бил в основната заплата класа се е зачитал. Тъй, че тия шашми и маневри са чист прах в очите на хората.

Минималната заплата се дига за да се обезцени труда на хората и така една чистача да взима вече колкото една медицинска сестра и една учителка.

Пенсионерите прах в очите заради изборите досега ги държаха на просешка тояга.

И простия народ УРА УРА УРА щото е прост не за друго.
                              И аз получих същата информация за масовия случаи!!!
                              И това ще мине ...

Коментар

• Стотици хиляди българи са изправени пред опасността да не успеят да съберат нужните им документи за доказване на осигурителен стаж и доход

заради недомислиците със задължителната пререгистрация на фирмите. Над половин милион работодатели, които не са се пререгистрирали, трябва да предадат осигурителната си документация в НОИ до края на 2012 г. За първите шест месеца обаче едва 9603 юридически и физически лица, прекратили дейността си на осигурители, са направили това. Самата процедура на приемането е доста трудоемка и бавна, тъй като всяка ведомост трябва да бъде проверена от контрольори на НОИ. Още 1816 осигурители вече са предали документация и за тях може да се издават документи за пенсиониране.

В същото време фирмите, които не са се пререгистрирали и служебно ще бъдат заличени от Търговския регистър, са 537 005. Те вече нямат право да развиват дейност, т.е. няма как да имат правоприемник, и според законодателни промени от началото на годината трябва да предадат цялата си осигурителна документация в НОИ до края на 2012 г. Става въпрос за обработката и сканирането на милиони ведомости за години назад и физически това няма да е възможно. По информация на "Сега" се очаква през септември срокът да бъде удължен с година, но едва ли и той ще е достатъчен. За сравнение - от старта на осигурителния архив през 2005 г. досега е приета документацията на 23 284 фирми, а електронно обработените страници са 20.9 млн.

Ситуацията става още по-сложна, след като в средата на юли правителството прие промени в закона за Търговския регистър, с които се отменя изискването съдът в срок до 1 октомври 2012 г. да изпрати в Агенцията по вписванията списък с данните на фирмите, които не са поискали пререгистрация. Тези списъци трябваше да се качат на сайта на агенцията и така всеки заинтересован - гражданин, институция или кредитор, да откриват лесно какво се е случило с фирмата.

Ако промяната мине и през парламента, хората, банките и кредиторите сами ще трябва да разследват къде е била последната регистрация на фирмата, да обикалят съдилищата и да търсят информация за съдбата им, за да си събират вземанията и документите за пенсиониране.

Според справката на агенцията най-много фирми, които не са пререгистрирани и ще бъдат заличени служебно - почти 444 000, са еднолични търговци.

От НОИ отдавна обясняват, че един от големите проблеми на хората преди пенсиониране е липсата на история на фирмите - промяна на собственика, на имената, на адреса, кога са останали без правоприемник и т.н. Така мнозина не могат да се ориентират дали старият им работодател е прекратил дейността си, за да си търсят документите от НОИ, или си има правоприемник, както и къде да открият новия адрес

Според трудовото и осигурителното законодателство работодателите са длъжни в срок от един месец от прекратяване на трудовите правоотношения да издават документи за пенсиониране на служителите си. От НОИ съветват при напускане на дадена работа хората да се възползват от това право, тъй като след години, дори да е изчезнал архивът на фирмата им, осигурителните документи ще се признават при пенсиониране. Същото могат да направят и работилите във фирмите, които ще бъдат служебно ликвидирани. На по-късен етап, когато от пазара на труда започнат да излизат хора със стаж само след 2000-ната г., хартиените документи вече ще станат излишни, тъй като ще може да се разчита на електронния персонален регистър.

http://plovdivchanin.com/headlines/%...%8F-78073.html
                                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Working...
                                X