IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става в тази държава ?Къде живеем?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ВСЕКИ БЪЛГАРИН С МИКРО-ЧИП ДО СРЕДАТА НА 2013Г !
    В Америка е приет закон за здравеопазването от кабинета на Обама, според който на всеки американец ще бъде имплантиран микро-чип в 2013г.

България е на път да вземе пример от Америка и да въведе микро-чипиране на своите граждани.

Започва работа по изграждане на система за електронното идентифициране на българския гражданин. Това съобщи Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и секретар на Съвета за административна реформа по време на Десетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Административен капацитет”. Идентификацията ще е по желание на българина.

Разбира се, тези които не желаят да бъдат микро чипирани със сигурност няма да имат достъп до много услуги, или най-малкото той ще е максимално затруднен. Ще се предложат и редица “бонуси” за мирко-чипираните граждани, което на практика ще принуди повечето хора да приемат радиочестотния чип (RFID). В САЩ този закон бе прокаран в здравната система – за да се впишат всички граждани в единен медицински регистър. Там това ще бъде задължително и се готвят да имплантират чипове и на всички новородени. До края на юли тази година теоретично трябва да приключи избора на фирма – изпълнител, а цялостният проект, ако няма обжалване, да бъде факт в средата на 2013 година, смята Борисов. Първоначално ще въведат карти с микро-чип за идентифициране, но в последствие след като медицинските услуги и много др. преминат към електронно идентифициране най-вероятно ще последваме примера на САЩ където са въвели карти,а от 2013г. закона за здравеопазването задължава имплантирането на микро-чип.

Целта обаче е една и съща, не зависимо коя държава под какъв предлог прокарва чипирането на хората. Всички ще заживеем в един свят на Оруел, където Големия брат ежедневно засилва контрола си над нас. Много американци възнегодуваха срещу това да бъдат чипирани като домашни любимци и нарекоха микро-чипирането “Mark of The Beast” – “Откровение 13″ – именно така нарича Ричард Никсън тази мярка и категорично отказва да чипира американците по времето на своя президентски мандат.

Каква е гаранцията, че след като правителствата бъдат улеснени да разполагат напълно с нашите лични данни, а ние да носим в телата си радио-честотни микро-чипове, няма да злоупотребят с това?!
    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Търси се Надя Ивайлова Методиева на 15г. от град Перник. Облечена е с черно късо кожено яке, сини дънки и черни боти, дълга кестенява коса, има две обeци на лявото ухо и белег на горната устна. Висока е 164 см.

Има опасност момичето да бъде изведено от страната.

Всеки, който има информация за изчезналата, може да я съобщи на тел. 0899 83 09 97, 112 или в най-близкото районно управление.

http://lipsva.com/blog/izdirva_se/0d038cb7e7dbd57/
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Относно самоубитите семейства: Няколко премълчани версии>http://www.otizvora.com/2013/01/5253/

Коментар

• днес получих мейл, че от министерството на труда препратили запитването към агенция по заетостта, защото те отговаряли за този проект ............и чакали отговор.

В същото време безработни си висят по опашките в бюрата по труда.............

СМЕХ !!!!!!

Коментар

• Едни точат...........други не могат да ползват фондовете по предназначение .......

На 15,08,2012 откриха програма " Подкрепа за заетост " по ОП " Развитие на човешките ресурси " BG051PO001-1.1.11. На 20,08,2012 в бюрата по труда не знаеха никакви подробности около схемата и условията. На 24,08,2012 от Агенция по заетостта са събрали всички подадени документи.

Хем нищо не е ясно, хем за седмица имаше фирми , които бяха получили инфо, бяха събрали всичкият комплект документи......

В началото на 09,2012 подадох и аз , за да назнача една трайно безработна от 3 г - на длъжност при мен, ама ..............греда. Вторият транш документи щял да бъде през Януари 2013.

Три пъти пиша до всички ресорни министрества и агенции - НИЩО !
            При разговор по телефона - НИЩО НЕ ЗНАЕЛИ !!!! ОЧАКВАЛИ И ПО-РАНО !!!

ПРИ ПРОВЕРКА СЕ ОКАЗА, ЧЕ ДОСТА ФИРМИ ОТ ВЕЧЕ ОДОБРЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА НАЗНАЧАТ ПЕРСОНАЛ - ЗАЩОТО НЕ СА СИ НАМЕРИЛИ !!!!!!!!!!

Та така , аз имам човек на който БТ Плевен не са намерили работа 3 години и не мога да се възползвам , а има фирми , които са подписали договори по програмата , ама нямат персонал.

ТА ТАКА ЗА ЕВРОФОНДОВЕТЕ И ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕТО ИМ.

АМА ОТ ТЕЛЕВИЗОРА ЛЕСНО СЕ ЛЪЖЕ НАРОДА.........

Коментар

• http://www.besove.com/%D0%BD%D0%BE%D...82%D0%BD%D0%B8

Съпругът на депутатката Вяра Петрова точи еврофондове за безработни

„Елате в Бургаското Бюро по труда, за да видите как се усвояват европейските средства чрез депутатска фирма, близка до Вяра Петрова. Даваме ви конкретен пример с предоставени ваучери за обучение по схема „Адаптивност“ на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Тази схема позволява на работодателите да кандидатстват пред дирекциите „Бюро по труда“, когато е намалял обема на работа в дадено предприятие. Работещите се обучават по професия по свое желание, като преди това преминават на 4-часов работен ден, тъй като през останалите 4 часа посещават лекции и упражнение в рамките на 4 месеца. За тези промени, разбира се, задължително се информира Инспекцията по труда, която трябва да направи съответната проверка“. Така започва официално писмо до Бесове.бг, подписано от служители на Бургаската Регионална служба по заетостта, които са станали свидетели на натиска, упражнен върху колегите им да действат според разпореждане, дошло от София и чрез депутата Вяра Петрова. Ето какво пише по-нататък в писмото: „... В началото на лятото тази схема беше замразена и дирекциите на Бюрата по труда не приемаха заявления от работодатели. Това може да ви го потвърди всеки Център за професионално обучение на територията на Бургаска област. Внезапно, чрез заповед по телефона от Агенцията по заетостта, схемата „Адаптивност“ беше отворена специално за работещите в огромния морски курортен комплекс „Елените“ - насред сезона, през юли. Трябваше да раздадем ваучери – всеки по 1 125 лева на близо 200 сезонни! работници, защото трябвало да преминат от 8-часов на 4-часов работен ден! Така, насред сезона – от 7 юли до 17 септември, какъвто е по документи срокът за обучение, персоналът на „Елените“ би трябвало да не работи в претъпкания с туристи комплекс, а да се обучава по 8 часа на ден, тъй като курсът, видно от документа, е вписан като съкратен – от 4 месеца на 2 месеца. Пак по документи, тези работници са обучени по следните професии: „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения 3-а степен“, „Озеленяване и цветарство – 1-ва степен“ и „Хотелиерство – 1-ва степен“. Това може да се види в публичния регистър на издадените ваучери. Подчертаваме, че г-жа Вяра Петрова контактува с нас и тя ни уведоми, че парите по тази схема са осигурени, след което получихме и разпореждане от г-жа Лозанова – шефката на Агенцията по заетостта в София – да приемем заявката на работодателя от „Елените“, пише още в писмото. (Бесове.бг проведе няколко разговора със служители от Службата по заетостта и от Бюрото по труда в Бургас, за да получи повече информация по случая и да я сравни, записите се пазят в редакцията, б.а.)
              Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...tomvri,141108/

Еми трябва да им ги увеличат естествено. Все по голяма натовареност имат хората с геометрично растящия брой пациенти в държавата.
                А който е все още нормален - ежедневно го правят на луд по всякакав повод.
                И тука не липсват , особено в политическите теми.
                Аче и на лагери са се разделили да им е по сгодно хортуването

Коментар

• Дори има заявки за определи специалисти !
                  Плевенската болница , например, е останала без анестезиолози. На асистентски места по отделения са назначени дечица по на 27-28 години ! И не само в Плевенската. Навсякъде положението е трагично ! Не че не може, не че няма кадри, не че няма възможност за заплащане , а поради лобистки интереси за частни клиники и малоумно управление на фондове . Естествено и шуро-баджанащината има място - цели фамилии са окупирали отделения , както и в други сфери на икономиката. Всичко гледа да бега от тая мизерна държава ,където няма грам уважение и перспектива за работа и адекватно заплащане .

Ей тука съм дал елементарен пример за източване на фондове в полза на частни клиники и осиране на университетсски болници :
                  http://www.investor.bg/forum/showthr...88#p1348410274

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  +1
                  По отношението на държавата и хората към тези, които се грижат за най ценното се разбира колко е зряло и колко струва 1 общество.
                  В нормалните държави живеят в най тузарските квартали и карат най новите коли.
                  Тук вземат по-малко и от най мазния посредствен ушев.
                  Но на бегееца това естествено не му прави никакво впечатление.
                  Не случайно това е най-бързо изтичащото в чужбина съсловие, където не съм дочул някой наш лекар да е останал без работа.
                  Last edited by Avalaon; 05.10.2012, 20:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                    Не се знае къде е истината. Това , че са го пуснали като новина в медия не е гаранция за вината на медиците. Фактите изложени в линка са толкова абсурдни, че съм изумен какви идиоти работят по медиите. Жалко , че един път не се намери медик , който да заведе дело срещу т.нар.медии за клевета !
                    И за да не ме нападнете веднага ще кажа, че има и лоши лекари, но пък всички от съсловето да ги ползваме за изтривалка .......... ?
                    +1
                    По отношението на държавата и хората към тези, които се грижат за най ценното се разбира колко е зряло и колко струва 1 общество.
                    В нормалните държави живеят в най тузарските квартали и карат най новите коли.
                    Тук вземат по-малко и от най мазния посредствен ушев.
                    Но на бегееца това естествено не му прави никакво впечатление.
                    Не случайно това е най-бързо изтичащото в чужбина съсловие, където не съм дочул някой наш лекар да е останал без работа.

Коментар

• Не се знае къде е истината. Това , че са го пуснали като новина в медия не е гаранция за вината на медиците. Фактите изложени в линка са толкова абсурдни, че съм изумен какви идиоти работят по медиите. Жалко , че един път не се намери медик , който да заведе дело срещу т.нар.медии за клевета !
                      И за да не ме нападнете веднага ще кажа, че има и лоши лекари, но пък всички от съсловето да ги ползваме за изтривалка .......... ?

Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
                      http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1573809

Лекарите разигравали 5 дни жената с мъртво бебе в утробата
                      www.trud.bg

Коментар

• http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1573809

Лекарите разигравали 5 дни жената с мъртво бебе в утробата
                        www.trud.bg

Коментар

• Жанет Октавиан Михова:

Не знам какво става с мен , с мен - или с тази прокълната държава ? Но днес новините ми дойдоха вповече, разтрепераха ме, потиснаха ме, ако има повече накъде да ни бъде потиснато (
                          Работя с новини, чувала съм и съм виждала какво ли не - от тежки престъпления, до измислици, заблуди и откровени лъжи от устата на хора във властта. Това не ме изненадва, сякаш и трябвало да съм свикнала и да съм претръпнала. Наред с това всеки ден, повече от 20 - 30 години, изслушвам по няколко емисии новини дневно, освен вестниците и сайтовете, за да бъда "в час".
                          Какво се случи днес ? Вечерна емисия новини: 21-годишно момиче от Варна, убито заради имот срещу 2 000 лева "миза" на убиеца, 16-годишно момче от Ловеч - на съд заради кърваво нападение над друго момче, но причината е системен тормоз в училище под безразличните погледи на възрастни и учители, 168 хиляди българи - инженери, учители, филолози , работят само в Испания, повечето като чистачи и ресторантьори, но споделят, че там са спокойни за доходите си и никога не биха се върнали в България, за капак - близо половината от целокупния български народ / 43 процента / живее под прага на бедността, а 70 на сто от нас не могат да си позволят почивка извън дома и не могат да поемат разходите си за внезапно заболяване ...
                          На фона на тези новини - дрънканици, че най-много българи умирали от сърдечно-съдови заболявания - факт, който отдавна не е новина, защото сме "първенци" по смъртност в Европейския съюз .
                          Че от какво да умираме ? От преяждане /30 на сто по-скъпо месо /, от препиване или от удоволствия на екзотични острови ? От семейно /или извънсемейно/ щастие , при положение, че или нямаме партньор /50 на сто безбрачие/ , че той е безработен / вече всяко семейство има безработен близък/ , не е здрав или ние самите не сме здрави / 30 на сто здравнонеосигурени / ...
                          Останало ни е ... едното сърце !

Коментар

• "Паркингите пред молове в София може също да станат платени"

Баси, кви са тия в община бе. .....
                            И това ще мине ...

Коментар

• Факт е ,че образованието ни не струва пукната стотинка! > http://education.actualno.com/Poloje...ws_401345.html

Коментар

• 150 000 корупционни "сделки" се правят месечно у нас

Коментар

Working...
                                X