IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става в тази държава ?Къде живеем?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• КРАСЕН СТАНЧЕВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА ИНСТИТУТА ЗА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА

До президента и министър-председателя на България

Обръщам се към вас с молба да бъда освободен от задължението да внасям осигуровки за пенсия в НОИ и от половината от вноските си в НЗОК.

Ще се опитам да обясня за какво става дума.

Дори ако моята пенсия и здраве се разглеждат като "право", аз имам свободата да не се ползвам от него в този му вид. Това не означава, че претендирам за връщане на средствата, които повече от 30 г. са внасяни от мен и моите работодатели в съответните държавни фондове.

Не искам и освобождаване от данъци нито като физическо лице, нито като собственик и управител на компания.

Съзнавам добре, че платените от мен през годините данъци "обществено осигуряване" не са предназначени за осигуряване на моите старини. Затова и не ги изисквам.

Без да смятам спорадичната си работа лятно време като ученик (за да припечеля за текущи нужди) и оставяйки настрана хонорарите си до 1989 г. (от които са правени удръжки от "обществени" фондове, които днес не съществуват), при съпоставими цени става дума за около 77 000 днешни лв, без да се смятат лихвите.

След като съм освободен от задължения и нямам претенции към НОИ, то и НОИ няма задължения към мен.

Въпросната сума на моите данъци "обществено осигуряване" е равна на една пенсия от 250 лв, която може да бъде плащана някому в продължение на 280 месеца, т.е. 23 г.

Аз, разбира се, не съм сигурен, че тези пари са дори счетоводно налични в сметките НОИ. Електронният достъп до тях оставя съмнения, че в НОИ има правилен запис за това колко са моите вноски и от колко години са правени. Все пак ще събера наличната информация и ще набавя съответните документи с не особено прилично звучащи наименования, за да е ясно точно от какви задължения освобождавам "ДОО"-то.

Непосредствените ползи за НОИ от такова решение са поне три: дефицитът на НОИ ще намалее със 77 хил лв (ако правилно са водени сметките), отпада и трудният обществен дебат за експроприацията на тези средства и - за да провери своята облага от моя милост- НОИ ще внесе известен ред и корекции в част от сметките си.

Налице ще са и нематериални обществени ползи. Решението на моя особен случай ще покаже, че системата на НОИ и пенсионното дело в България не е солидарна в какъвто и да било смисъл на тази дума.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=660516
    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
      Опаааа... има игра! Хляб и зрелищата, да става купон!
      Ленти ще се режат ли бе?
      шшшшттт не разваляй идилията
      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение

ВСЕКИ БЪЛГАРИН С МИКРО-ЧИП ДО СРЕДАТА НА 2013Г !
        В Америка е приет закон за здравеопазването от кабинета на Обама, според който на всеки американец ще бъде имплантиран микро-чип в 2013г.

България е на път да вземе пример от Америка и да въведе микро-чипиране на своите граждани.

Започва работа по изграждане на система за електронното идентифициране на българския гражданин. Това съобщи Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и секретар на Съвета за административна реформа по време на Десетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Административен капацитет”. Идентификацията ще е по желание на българина.

Разбира се, тези които не желаят да бъдат микро чипирани със сигурност няма да имат достъп до много услуги, или най-малкото той ще е максимално затруднен. Ще се предложат и редица “бонуси” за мирко-чипираните граждани, което на практика ще принуди повечето хора да приемат радиочестотния чип (RFID). В САЩ този закон бе прокаран в здравната система – за да се впишат всички граждани в единен медицински регистър. Там това ще бъде задължително и се готвят да имплантират чипове и на всички новородени. До края на юли тази година теоретично трябва да приключи избора на фирма – изпълнител, а цялостният проект, ако няма обжалване, да бъде факт в средата на 2013 година, смята Борисов. Първоначално ще въведат карти с микро-чип за идентифициране, но в последствие след като медицинските услуги и много др. преминат към електронно идентифициране най-вероятно ще последваме примера на САЩ където са въвели карти,а от 2013г. закона за здравеопазването задължава имплантирането на микро-чип.

Целта обаче е една и съща, не зависимо коя държава под какъв предлог прокарва чипирането на хората. Всички ще заживеем в един свят на Оруел, където Големия брат ежедневно засилва контрола си над нас. Много американци възнегодуваха срещу това да бъдат чипирани като домашни любимци и нарекоха микро-чипирането “Mark of The Beast” – “Откровение 13″ – именно така нарича Ричард Никсън тази мярка и категорично отказва да чипира американците по времето на своя президентски мандат.

Каква е гаранцията, че след като правителствата бъдат улеснени да разполагат напълно с нашите лични данни, а ние да носим в телата си радио-честотни микро-чипове, няма да злоупотребят с това?!
        http://novanews.bg/news/view/2013/01...F%D1%82%D0%B0/

Коментар

Не можеш да знаеш нещо дето не ти е известно понеже си бил на дедо ти в т.....
          Ами тогава да ти покажа що Никсън са е отказал:

Това са кадри като са му слагали чипа
          Last edited by KMETA; 08.02.2013, 00:10.
          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Знам че не ти се верва ама ше гледаме шоу ще откриваме работни места!

А Станишко е добре с едни 100 милиона лева напред !
            Опаааа... има игра! Хляб и зрелищата, да става купон!
            Ленти ще се режат ли бе?
            Last edited by Fiscalist; 08.02.2013, 00:06.
            Custodite sortem vestram

Коментар

Очаквам с огромно нетърпение!
              А шапката ми пада само от изстрели в каубойски дуел.
              Знам че не ти се верва ама ше гледаме шоу ще откриваме работни места!

А Станишко е добре с едни 100 милиона лева напред !

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                По времето на Никсън микро чиповете са имали ЕЛЕГАНТНИ размери от по няколко кубични метра

Коментар

Там ако знаеш какво развитие ще има ще ти падне шапката
                  Очаквам с огромно нетърпение!
                  А шапката ми пада само от изстрели в каубойски дуел.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

Той лошия не коментира като не му изнася само спами, ама тука го затапих.

Коментар

Лошо момче, защо така вече не коментираш темата за Пушляка? Липсва ми твоето творчество!
                      Там ако знаеш какво развитие ще има ще ти падне шапката

Коментар

По времето на Никсън микро чиповете са имали ЕЛЕГАНТНИ размери от по няколко кубични метра
                        Той лошия не коментира като не му изнася само спами, ама тука го затапих.

Коментар

• Лошо момче, защо така вече не коментираш темата за Пушляка? Липсва ми твоето творчество!
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

В Много американци възнегодуваха срещу това да бъдат чипирани като домашни любимци и нарекоха микро-чипирането “Mark of The Beast” – “Откровение 13″ – именно така нарича Ричард Никсън тази мярка и категорично отказва да чипира американците по времето на своя президентски мандат.

!

Коментар

• Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Working...
                                X