If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Напълно съм съгласен с всички, коит изказват опасения за двоен стандарт. Имам следните въпроси към екипа на Investor.bg
1) Споменавате че модераторите (ще) са повече от един. Как смятате да осигурите обектнивността, единността на критериите и моралните ценности на всеки един от тях? Някакъв специален курс ли ще минават? Сертификат ли ще получат? Надявам се не се изхожда от идеята, че всеки, който прочете Правилата вече може да е модератор.
2) Как точно (ще) оценявате работата на тези хора? В смисъл дали я вършат добре - от което им зависи заплатата. По брой изтрити мнения?!?!?
3) Има ли отделен (независим) контрол върху дейността им? Т.е. ако някой изтрие мнение, което не е трябвало да трие, какво следва? Кой ескалира процеса до началника на модератора? Друг модератор?!?!?
4) Ако се появят критики към Investor.bg кой точно ще реши дали те трябва да останат?
Тъй като дълбоко се съмнявам, че сте си задавали подобни въпроси, се надявам да преосмислите отговорността, която следва от подобни действия. Ще се радвам, ако получа ясни отговори.
Опс, новите правила действат - БРАВО!
замислете се за нещо, което ви казах по-рано през деня - БАН до дупка на такива простаци - при това положение съм готов да се извиня на целия екип за хулите, които отнесохте от мен, но само при условие, че въведете БАН-а
Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
не си спомням точно името, но един от най-големите спекуланти на уоллстийт, който е от полски произход и е с отвратителен английски, беше казал, че много от неговите клиенти му доверяват авоарите си именно поради това. логиката им е била, че щом с този английски може да печели толкова, значи че е гениален Естествено това не важи за българсския - тук трябва да си перфектен, за да те намразят истински
Единственото, което твърдя е: Приказките, че някой си не можел да си сложи кирилица са несериозни Аз лично се измъчвам да чета такива работи и правя изключение за много малко хора.
Мен също много ме дразнят както писаниците на латиница, така и вечните оправдания за работа в чужбина, за супезащити итн. Няма такова нещо, и аз пиша от чужбина, ходя си с флекстайпчето на USB-стика, инсталирам го, пиша си и си тръгвам.
Нямам нищо против пишещите на латиница да изразяват мисълта си на английски, немски, испански, френски, ще го приема някакси. Позабравили са български, както Илиян Скарлатов (ех, как беше на български...), простено им е. Но да се пише на латиница, при това от хора, които все пак са назначени на уж "елитни" постове, хайде стига....Технически проблем за такива хора не следва да има както от управата на фирмата, така и от тях самите.
P.S. Това за Скарлатов не е обида, затова няма какво да се трие.
По въпроса за "циганицата" или "шльокавицата" аз лично ценя мнението на много от хората дето пишат на нея и ги уважавам защото виждам че имат много багаж в главите,но от няколко месеца и аз ги пропускам вече.Изморявам се да разгадавам какво са ми написали колкото и стойностно да е то.Смятам че е редно да се направи всичко възможно да се пише на български.Към критиците относно правописа не мисля че е редно да си чешете егото като извадите на показ в темата за "Акций" правописните грешки на някой индивид а по добре го посъветвайте на лично.Имайте впредвид че на всички дето се правите на големи критици и зевзеци съм ви извадил по един бисер.Та според мен добре е да бъдем по-толерантни.Всички които са писали по кютата,скайпа и мирките на латиница са си развалили правописа включително и аз.Затова е просто зъдължително вече да се пише на български за да не лъха неграмотност от нас.
Един вграден кирилизатор във форума от типа на Kredor дали не би премахнал всичките ви кирливи оправдания що не пишете на родния си език,а ?
Кеф ви Ния,кеф ви иностранците.А стегнете се малко.Все едно сте на 10 г и не можете да се оправите.То вече и тия на толкова могат
Относно новите правила : границата е тънка и не бива да се прекрачва.
Както някой спомена едно е да почнат директно каруцарската "тоя мажоритар е ебаси ..... ", друго е чисто и просто да си зададе наболелите въпроси право куме в очи що аджеба не са си изпълнили прогнозите.
netware5, - ami Kuroperator, Franky i t.n. da ne bi da ne polzwat shliokawitza.
A dali Martingale e s mnogo po-wisoko niwo - towa go kazah samo kato primer, che po princip ima smisyl da chetesh i ot tezi koito sa pisali na shliokawitza.
Niwoto na foruma ne e spadanlo ot men, zashtoto i ne pisha mnogo.
Ne moje da znaesh, kolkoto tezi, koito s towa se zanimawat profesionalno i to izwyn Bylgaria, no ako ne si samowliuben, shte se nauchich i ot tqh na neshto. Moje da sa i neshta, koito si prenebregwal. Tolkowa li wi porasna rabotata, che nqma nujda da chetete neshto smisleno.
Swaliha niwoto izmislenite inwestitori, koito edin elementaren DCF analiz ne sa w systoqnie da naprawqte, a sa se noseli dosega na inerciqta na pazara i dobre che beshe rastqsht pazar, inache shtqhte da okapete dosega.
Dotam go dokarahte foruma - da izgonite tezi ot koito moje da se nauchi neshto, samo zashtoto pisali na latinica. Otkyde go izwadihte towa samochuwstwie, da reshawate kak da se pishe.
Nqma nikakwo znachenie, dali e shliokawitza ili ne, ako towa koeto chetesh e na dostatychno dobro niwo. Naprawi si edna statistika i shte widish, che cennite mneniq sa w unikalno po-golqm % pri tezi pisheshti na shliokawitza, otkolkoto pri drugite, no kakwo li sym sednal da ti obqsnqwam, kolete i besete, sega wi se e padnalo.
Hubawo e da poglednesh i twoite pisanici, predi da si izwadish samochuwstwieto na pokaz. Ocenkata mi ne se e bazirala na towa dali poznawam nqkogo, a na towa kakwo e napisal.
Напълно те подкрепям за това, което си написал. Както вече казах, не свързвам качествата на авторите с това дали пишат на шльоковица. В това отношение се присъединявам към теб относно Куроператора и Франки.
Единственото, което твърдя е: Приказките, че някой си не можел да си сложи кирилица са несериозни Аз лично се измъчвам да чета такива работи и правя изключение за много малко хора.
P.S. И ето пак имаш конфронтационен стил Непрекъснато казваш "вие", "ви", "твоите писаници", все едно аз съм един от онези "другите". Като "други" може да означава "врагове", "противници", "тъпи", "поддръжници на твърдо модериране" и т.н. Ето така започват простотиите - един каже едно, друг друго и скандалът е готов.... Аз няма какво да се срамувам от "своите писаници". Достатъчно отдавна съм в този форум и считам, че хората ме уважават. Не съм теоретично подкован като други форумци, защото не съм с икономическо или финансово образование. Затова си трая и не правя анализи. Не се изказвам за неща, за които не съм компетентен. Затова пък съм бил ценен с други мнения.
Мда-а-а, надявам се, че си разбрал за какво говоря. И все пак ти защо пишеш на шльоковица?
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
.Хе, хе, намерил се кой да раздава квалификации кой е умен и кой не. Пантерчо, не мисля че е редно да оценяваш хора, които не познаваш. Именно благодарение на такива като теб простотията трайно се настани във форума - необоснованите квалификации обикновено водят до подобни отговори и спиралата се завърта....... Що се отнася до споменатия от теб толкова "ценен" форумец - не съм казвал нищо за неговите качества, аз спомени от него нямам - нито добри нито лоши. Ти го спомена като пример, който пише на шльоковица.
netware5, - ami Kuroperator, Franky i t.n. da ne bi da ne polzwat shliokawitza.
A dali Martingale e s mnogo po-wisoko niwo - towa go kazah samo kato primer, che po princip ima smisyl da se chete i ot tezi, koito sa pisali na shliokawitza.
Niwoto na foruma ne e spadanlo ot men, zashtoto i ne pisha mnogo.
Ne moje da znaesh, kolkoto tezi, koito s towa se zanimawat profesionalno i to izwyn Bylgaria, no ako ne si samowliuben, shte se nauchich i ot tqh na neshto. Moje da sa i neshta, koito si prenebregwal. Tolkowa li wi porasna rabotata, che nqma nujda da chetete neshto smisleno.
Swaliha niwoto izmislenite inwestitori, koito edin elementaren DCF analiz ne sa w systoqnie da naprawqt, a sa se noseli dosega na inerciqta na pazara i dobre che beshe rastqsht pazar, inache shtqhte da okapete dosega.
Dotam go dokarahte foruma - da izgonite tezi ot koito moje da se nauchi neshto, samo zashtoto pisali na latinica. Otkyde go izwadihte towa samochuwstwie, da reshawate kak da se pishe.
Nqma nikakwo znachenie, dali e shliokawitza ili ne, ako towa koeto chetesh e na dostatychno dobro niwo. Naprawi si edna statistika i shte widish, che cennite mneniq sa w unikalno po-golqm % pri tezi pisheshti na shliokawitza, otkolkoto pri drugite, no kakwo li sym sednala da ti obqsnqwam, kolete i besete, sega wi se e padnalo.
Hubawo e da poglednesh i twoite pisanici, predi da si izwadish samochuwstwieto na pokaz. Ocenkata mi ne se e bazirala na towa dali poznawam nqkogo, a na towa kakwo e napisal.
Коментар