IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До Investorbg (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Коректноста на новините в сайта

За мен вашия сайт е един от най-надеждните източници на актуална и достоверна финансова информация. Със статията си от днес обаче ваш репортер доста некоректно е представил новината за продажбата на тютюневите фабрики в Сърбия.
    Може би в стремежа си да постигне по-сензационнен тон той е допуснал непростима гершка за уважаващ себе си финансов журналист която ме води до съмнение в манипулация на читателите.

Филип Морис не купува фабрикат в Ниш за 518 млн. евро а за 387 като останалата сума е за инвестиции и социални програми. Мисля че така или иначе новината е доста интригуваща и няма нужда от допълнително "разкрасяване"

В медиапул са написали доста по-коректно: Сръбският министър на финансите Божидар Джелич съобщи днес, че 70 процента от цигарената фабрика в Ниш /DIN/ е продадена на Филип Морис, която е предложила 387 милиона евро в брой, 64,85 милиона евро като инвестиции и 66,18 милиона евро за социални програми за 2400-те работници във фабриката.

Бритиш Американ Тобако е спечелила търга за цигарената фабрика във Вране /DIV/, предлагайки за 70 на сто от компанията 50 милиона евро в брой, 24 милиона евро като инвестиции и около 13 милиона евро по социални програми за работниците.

Коментар

• Molba

Ще ми помогнете ли пак?Pls.Трябва ми информация за "Родопи" Мадан - шивашко предприятие.Поне някакъв телефон на това дружество.

Коментар

• Molba

ok
        запетайката след "Агенция за приватизация" и преди "като" ме обърка

Коментар

• Molba

Агенцията за приватизация определи партидите като проблемни. Списъка на проблемните партиди е направен от АП. Това прави АП.

Коментар

• Molba

Нещо сбъркано има в текста на новината днес за издаването на проблемните партиди - какво правела АП например, нещо не разбрах.

Коментар

• Molba

ИП "Евро Гарант" АД София, ул. Г.С. Раковски 123, ет. 4
              Борислав Велинов Христов тел. 9862065
              Васил Атанасов Беломоров тел. 9862065

Всички телефони на ИП и банки можете да намерите на линка към страницата на БФБ
              http://www.bse-sofia.bg/index.php?pa...BSE&page_num=3

Коментар

• Molba

Може ли да ми дадете някакъв телефон на ИП "Евро гарант"?Благодаря Ви предварително!

Коментар

• Molba

Moje li da mahnete registraciqta na nick-a Aribadabar, poneje nqkoi go e registriral , vypreki che az sym go izpolzval za pyrvi pyt i go izpolzvah do vchera!

Blagodarq predvaritelno!

Коментар

• отг.

Sideviewer не мога да отрека нищо от тези неща . Все пак има едно правило - когато всичко изглежда тотално загубено и повече няма накаде да пада, точно тогава тренда може да се обърне
                    И още намеренията ми са да се занимавам само с чисто икономически проблеми - никаква политика! Няма да чуете от мен хвалене на НДСВ или каквато и да е политика
                    За съжаление не мога да коментирам нищо за бъдещето на БТ-холдинг (а и още е много рано)!

Коментар

• Любо Леков - съветник на Николай Васлев!

Към Любо Леков : Има ли поставени някакви срокове за "реструктуриране (доколкото е възможно) и приватизация на БТ-холдинг" ?

Коментар

Любо, познавам те и ще си позволя един малък коментар по твоя отговор. Тук всички малко или много се познаваме и затова приемам, че става дума за чисто приятелска комуникация.

Ти не си толкова млад, че смяната на работата сама по себе си да приемаш за още една инвестиция. Не си и стар, разбира се, а по-скоро си на един междинен етап, на който е важно да направиш нещо много важно - да вземеш решение дали (и как, и дали е възможно) да продадеш доброто си име, или дали да изчакаш още малко.

Доброто име е много сериозен актив, и всички те уважаваме за постигнатото от теб, за знанията и опита ти. Моментът за преход в кариерата ти (дори това да влезеш в администрацията и да се набъркаш във властта) сам по себе си не е подходящ. Но офертата дали е подходяща?? Отговорът ми е по-скоро - не. Ето няколко причини:

1. Ники Василев има вече ужасен имидж (име) и покрай него и твоят има сериозна опасност да девалвира. Особено ако те подхванат медиите, които на никой не прощават.
                        2. Ники Василев е подложен на такива атаки не само от "чужди", но и от свои, че е възможно съвсем скоро да го махнат. Може не чрез директна смяна, но със структурни промени на МИ под влияние на вездесъщия Доган. Следователно, твърде кратка може да ти е перспективата.
                        3. Много добре трябва да знаеш, че докато ДПС има пръст, и най-добрите намерения за преструктуриране и приватизация на Булгартабак са обречени на неуспех. Никой в управлението вече не чете докладите на Ник. Василев. Така че, предстои ти професионално разочарование.
                        4. Пак за името - има опасност каквото и да става оттук нататък, да ти лепнат до името етикет "бившия съветник на бившия министър Василев", което може сериозно да ти попречи на бъдеща кариера пак в администрацията ако решиш такава (да не забравяме, че един ден пак ще избират членове на КФН или на нещо друго).

Казвайки горното по-скоро със симпатия, все пак ти пожелавам успех!

Коментар

• отг.

Причините за избор са много – за съжаление вестниците избързаха със съобщения за мен и ме поставиха в една неловка ситуация, защото нещата са по-различни от появилите си коментари и публикации и трябва да изчакам 10 юли за да коментирам.

Реалното предложение към мен е да се занимавам само с един конкретен проект и той се нарича реструктуриране (доколкото е възможно) и приватизация на БТ-холдинг. Амбицията ми е да помогна БТ-холдинг да се превърне в малко по-нормална компания, а това значи нейната стойност да се повиши. Рискът от провал е много голям, но човек ако не рискува и се страхува от неуспех никога нищо няма да прави.

Всичко това го разказвам, защото реално аз започвам работа по огромен проект, който с нищо (поне за мен) не е в конфликт с Investor.bg. Искам да обясня, че реално в последните 6 месеца не участвам в писането и редакцията на новините, а това се прави от редакционен екип от 5 души.

До скоро коментирах от името на сайта по медиите, но тези които са по-близко до “живота” на Investor.bg, знаят че реално само се занимавам само със стратегията на развитие на Investor.bg, заедно с другите портфейлни инвеститори .

Тези, които са инвестирали в този web site вече са над 10 български и чуждестранни физически лица и със сигурност всеки ще помага и в бъдеще, както е с акционерите на всяка малка компания. Реално обаче всеки ще загуби стойност от инвестицията си ако тръгне да употребява за свои цели новинарската част (ако приемем, че с новините може да влияем на общественото мнение). Според мен в интернет може да съществуват само медии (без да взимаме предвид тези, които им се наливат пари от фондации), които са максимално безпристрастни при отразяване на икономическите събития.

И още нещо, в последните 11 години съм сменил 4 компании, като във всяка съм работил между 2-4 години, общо взето съм от хората на които им омръзва да се занимавам с едно и също нещо и търся ново поле за действие (други помпозно ще го нарекат предизвикателство) . От един успял човек знам, че на младини е добре да се сменят работи на от време на време, защото когато станеш на 40 години и компанията за която си се “оженил” в последните 15-20 години реши в знак на благодарност да те уволни ти на практика си за никъде, защото промяната може да те съсипе.

Коментар

Днес в "Пари" пише, че Любо Леков вече е станал съветник на Н. Василев. Честито!

Любо, защо на държавната ясла бе, брат? И особено в потъващия кораб на вицето?
                            Ще бъде ли Investor.bg независим при това положение?

Коментар

• ЦПТ

Пуснах жалба до ВАС с искане за премахване на минималната продажна цена.Жалбата ми е в 4 отделение на ВАС.
                              Ако резултата е положителен всички ще научите.

Коментар

• До Investorbg

Г-н Леков,

Благодаря за първия отговор. Мнението ми е, че след като сте го започнали с този календар, редно е да продължите. (Още повече преди две години екипът на този сайт удари сериозно рамо на юпитата от НДСВ и изобщо на Симеон. Това ми беше личното впечатление. Но нека сега не отваряме тази тема.)
                                Съгласен съм обаче, че това не е най-важното. А ако го върнете - сложете го някъде тук, около КОМЕНТАРИ.

Благодаря и за втория отговор. От него разбирам, че наистина предложение има и Вие сте склонен да го приемете. Изборът е Ваш, и освен това всички само можем да спечелим ако професионалист като Вас отиде на тези позиции.
                                Но за мен остава неприятно усещане за независимостта и конфликта на интереси в Инвестора...

Коментар

Working...
                                X