IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До Investorbg (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вероятно си прав, че натоварването е по-голямо от останалите страници, не съм правил такива сравнения, но се очудвам, че такива конфигурации се затормозяват с инвестора. Аз също съм за олекотяване - понякога ме заболяват очите от толкова различни мигащи, подскачащи, изскачащи и не знам още какви реклами.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мислителят
      .............Естествено, това е така, защото не съм пуснал едновременно Corel Draw, Page Maker и някоя игра. Мен също понякога не ми е приятно пренатрупването на рекламите, но все пак това е основният източник на приходи за компанията.
      Колега, а ти откъде знаеш аз какво съм пуснал на компютъра си? Мога да те уверя, че експеримента е направен чисто - т.е. няма пуснати никакви други приложения с изключение на нормалните за една офис машина сървиси на уиндоуса. Посочените от теб приложения пък въобще не ползвам, на игри (освен пасианси и минички) не играя.

Освен това си направих труда да направя подобна статистика на други сайтове с подобен бизнес модел (издържат се частично или изцяло от реклами), например focus-news.net, dir.bg и други. Установих, че такова чудо като Инвестора никъде го няма. В края на краищата Investor.bg не е открил топлата вода и не е единствения сайт, издържащ се от реклами, така че би трябвало да не се отличава много от другите подобни по света.

Що се отнася до конфигурацията на компютъра - тя даже не е толкова важна. Просто не е нормално 50% от процесорното време да отива за обслужване на рекламните банери. Много по-сложни приложения (включително и споменатите от теб) рядко постигат такова натоварване на процесора.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Колега, поздравявам те първо за силните конфигурации - 3 ГХц си е доста добре, откровено казано не знаех, че технологиите са се развили до такава степен. Моята машина е доста по-стара, но никога не съм имал проблеми с работата с инвестор заради рекламите. Естествено, това е така, защото не съм пуснал едновременно Corel Draw, Page Maker и някоя игра. Мен също понякога не ми е приятно пренатрупването на рекламите, но все пак това е основният източник на приходи за компанията.

Коментар

• Инвесторе,

Ето малко данни относно натоварването на компютъра при разглеждане на основната страница www.investor.bg. Конфигурацията е Windows 2000, 256 MB RAM, 2.4 GHz, браузъра е Mozilla Firefox 1.0.7

Отворен празен браузър - CPU 0%, Memory usage 17780К
          Отворен Investor.bg - CPU 14-80% (средно около 45%), Memory usage 36140K
          Отворен Investor.bg с включен Adblock - CPU 0% , Memory usage 23012K

Хора, спрете се малко с тези реклами или ги направете по-читави. Вече не може да се разглежда нормално страницата, даже има затруднения със скролването!

В къщи съм на XP, 512MB RAM, 3 GHz и положението е същото. Както е тръгнало ще трябва за разглеждане на Инвестора да си поръчам някоя супер геймърска конфигурация!

Коментар

• Имам предложение към investor.bg относно спама, който напоследък залива форума. Понеже не е възможно да се направи такъв филтър, че да работи безотказно, можем ние потребителите на форума да помогнем.

Когато някоя тема се появи и тя е спам (а това лесно се вижда), може първия който я е видял да отговори примерно с "!SPAM!" или някаква подобна ключова дума, която ще задейства скрипт, който ще изпраща email до модератора казвайки му че въпросната тема е "маркирана" като спам, и съответно той да я прегледа.

Ясно е че модератора не виси по цял ден пред форума (както някой хора тук) и си мисля че това е добра идея, а и няма да натоварва никой с нищо повече. Вече от гледна точка на реализацията хората отговорни за това ще си кажат дали е лесно.

П.П.: Мислих си след отговор на спам теми с ключовата дума, темата да се мести някъде другаде, но се сетих че доста други теми ще започнат да изчезват.

Коментар

• спам

Да. Гари е прав.

Коментар

• Момчета, вземете мерки срещу този международен спам, който взе да пълни форума.

Коментар

• pozdravi za dobrata statiq

http://www.parliament.bg/?page=ns&ln...n=show&did=794

Коментар

• Първоначално изпратено от banker
                    Първоначално изпратено от Sh^dow
                    kak ce otvarq COBOC prez MOZILA-ta?ne6to ne stava
                    Използвай IE Tab Firefox Add-on (което ще рече Internet Explorer през Mozilla Firefox)

Инсталирай си го оттук:
                    https://addons.mozilla.org/firefox/1419/
                    Благодаря"банкер".вече работи

Коментар

• Само на мен ли рубриката последни новини ми излиза по-къса?
                      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• "фЛУУДИМ" е интересен термин. Бъпреки че добре се справям с Английския, звучи ми малко криво!!! После Netware, като си в тоя бизнес, що се чудиш, че негативния подход е в кръвта на изказването на новинарите бе???? То нямаше да да е новина, ако не е негативна!!! Не се яди... /ядосвай имам предвид>>>> и аз мога да съставям нови думи/ няма да споря... THX на Инвестора че ни информира, както той си знае, нека не му се вглъбяваме толкова!!! ОК?

Първоначално изпратено от netware5
                        Първоначално изпратено от Komentator
                        Netware5 ти да не си паднал от небето бе човек. Прави са в Инвестора като са ти разталкували, че е уволнена министърката! Естествено, че за публиката тя си е подала оставката: "доброволно", няма да се бият бе човек!!!
                        Коментаторе, ти си паднал от небето май!

Първо: Наистина си е подала оставката. Аз работя в тоя бизнес и знам кухнята на нещата, вервай ми!
                        Второ: Дори да беше така както казваш, пак не е новина и не трабва да се представя по тоя начин, защото новината за оставката и причините за нея бяха оповестени няколко дни преди това от всички медии. Така като беше представено в Инвестора, излизаше като някаква супер новина, едва ли не сензация.....
                        Трето: Инвестора си поправи новината, което показва, че съм прав
                        Четвърто: Не мисля да го коментираме повече и да флуудим форума!

Коментар

• Първоначално изпратено от Sh^dow
                          kak ce otvarq COBOC prez MOZILA-ta?ne6to ne stava
                          Използвай IE Tab Firefox Add-on (което ще рече Internet Explorer през Mozilla Firefox)

Инсталирай си го оттук:
                          https://addons.mozilla.org/firefox/1419/

Коментар

• Не считате ли, че количеството на подвижните реклами е повече от търпимото? На Pentium M-1800 MHz, само гледането на страницата "Начало" отнема 50% от процесора. Бива да има една подвижна картинка, но това, което е сега е нетърпимо. А какво става с батерията на лаптопа да не обяснявам. Рекламите може и да са неподвижни.

А обмисляно ли е да предложити абонамент, за без реклами?

Коментар

• kak ce otvarq COBOC prez MOZILA-ta?ne6to ne stava

Коментар

• Първоначално изпратено от Komentator
                                Netware5 ти да не си паднал от небето бе човек. Прави са в Инвестора като са ти разталкували, че е уволнена министърката! Естествено, че за публиката тя си е подала оставката: "доброволно", няма да се бият бе човек!!!
                                Коментаторе, ти си паднал от небето май!

Първо: Наистина си е подала оставката. Аз работя в тоя бизнес и знам кухнята на нещата, вервай ми!
                                Второ: Дори да беше така както казваш, пак не е новина и не трабва да се представя по тоя начин, защото новината за оставката и причините за нея бяха оповестени няколко дни преди това от всички медии. Така като беше представено в Инвестора, излизаше като някаква супер новина, едва ли не сензация.....
                                Трето: Инвестора си поправи новината, което показва, че съм прав
                                Четвърто: Не мисля да го коментираме повече и да флуудим форума!

Коментар

Working...
                                X