IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До Investorbg (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX
    Момчета защо сваляте графиките? Според мен е малко тъпо след като сте дали възможност да се пускат после да ги сваляте.

надявам се някой от модераторите да отговори
    Здравей SOFIX,

преди време беше изразено мнение от постващите тук, че големите графики създават затруднения при четене на мненията....поради тази причина няколко часа след като бъдат пуснати ние ги активираме като линкове.
    Ако надделее мнението сред постващите, че това разширение на постовете не затруднява четенето, те няма да бъдат сваляни.

Коментар

• Момчета защо сваляте графиките? Според мен е малко тъпо след като сте дали възможност да се пускат после да ги сваляте.

надявам се някой от модераторите да отговори

Коментар

• e, uvi, to4no Globulski e;}} ok, thanks i leka rabota

Коментар

• Първоначално изпратено от Investor.bg
          Първоначално изпратено от tttt
          abe hora, sms kotirovkite ne6to ne rabotqt. Pratih 2 sms-a kum 10 h 30, i oshte ni6to
          Благодарим за сигнала ttt, в момента проверяваме системата
          Проблем има само при изпращане на смс-и от Глобулски телефонни номера. До минути Глобул ще отстранят проблема.

Коментар

• Първоначално изпратено от tttt
            abe hora, sms kotirovkite ne6to ne rabotqt. Pratih 2 sms-a kum 10 h 30, i oshte ni6to
            Благодарим за сигнала ttt, в момента проверяваме системата

Коментар

• abe hora, sms kotirovkite ne6to ne rabotqt. Pratih 2 sms-a kum 10 h 30, i oshte ni6to

Коментар

• Re: Проблемът е в рекламите

Първоначално изпратено от Hristu
                Нека ви осветя по темата. На сайта има много реклами (примерно около 6) които са SWF (ShockWаve Flash), или както всички им викаме flash(флаш). Това са векторни файлове, при анимирането на които всичко се преизчислява на момента за да се види рендирания резултат. Обикновенно тези операции минават през процесора - от там са и големите натоварвания. Някои браузъри имат по-добри "plug-in"-и за флаш, други по-лоши: съответно някои по-добре се справят с разпределението на ресурсите по време на изпълнение на флаш анимациите, а някои не-толково добре. Това е.
                Така е, но пък всичките плъг-ини в действителност са написани от самата Макромедия и в инсталатора на флаш те питат дали да добавяш плъгини за Опера, Нетскейп, и т.н.

Значи производителността на тези векторни (а отчасти и растерни) анимации зависи и от видеокартата и инсталирания драйвър. По принцип в новите такива има немалко хардуерно ускорение за 2D графика, за GDI. Така че на по-нови компютри не съм виждал тези анимации да създават ядове.

На карти по-стари от Geforce 2, на карти, пуснати в стандартен VGA режим обаче, наистина производителността може да пострада. На карти с изключено по някаква причина ускорение и т.н.

При мен анимациите взимат средно около 20% CPU (което е приемливо, макар и да не е малко).

CPU: Celeron 2.6 GHz
                GPU: Ati Radeon 9250 128 MB.
                bla
                http://store3.data.bg/icesun/dnesbg.jpg

Коментар

• Аз съм с огнена лисица и добре си изглежда. А в Макстон е още по-добре решен проблема с рекламите.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM
                    а други (браузъри) ти дават възможност да скриеш рекламите и въобще да не те вълнува тази тема ....
                    Да, и Firefox е сред тях, ама виждал си как изглежда Инвестора с включен Adblock? А най-лошото е, че много сайтове вече се изхитриха и въртят гадни номера, когато блокираш рекламите. Например Dir.bg - имам платена поща там, т.е. без реклами, но явно входната страница е една и съща за платената и за безплатната поща и познай какво става, когато влязох там с включен Adblock - изчезна бутона "Вход"!

Абе няма оправия с рекламите, но поне да ги правят читави.... А то се навъдиха разни платформи и продукти, с които някой от улицата за половин ден прави сайт и после се чудиш дали на компютъра ти не работи последния софтуер на Пентагона за моделиране на ядрени взривове или за предсказване на времето след 2 месеца!

В интерес на истината, специално за Инвестора MS Internet Explorer създава много по-малко проблеми. Но това не е причина да не посочвам проблема, защото сигурно не съм единствения, който от принципни съображения избягва продуктите на Майкрософт, когато е възможно. Иначе ще стане като с една банка, на която щях да ставам клиент. Оказа се, че интернет банкирането им работи само с Internet Explorer плюс някаква бозава майкрософтска добавка. И това било официална политика на банката - не предвиждали да работи с други браузъри. Е, не станах клиент на тази банка.......
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• а други (браузъри) ти дават възможност да скриеш рекламите и въобще да не те вълнува тази тема ....

Коментар

• Проблемът е в рекламите

Нека ви осветя по темата. На сайта има много реклами (примерно около 6) които са SWF (ShockWаve Flash), или както всички им викаме flash(флаш). Това са векторни файлове, при анимирането на които всичко се преизчислява на момента за да се види рендирания резултат. Обикновенно тези операции минават през процесора - от там са и големите натоварвания. Някои браузъри имат по-добри "plug-in"-и за флаш, други по-лоши: съответно някои по-добре се справят с разпределението на ресурсите по време на изпълнение на флаш анимациите, а някои не-толково добре. Това е.

Коментар

• и така загубих време, та рекох и аз да пиша.
                          не споделям наблюденията на netware.
                          не забелязвам значими разлики в работата на cpu-то при браузване из сайта на инвестора, сравнявайки с други сайтове, вкл. цитираните.
                          не знам как определя заниманията си като "статистика", но наблюденията ми сочат различен резултат и не навеждат на направените изводи.
                          затруднения при скролване? това е странно за процесора, който ползва. може би си струва да провери какво точно обработва системата, но не мисля, че проблема идва от този сайт.
                          иначе банерите и мен ме дразнят, но сайта не е мой, а и акции от фирмата нямам :-(

Коментар

• Направих си труда да проверя-товари почти 100%,акомпа ми е 3006 на 512!!!!Досега не бях забелязал.,,

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                              Инвесторе,

Ето малко данни относно натоварването на компютъра при разглеждане на основната страница www.investor.bg. Конфигурацията е Windows 2000, 256 MB RAM, 2.4 GHz, браузъра е Mozilla Firefox 1.0.7

Отворен празен браузър - CPU 0%, Memory usage 17780К
                              Отворен Investor.bg - CPU 14-80% (средно около 45%), Memory usage 36140K
                              Отворен Investor.bg с включен Adblock - CPU 0% , Memory usage 23012K

Хора, спрете се малко с тези реклами или ги направете по-читави. Вече не може да се разглежда нормално страницата, даже има затруднения със скролването!

В къщи съм на XP, 512MB RAM, 3 GHz и положението е същото. Както е тръгнало ще трябва за разглеждане на Инвестора да си поръчам някоя супер геймърска конфигурация!
                              Аз съм с РIII 500MHz, 256MB, Win'98. Вярно е, че инвестора е малко по-бавен от focus-news например, но не е фатално......

Коментар

• Аз работя под Explorer и нямам такива проблеми 2 - 3 % процента е натовареността на процесора ми. Пустал съм 3 различни страници на Инвестора едновременно при това и е само това включено в момента.
                                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Working...
                                X