If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предложение за временна забрана за писане във форума
Имаше една много хубава мисъл за свободата на словото - ще я перефразирам може би - Не приемам мнението ти но съм готов да умра за да можеш да го изкажеш. Приемам правото на всеки свободно да изказва тезите си, но и всеки има право да избира кого да слуша и чете.
Ако сте гледали Гепи: Евреинът, които търгуваше с диаманти се връща в магазина си и пред входа вижда група млади евреи да си говорят. Той им казва:
- Махайте се от магазина ми!
Те:
- Това е свободна страна и можем да стоим, където искаме!
Той:
- Страната е свободна, но магазина не!
Хубаво, би било отношение по темата да вземат и Don emilio и laclo.
Аз лично влизам във форумите не за да ме убеждава някои кои акции да купувам или не (кой, Фактс ли да слушам например или онзи ... Хана) .... аз отдавна съм направил своя избор или ако не съм то няма да се доверя на някой шарлатанин тук. Аз влизам за да си разнообразя ежедневието, да разменим по приказка с подобно мислещи хора ...и естествено да натрием носовете на тези, които нямат място в наща тема и само ни дразнят.
Съгласен съм, че понякога прекаляваме, но както казах и по-рано:
С простака трябва да си ОСТЪР!
А модератора не е прав да трие постове и по този начин да налага цензура!
Някои пакети за форуми позволяват на самите потребители да маркират съобщения като спам или обидни.
Тогава задачата на модератора се улеснява много.
Но миграцията на съобщенията от един форум към друг с различна база данни от долу си е задачка...
Предлагам също така тук да не пишат хора без икономическо образование....
Аз пък предлагам, тук да не пишат хора с икономическо образУвание, които не разбират нищо от икономика, от финанси, както и не им е ясна борсата въобще...повечето с икономическо образУвание са именно такива, но това не ги спира да претендират и да ръсят зле зазубрени теории, които естествено не разбират......обикновено, хората без висше образование са много по в час с финансите и борсата и е добре, да четем техните мнения, отколкото мненията на Убразовани икономисти...нека се въздържа от даването на примери от действителността...
Друго което се сещам че може да се направи е да се раздели форума на две.Едната част само финансов а в другата всичко останало-политика и всякакви теми от деня.Така всеки ще чете каквото го интересува без да се разводняват другите теми.
Идеята ми се струва много добра. Както написах в темата за грешките на борсата, от сериозните и стойностни коментари научих много - много повече, отколкото, ако бях започнал да сам да се ограмотявам и самостоятелно да търся път в дебрите на инвестициите. Предложението според мен наистина е отлично, ако се изпълни правилно, без манипулации.
амии, 22, тъпо е един човек да трансформира една мисъл в няколко ника, както и един човек с няколко ника да прокарва различни тези....нещо като спор със себе си....Шизофренията бледнее...
А най- тъпото е, че всякакви ограничителни мерки отвързват ръцете за още по-големи такива!
Имаше една много хубава мисъл за свободата на словото - ще я перефразирам може би - Не приемам мнението ти но съм готов да умра за да можеш да го изкажеш. Приемам правото на всеки свободно да изказва тезите си, но и всеки има право да избира кого да слуша и чете. В този форум има и доста автори които обичам да чета - няма да ги изброявам за да не пропусна някой - но писането на стойностни мнения се разводнява от огромното количество спам. Може да се подходи и по позитивен начин - да се въведе рейтинговане на постовете и авторите. За всеки пост да може да се гласува - постът е полезен или вреден. Постовете с над 75 % позитивни да се броят и да има класация на авторите. Тези автори който пък имат среден рейтинг на постовете под 50 % да имат право да само на един коментар на ден, освен ако той не набере над 50 %.
Право на глас да имат автори с регистрация във форума от преди една година за да се избегнат манипулациите...
Съни независимо от това че иронизираш тезата ми аз оставам твой фен!
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Идеята е добра,но ние като българи ще я изопачим.Ще започнат заговори,групирания и т.н.за да се съберат картони срещу 1 човек и той да бъде изкаран.Ще стане като с номинациите в Б.Брадър.
Предлагам това да върши модератора.Той и без това преценява и трие постове,просто като се съберат 5 изтрити поста на 1 потребител той да бъде спрян от форума за известно време.
Re: Предложение за временна забрана за писане във форума
Първоначално изпратено от BigBear
Напоследък "троловете" са повече от биковете и мечките във форума. Пишат се абсолютно безсмислени постове чието съдържание са обиди и цинични намеци, без никаква финансова информация или пък някаква форма на знание. Отделно от това да се чете и пише българския на латиница за мен е най малко неуважение към историята на народа ни, но по- лошото е че най накрая се оказва че отново напразно съм си губил времето...
Много от авторите се държат по начин които надали някога в живота си са прилагали в реален разговор лице в лице. Предлагам да се потърси форма за временно спиране на възможността за писане във форума на потребители които примерно съберат 25 "жълти" картона, като предложенията за временно сприране да са поне за седмица и един потребител може да даде само едни жълт картон на друг.
Spodeljam mnenieto ti, no imaj predvid che ne vseki ima kirilizator. Vgradenijat v Windows e samo BDS-kirilica kato na pisheshite mashini i ne e mnogo lesen za izpolzvane. Phonetichnija kirilizator e super, samo che ponjakoga ima problemi s nego, a i v povecheto sluchai e platen.
Коментар