Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Открито писмо до управителния съвет на Investor.bg
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеДа се даде опция на модитата, да пренасочват ругателите към Виртуалната кръчма. В нея порядките са по свободни и имаме опит с усмиряване на опърничавите. Или ги опиянчваме, или им връчваме парцала да мият пода и да обират паяжините. Опааа, това за паяжините не се препоръчва на обикновените скандалджии. То е запазена територия за напористи лелки. Та, почне ли некой да се прекалено заяжда, автоматично да се отваря подът под него и да пропада в Кръчмата или направо в Избата. Може дори да се отвори тема "Мазата на форума".Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Проблемът е, че системните сте много заядливи и почти веднага преминавате в личностни нападки. Виж статистически колко от постовете на т.нар. системни са изтрити заради неприемливо съдържание.
Освен това за реклама на Форекс следва да се плаща.
Първоначално изпратено от Mateev
В момента модераторите на форума проявяват незаинтересованост по отношение на културата на диалога. На тях не им се занимава и поради тази причина форума е пълен със заяждания, обидни постинги, подигравки и прочее спам и тролене, като това явление е в особенно силно изразена форма в темите, в които пишат системните трейдери.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеДа се даде опция на модитата, да пренасочват ругателите към Виртуалната кръчма. В нея порядките са по свободни и имаме опит с усмиряване на опърничавите. Или ги опиянчваме, или им връчваме парцала да мият пода и да обират паяжините. Опааа, това за паяжините не се препоръчва на обикновените скандалджии. То е запазена територия за напористи лелки. Та, почне ли некой да се прекалено заяжда, автоматично да се отваря подът под него и да пропада в Кръчмата или направо в Избата. Може дори да се отвори тема "Мазата на форума".
,,Мезе в Мазата,,
Нема се разбере дали ще мезат или ще станат за мезе.Last edited by Todor Sabev; 22.02.2020, 15:18.
- 1 like
Коментар
-
Да се даде опция на модитата, да пренасочват ругателите към Виртуалната кръчма. В нея порядките са по свободни и имаме опит с усмиряване на опърничавите. Или ги опиянчваме, или им връчваме парцала да мият пода и да обират паяжините. Опааа, това за паяжините не се препоръчва на обикновените скандалджии. То е запазена територия за напористи лелки. Та, почне ли некой да се прекалено заяжда, автоматично да се отваря подът под него и да пропада в Кръчмата или направо в Избата. Може дори да се отвори тема "Мазата на форума".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev
Такава една опция е трудно да се реализира като софтуер и още по-трудно е да се администрира. Има обаче една друга опция, която я имат всички форуми - създаване на раздел, който да има различни права и различни модератори от другите раздели във форума. Тази опция се настройва много лесно и е само въпрос на желание администрацията на даден форум да я използва.
В конкретния случай тази опция е единственото възможно решение на проблема. Системните трейдери се нуждаят от собствен раздел, в който някой от тях да е модератор. Причината за това е самата концепция и идеология, която те споделят. Тази концепция влиза в конфликт с разбиранията на интуитивните трейдери, и този конфликт от професионална основа лесно се разгаря в конфликт на личностна основа.
И тъй като интуитивните трейдери са преобладаващо мнозинство, те много лесно надделяват над системните трейдери. Това обаче лишава форума от обсъждания на тема как се разработват търговски стратегии с използването на исторически тестове и статистически методи за анализ на резултатите от тези тестове.
Та в тази тема аз отправям молба за създаването на такъв един раздел, който да се казва например "Създаване на търговски стратегии", и в който модератори да са някои от самите системни трейдери - напр. аз, k_v_v_ и Alphaomega. Нека всеки да може да пише и чете в темите от този раздел, но културата на диалога да си я поддържаме ние самите.
В момента модераторите на форума проявяват незаинтересованост по отношение на културата на диалога. На тях не им се занимава и поради тази причина форума е пълен със заяждания, обидни постинги, подигравки и прочее спам и тролене, като това явление е в особенно силно изразена форма в темите, в които пишат системните трейдери.
И на него целия форум му пречи.
Имаш си свой форум, зарибявай си там за балъци.
Говорете си там единомишленици, надъхайте се колкото си искатеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
В този ред на мисли предлагам нещо просто(ако вече е направено, не съм попадал на него):
Възможност на ползващите форума да "банват" участници във форума по IP адрес за ПЕРСОНАЛНА употреба. Добавете бутон "изключи това IP" в интерфейса или настройките. Веднъж задействана, тази опция трябва да спира появата на коментари, теми и отговори от адреса, който сте посочили, но САМО за Вашия акаунт.
Винаги съм се питал защо няма форуми, в които подобна опция да се предлага.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеИзпратено с мейл на 21.02.2020 г.
Subject: Тролове и малоумници във форума на Investor.bg
Уважаеми господа,
Извинявам се, че ви занимавам с този проблем, но всички служители на по-ниско ниво, на които писах, не предприемат никакви действия по този въпрос. Преблемът е с форума на Investor.bg, който е превзет от тролове и малоумници, които се подвизават във всички теми необезпокоявани и със съдействието или бездействието на всички модератори. Не един път съм писал на един или друг модератор оплаквания с молба за съдействие, но гласът ми така и си остана глас в пустиня.
Накратко за мене:
Аз също като вас съм бизнесмен и Управител или Изпълнителен директор на около 10 различни фирми. С трейдинг на финансовите пазари се занимавам повече от 20 години. Преди време аз създадох и развих най-популярния български форекс брокер СТС Финанс и първи в България въведох платформата за търговия МетаТрадер. Няколко години по-късно продадох брокера на Иво Прокопиев за цена, което той ми предложи, и на която не можах да устоя. От тогава до ден деншен се занимавам с разработка на печеливши търговски стратегии за търговия по световните финансови пазари и смело мога да кажа, че имам постигнати значителни успехи.
На форума на Investor.bg се опитвам да споделям натрупаното познание, но това е на практика невъзможно поради наличието на няколко трола, единствената задача на които е да пълнят със спам всяка една тема, както и непрекъснато да предизвикват конфликти, използвайки личностни заяждания и обиди, подигравки, и писане на всякакви други простотии. Всичко това те го правят с одобрението (или с бездействието) на модераторите на форума, които вие сте назначили.
Не един път съм молил модераторите на форума за защита от тези малоумници, но такава така и не получих. При това не става въпрос само за мене, а за цяла една група от хора, които се занимаваме с развойна дейност, базирана на статистически подход при анализа на ценовите графики. Тази група се опитваме да си водим диалози в дух на разбирателство и взаимопомощ, но троловете и малоумниците не ни оставят на спокойствие. На всеки един наш постинг те избълват десетки техни постинги с подигравки, обиди, заяждания, подклаждания на конфликти и всякакви други действия, целящи да превърнат дадената тема на парцал и на бойно поле. Дори и да сменим темата, те като нахални конски мухи се прехвърлят и в новата тема и отново я правят на парцал.
Ако ние спрем да пишем, спират и те, защото нямат какво умно да кажат по своя инициатива. Ако обаче напишем дори и един единствен полезен информационен постинг, те веднага се активират и започват да сипят в изобилие злоба, подигравки, заяждания и директни обиди. Как е възможно всичко това да се допуска на страниците на един такъв известен и популярен сайт и форум, какъвто е Investor.bg. Та този сайт се чете от интелигентни хора и бизнесмени и според мене е недопустимо да се допуска на него да се подвизават малоумници, и написаните от тях простотии да остават за вечни времена и да се индексират от Google.
С молба да се разпоредите на модераторите си да прилагат по-стриктен контрол на спама, троленето, заяждането, личностните нападки, подигравки и обиди. Алтернативата е да ми разрешите модераторски права за раздела Валутна търговия или да ни създадете един нов раздел, в който системните трейдери да можем на спокойствие да си водим диалозите и сами да се защитаваме от троловете и малоумниците. Това предложение също съм го правил не един път на вашите модератори, но това винаги си е оставало глас в пустиня.
С Уважение,
инж. Росимир Матеев
Случайно ако още не си чел статията Никой не яде компютърни програми... (намира се тук: https://duma.bg/nikoy-ne-yade-kompyutarni-programi-n208763).
Отдели няколко минути за да я прочетеш и да разбереш каква ДОЛНОПРОБНА ИЗМЕТ е управлявала България от 9 септември 1944г. до 10 ноември 1989г. и как техните наследници (ТРОЛОВЕТЕ в този форум) още не могат да се примирят, че България вече не е КОНЦЛАГЕР както беше именно от 9 септември 1944г. до 10 ноември 1989г.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеИзпратено с мейл на 21.02.2020 г.
Уважаеми господа,
Извинявам се, че ви занимавам с този проблем, но всички служители на по-ниско ниво, на които писах, не предприемат никакви действия по този въпрос. Преблемът е с форума на Investor.bg, който е превзет от тролове и малоумници, които се подвизават във всички теми необезпокоявани и със съдействието или бездействието на всички модератори. Не един път съм писал на един или друг модератор оплаквания с молба за съдействие, но гласът ми така и си остана глас в пустиня.
Накратко за мене:
Аз също като вас съм бизнесмен и Управител или Изпълнителен директор на около 10 различни фирми. С трейдинг на финансовите пазари се занимавам повече от 20 години. Преди време аз създадох и развих най-популярния български форекс брокер СТС Финанс и първи в България въведох платформата за търговия МетаТрадер. Няколко години по-късно продадох брокера на Иво Прокопиев за цена, което той ми предложи, и на която не можах да устоя. От тогава до ден деншен се занимавам с разработка на печеливши търговски стратегии за търговия по световните финансови пазари и смело мога да кажа, че имам постигнати значителни успехи.
На форума на Investor.bg се опитвам да споделям натрупаното познание, но това е на практика невъзможно поради наличието на няколко трола, единствената задача на които е да пълнят със спам всяка една тема, както и непрекъснато да предизвикват конфликти, използвайки личностни заяждания и обиди, подигравки, и писане на всякакви други простотии. Всичко това те го правят с одобрението (или с бездействието) на модераторите на форума, които вие сте назначили.
Не един път съм молил модераторите на форума за защита от тези малоумници, но такава така и не получих. При това не става въпрос само за мене, а за цяла една група от хора, които се занимаваме с развойна дейност, базирана на статистически подход при анализа на ценовите графики. Тази група се опитваме да си водим диалози в дух на разбирателство и взаимопомощ, но троловете и малоумниците не ни оставят на спокойствие. На всеки един наш постинг те избълват десетки техни постинги с подигравки, обиди, заяждания, подклаждания на конфликти и всякакви други действия, целящи да превърнат дадената тема на парцал и на бойно поле. Дори и да сменим темата, те като нахални конски мухи се прехвърлят и в новата тема и отново я правят на парцал.
Ако ние спрем да пишем, спират и те, защото нямат какво умно да кажат по своя инициатива. Ако обаче напишем дори и един единствен полезен информационен постинг, те веднага се активират и започват да сипят в изобилие злоба, подигравки, заяждания и директни обиди. Как е възможно всичко това да се допуска на страниците на един такъв известен и популярен сайт и форум, какъвто е Investor.bg. Та този сайт се чете от интелигентни хора и бизнесмени и според мене е недопустимо да се допуска на него да се подвизават малоумници, и написаните от тях простотии да остават за вечни времена и да се индексират от Google.
С молба да се разпоредите на модераторите си да прилагат по-стриктен контрол на спама, троленето, заяждането, личностните нападки, подигравки и обиди. Алтернативата е да ми разрешите модераторски права за раздела Валутна търговия или да ни създадете един нов раздел, в който системните трейдери да можем на спокойствие да си водим диалозите и сами да се защитаваме от троловете и малоумниците. Това предложение също съм го правил не един път на вашите модератори, но това винаги си е оставало глас в пустиня.
С Уважение,
инж. Росимир Матеев
моето лекарство за тебе е: спираш си нета и грижите ти престават
- 8 Харесвания
Коментар
-
Матеев, интересно ми е как се смяташ за последна инстанция и всезнаещ и всички, които не са съгласни с тебе обевяваш за вредни и тролове..Тролове има във всички форуми, но те не са тези, които ти противоречат, а тези които те обиждат тенденциозно..Бих те посъветвал да се замислиш..Аз съм те чел и във други форуми, за мен и там издишаш ..Уважението се печели, а не се подарява..
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеКолега няма да стане това което искаш.Работещите в Инвестор нямат капацитет да знаят кой пише глупости и кой не.Модераторите наистина вярват че хоп затваряме ТЕЦ и АЕЦ слагаме перки и панели и убиваме гадното Енерго.Преди години им пишех до какво ще доведе въвеждането на пазар в електроенергетиката те ме банваха постоянно но виж на награмотниците които ме обиждаха се осигуряваше конфорт.Не си хаби нервите.Невежеството и простотията са непобедими.Много хора си мислят че като прочетат две писания в гугъл и хоп станали образовани.Да не говорим и че са агресивни.Преди време един такъв трол се подвизаваше тук и с името Маранди...Фалиргаше Русия ката ден са е с други никове щот гадните руснаци не искар да фалират.
Коментар
-
Колега няма да стане това което искаш.Работещите в Инвестор нямат капацитет да знаят кой пише глупости и кой не.Модераторите наистина вярват че хоп затваряме ТЕЦ и АЕЦ слагаме перки и панели и убиваме гадното Енерго.Преди години им пишех до какво ще доведе въвеждането на пазар в електроенергетиката те ме банваха постоянно но виж на награмотниците които ме обиждаха се осигуряваше конфорт.Не си хаби нервите.Невежеството и простотията са непобедими.Много хора си мислят че като прочетат две писания в гугъл и хоп станали образовани.Да не говорим и че са агресивни.Преди време един такъв трол се подвизаваше тук и с името Маранди...Фалиргаше Русия ката ден са е с други никове щот гадните руснаци не искар да фалират.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Открито писмо до управителния съвет на Investor.bg
Изпратено с мейл на 21.02.2020 г.
Уважаеми господа,
Накратко за мене:
С Уважение,
инж. Росимир Матеев
Last edited by Mateev; 21.02.2020, 14:14.Тагове: Отмаркиране на всички
- 2 Харесвания
Коментар