If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Инвесторе, виж долните постинги в темата за Химко. Мисля, че проблемът не е за пренебрегване:
Първоначално изпратено от netware5
Първоначално изпратено от Han Krum
Първоначално изпратено от XY
Ха, видяхте ли това....?
Някой искаше да изкупи всичко до .23, ама му закъсня поръчката, хехе
Нещо гнило има тук. Горния ти постинг е от 12:58 съгласно часовника на Инвестора. Ако им е верен часовника, би трябвало поръчката да се изпълни, поне частично. Та ми се струва, че БФБ би трябвало да даде обяснения по случая..... Мда.
Много си наблюдателен и 1мин. да реагира с пост, но нищо.....
Ей този постинг го пускам специално за да тествам часовника на Инвестора. Часовникът на PC-то ми е свръхточен, защото се сверява по NTP (Network Time Protocol) със сървер за точно време и досега не съм забелязал разлики с часовника на Кобоса. Цъкам мишката на настоящия постинг точно в 17:52:00
Мда-а-а, 4 минути разлика.... Инвесторе-е-е, инсталирайте си един NTP клиент на сървера, щото някой ден при поредния "случай JK" може КаФеНе-то да поиска данни за времето на постингите и ще стане мазало....
Предложението е сериозно! Четири минути са много време при онлайн търговия!
Аз пък не хващам връзката между форума и точното време... уважавам форума и информацията подавана от участниците, но не смятам, че трябва да бъде установена точната секунда по централно сверен часовник когато съм написал якоя глупост като тази която пиша в момента... форумът е за изказване на мнение и дискусия. Смятам, че всички са с тази нагласа?!
Май търсите под вола теле с тези послеписи притежавам не притежавам; препоръчвам не препоръчвам; централно време на което съм написал мнението си и т.н.
Така мисля аз.
Инвесторе, виж долните постинги в темата за Химко. Мисля, че проблемът не е за пренебрегване:
Първоначално изпратено от Han Krum
Първоначално изпратено от XY
Ха, видяхте ли това....?
Някой искаше да изкупи всичко до .23, ама му закъсня поръчката, хехе
Нещо гнило има тук. Горния ти постинг е от 12:58 съгласно часовника на Инвестора. Ако им е верен часовника, би трябвало поръчката да се изпълни, поне частично. Та ми се струва, че БФБ би трябвало да даде обяснения по случая..... Мда.
Много си наблюдателен и 1мин. да реагира с пост, но нищо.....
Ей този постинг го пускам специално за да тествам часовника на Инвестора. Часовникът на PC-то ми е свръхточен, защото се сверява по NTP (Network Time Protocol) със сървер за точно време и досега не съм забелязал разлики с часовника на Кобоса. Цъкам мишката на настоящия постинг точно в 17:52:00
Мда-а-а, 4 минути разлика.... Инвесторе-е-е, инсталирайте си един NTP клиент на сървера, щото някой ден при поредния "случай JK" може КаФеНе-то да поиска данни за времето на постингите и ще стане мазало....
Предложението е сериозно! Четири минути са много време при онлайн търговия!
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Много хубава статия за SOFIX http://investor.bg/?id=46215.
От финансова гледна точка аз в момента спечелих от тази промяна, също и много други инвеститори, но заради неяснотата и липсата на аргументи дали в дългосрочен план не е ощетен целия пазар?
Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Инвесторе,
След като секцията Компании за сега работи доста добре имам следното предложение:
Преди време темите във форума бяха обединени така, че за едно публично дружество да има само по една тема!
Моля Ви при влизането във всяка тема да има директен линк към съответната информация за дружеството в "Компании", което мисля че ще бъде много полезно за пищещите във форумите!
Здравейте,
имам следния казус ако може някой да ми помогне.
Евентуално аз съм клиентка на предприятие което листвано на БФБ.
Получавам ценова листа /оферта/ къкто всички клиенти на предпиятието при промяна на цените на произвежданата от тях продукция. Аз получавам, но останалите инвестирори /акционери/ не получават такава информация, но биха могли да получат ако направят запитване за ценова оферта в предприятието.
Та моят въпрос е ако споделя тази информация във форума това вътрешна информация ли е, маниполация ли е или нещо друго което не е правилно или не е етично или е съвсем нормално.
Също тази информация евентуално би повлияла на цената на акцията при положение, че когато едно предприятие е монополист и увеличи центите на продаваната от него продуция, печалбите скачат до небето.
Много бих се радвала ако някой компетентен ми отговори, че малко се забърках с тези статии за вътрешна информация, маниполации и пазарни спекулации, предварително благодаря.
Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)
Здравейте,
може ли някой да ми отговори кога е последната сесия на БФБ за 2006г. и кога е първата за 2007 г.
Благодаря предварително
Последната е на 22.12.2006, а първата - на 03.01.2007
" Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници и необходимостта от определяне на последна дата за сключване на сделки на Борсата за 2006г., както и първа дата за търговия за 2007г., Съветът на Директорите на Българска Фондова Борса - София АД на свое заседание, проведено на 15.11.2006 г., взе следното решение:
- за последен ден за търговия на 2006г. определя датата 22.12.2006г./петък/.
- за първи ден за търговия на 2007г. определя датата 03.01.2007г. /сряда/;"
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар