Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко струва даден бизнес без активи
Collapse
X
-
Въпреки че темата е много бързо обсъдена и прекратена. Много интересно ми стана за оценката чрез парични потоци и сравнението с макдоналдс.
Та с две думи:
Имам ИТ фирма печелим много добре / аз и съдружника ми/. Но решихме и двамата да напуснем РБ и продаваме фирмата. Нямаме изграден бранд.
Какво продаваме:
5-те компютъра и си спестявате разходите по откриване на фирма.........................
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеИмаше някакъв български сайт /питай пирамид/ в който се предлагаха различни видове бизнеси, в това число и ресторанти. Погледни в някой такъв сайт и ще се ориентираш за твоята цена
Иначе, в КПД-то се намира това-онова...След като старателно се потрудиш. Питането тук много малко правда дава. Все ще се намери комплексар да ти обяснява, колко си прост и как нищо не се правело като теб. Някои неща си плачат за игнор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
питат ни отговаряме.иначе ти пишеш глупости. как сравняваш квартален ресторант със Макдоналдс. те продават ноухау и марка. тоя с кварталния ресторант какво франчайзва
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
КАто не знаете защо пишете глупости- чичо западняк е измислил думичката франчайзинг- например мак доналдс онзи ден се оплакваха в инвестора че много пари трошали за ресторантите в русия, по цял свят на тях им плащали за марката и да работят под златните арки, само руснаците не плащали. Същото е и със сладкарници неделя- по спомен искаха за сладкарницата във варна до макдрайв около 40000/ лв. Кой както иска така да го смята. Икея в бг е също франчаиз- собственика е грък. При мен има верига REWE- ami почти всеки магазин е с различно име- например при мен е фамилия шнайдер, на други места е различна фамилия- дадена фамилия има достатъчно пари и започва да работи под марката на дадена голяма верига- едека също работят така
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеИмаше някакъв български сайт /питай пирамид/ в който се предлагаха различни видове бизнеси, в това число и ресторанти. Погледни в някой такъв сайт и ще се ориентираш за твоята цена“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
кой е тоя дет ще ти даде 100к след като може да си купи оборудване за 5К
Коментар
-
Първоначално изпратено от shulio Разгледай мнениеНеслучайно заглавието на темата е такова каквото е. Предполага се, че говорим само за покупка на бъдещи печалби.
Ако си чел примерно сайтове като този http://www.mrmoneymustache.com/ предполагам ще си отговориш на въпрса защо мисля да го продам
И реализирането на това нещо изобщо не зависи от това дали ще продам бизнеса или не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от shulio Разгледай мнениеС цялото ми уважение, но в първия пост (който вече изтрих) бях написал, че питам ако има някой компетентен да сподели. Защо точно ти се почувства компетентен точно в ресторантьорството - незнам. Явно нямаш и идея за какво въпрос но се изказваш.
Благодаря на Грую Груев, Mr.Profit, Pyramid, mathematician и lareman
Коментар
Коментар