IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли реализация като финансист?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nikolaytsvetin@gmail.com Разгледай мнение
    Здравейте! Това е първият ми пост и предполагам съм объркал в коя от многото теми и раздели да си задам въпроса, за което се извинявам. Предстоят ми кандидат студентски изпити и съм се ориентирал към "Финанси" в УНСС. Искам да ви попитам какво е мнението ви, има ли реализация, намира ли се работа и добре платено ли е финансово. Където и да търсих информация за специалността по разни форуми, горе-долу навсякъде пише, че ако ще учиш в УНСС, то трябва да учиш "Финанси", защото е най-добрата специалност. Моля за коментари. Благодаря предварително.
    Младеж, явно си зелен и бъзлив - как може да задаваш подобен въпрос
    Естествено че има ЛеБ много там я виж Дон Цецо Београдски как си живурка

Пожелавам ти ТИ да си следващия, но малко по смело ТРЕБЕ - нема кво да питаш ДЕЙСТВАЙ

Коментар

• Някои професии не отговарят на това, което са те всъщност в развита Европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от iri6 Разгледай мнение
        Първо, Поздравления за ника. Ще съм много изненадан, ако истинския Николай Цветин ще учи в УНСС предивд внушителната му кариера като бос във ВИС 2.

А сега сериозно, както преди мен казаха, понятието финанси е много общо. В УНСС специалността се казва Финанси Счетоводство и Контрол , като първите 2 години учиш общи неща, а последните 2 учиш една от трите специалности, като най-много искат финанси, след това е счетоводство и накрая е контрола.
        В България реализиция ако завършиш финанси или счетоводсто имаш, но ограничена,
        В УНСС това се води най-престижната специалност от всички финансови университети в държавата и работодателите гледат с добро око. Но има едно много голямо НО. В БГ няма финансови компании с изключение на банките. Там можеш да започнеш, ако банковата сфера те влече.

За ассет менъджмънт - почти никаква реализация. Финансовите анализатори работят за по 800 лв. при това във водещите фирми, което е абсурдно, за мен.

Всичко зависи от амбициите, които имаш. Навън, повярвай ми не знаят какво е УНСС , единствено признават Американския университет.

Ако си решил да оставаш в БГ и искаш да се занимаваш с Финанси - то УНСС е най-приемливият избор.

И един съвет от човек, който е завършил УНСС - ориентирай се с какво точно искаш да се занимаваш до края на първата ти година. Имам в предивд - коя сферта на финансите. След това започваш сам да се обучаваш, четеш, питаш и търсиш стаж.
        Не очаквай в УНСС да те научат на нещо съществено. По скоро там ще се научиш да се справяш сам и да създаваш контакти .
        Хаха, за ника си е чисто и просто съвпадение на имена, изобщо не ме интересуват разни висаджии, борци и тем подобни. Имам друг въпрос относно БФБ. Известно ми е, че борсата и акциите не са сред най-развитите и популярните начини за изкарване на пари и работа в България. Искам да попитам все пак възможно ли е? Има ли хора които се занимават с борсата и действително да изкарват добри пари.

Коментар

Здравейте! Това е първият ми пост и предполагам съм объркал в коя от многото теми и раздели да си задам въпроса, за което се извинявам. Предстоят ми кандидат студентски изпити и съм се ориентирал към "Финанси" в УНСС. Искам да ви попитам какво е мнението ви, има ли реализация, намира ли се работа и добре платено ли е финансово. Където и да търсих информация за специалността по разни форуми, горе-долу навсякъде пише, че ако ще учиш в УНСС, то трябва да учиш "Финанси", защото е най-добрата специалност. Моля за коментари. Благодаря предварително.
          Първо, Поздравления за ника. Ще съм много изненадан, ако истинския Николай Цветин ще учи в УНСС предивд внушителната му кариера като бос във ВИС 2.

А сега сериозно, както преди мен казаха, понятието финанси е много общо. В УНСС специалността се казва Финанси Счетоводство и Контрол , като първите 2 години учиш общи неща, а последните 2 учиш една от трите специалности, като най-много искат финанси, след това е счетоводство и накрая е контрола.
          В България реализиция ако завършиш финанси или счетоводсто имаш, но ограничена,
          В УНСС това се води най-престижната специалност от всички финансови университети в държавата и работодателите гледат с добро око. Но има едно много голямо НО. В БГ няма финансови компании с изключение на банките. Там можеш да започнеш, ако банковата сфера те влече.

За ассет менъджмънт - почти никаква реализация. Финансовите анализатори работят за по 800 лв. при това във водещите фирми, което е абсурдно, за мен.

Всичко зависи от амбициите, които имаш. Навън, повярвай ми не знаят какво е УНСС , единствено признават Американския университет.

Ако си решил да оставаш в БГ и искаш да се занимаваш с Финанси - то УНСС е най-приемливият избор.

И един съвет от човек, който е завършил УНСС - ориентирай се с какво точно искаш да се занимаваш до края на първата ти година. Имам в предивд - коя сферта на финансите. След това започваш сам да се обучаваш, четеш, питаш и търсиш стаж.
          Не очаквай в УНСС да те научат на нещо съществено. По скоро там ще се научиш да се справяш сам и да създаваш контакти .
          Last edited by iri6; 04.03.2016, 15:23.

Коментар

Да, определено мога да кажа, че ми идва от вътре, интересно ми е и ми харесва. Не е от днес или вчера. Мисълта ми беше дали реално погледнато в България го има или е характерно за другите държави, но не и за България. Решил съм да го уча и искам да разбера колкото се може повече. Затова ме интересува всякаква информация по темата.
            Ами хубаво, действай. Офертата ми е в сила.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
              по добре стани инженер или ИТ специалист. ако ти се отдава де
              Нещо много яко си се объркла ама много яко.Не от всеки става програмист и ай ти специалист.Там е яко учене и математика тежки изпити.А и жулят двойки яко.После се работи яко носи се голяма отговорност за човешки животи или много пари.Престоя в едно училище и притецанието на диплома не те прави специалист и не ти гарантира изкарването на много пари.Не може от един човек да става всичко.И лекар и инженер и финансист.Само в едно ще е много добър.Всеки си го знае то е с теб в сърцетот ит е.Аз например от трети клас знаех какъв ще стана.И станах

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                финансист е много неопределено.

просто един от парвите уроци в икономиката е тоzи на тарсенето и предлагането.

ако сте се насо4вас кам финансите, бади в сфера, кадето има тарсене, но малко кадри.

това за малко кадри важи за ИТ сектора.финансисти бол

Коментар

• финансист е много неопределено.

просто един от парвите уроци в икономиката е тоzи на тарсенето и предлагането.

ако сте се насо4вас кам финансите, бади в сфера, кадето има тарсене, но малко кадри.

Коментар

• по добре стани инженер или ИТ специалист. ако ти се отдава де

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Аферим, Пауъров.

Така е, момко - трябва да ти идва отвътре. Харесва ли ти да се занимаваш с финансови работи? Имаш нужният тип мислене ли? Пробвал ли си това?

Чичо ти Пауъров право ти казва - ако искаш да управляваш парите на другите хора, то ти трябва на първо място почтенство.

Ако искаш, то аз мога да те взема при мен да постажуваш - за да провериш сам дали тия неща те кефят или не те кефят.
                      Да, определено мога да кажа, че ми идва от вътре, интересно ми е и ми харесва. Не е от днес или вчера. Мисълта ми беше дали реално погледнато в България го има или е характерно за другите държави, но не и за България. Решил съм да го уча и искам да разбера колкото се може повече. Затова ме интересува всякаква информация по темата.

Коментар

• Аферим, Пауъров.

Така е, момко - трябва да ти идва отвътре. Харесва ли ти да се занимаваш с финансови работи? Имаш нужният тип мислене ли? Пробвал ли си това?

Чичо ти Пауъров право ти казва - ако искаш да управляваш парите на другите хора, то ти трябва на първо място почтенство.

Ако искаш, то аз мога да те взема при мен да постажуваш - за да провериш сам дали тия неща те кефят или не те кефят.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Виждам че отрано тарикат го раздаваш.Когато човек избира професия трябва да избере това което му се удава и го върши с желание.Парите са следствие.Няма професия с която да не можеш да изкараш добри пари.Ако си тръгнал към тази професия щот някой ти е казал че се изкарват пари по добре продавай краставици с тая професия ти пари няма да изкараш.Когато човек е работлив почтен упорит постоянен и обича това което работи успеха и парите идват.Другото гарантира нещастен живот.Това че Ванчо изкарва пари като финансист не означава че и ти ще изкарваш.Така че избери си за профвсия това което е на сърцето ти.

Коментар

• Има ли реализация като финансист?

Working...
                          X