IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Краткосрочна инвестиция от 10000 лв

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
    Всеки започва от някъде. Но преди да се хвърлите в океана от инвестиционни възможности е по-добре да имате поне пояс, а по-добре лодка, а още по-добре платноходка, а още по-добре яхта, а най-добре кораб. Ако нямате собствен, качете се на чужд, но преди това прочетете и проучете внимателно кой е капитана, какъв е курса, с каква скорост ще се движите. Не бързайте! Продължавайте да четете!
    + 208 534
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнение
      ...Не съм човек който обича рисковете по-принцип. Начинаеща съм в инвестирането, не познавам пазарните принципи,търговия с акции и прочие. Мислих да разгледам какво предлагат различните фондове но проблемът е че не мога да направя разлика между различните видове фондове и застраховки, плюсове и минусите им. Четох доста из интернет, но засега не знам от къде да започна, всякаква информация - ще ми е от полза.
      Всеки започва от някъде. Но преди да се хвърлите в океана от инвестиционни възможности е по-добре да имате поне пояс, а по-добре лодка, а още по-добре платноходка, а още по-добре яхта, а най-добре кораб. Ако нямате собствен, качете се на чужд, но преди това прочетете и проучете внимателно кой е капитана, какъв е курса, с каква скорост ще се движите. Не бързайте! Продължавайте да четете!
      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Най-големият риск е да рискуваш да не осъществиш възможностите си. И да успееш.
        /кой ли беше?/

Коментар

• Диверсификация през crowdfunding не е зле. Индивидуално участие до $500, десетки и стотици проекти с потенциал за много повече от 10% годишно. Чувал съм, че в crowdfunding-a пълен провал са между 80 и 90% от всички проекти. Свобода на избора, така да се каже.
          Last edited by The Senator; 02.01.2016, 11:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнение
            Искам да попитам ако имате 10000 лв. свободни в какво бихте инвестирали за време от около година и половина -две.Не съм човек който обича рисковете по-принцип. Начинаеща съм в инвестирането, не познавам пазарните принципи,търговия с акции и прочие.Мислих да разгледам какво предлагат различните фондове но проблемът е че не мога да направя разлика между различните видове фондове и застраховки ,плюсове и минусите им.Четох доста из интернет,но засега не знам от къде да започна,всякаква информация - ще ми е от полза.
            Нелесен въпрос - хем нерисковост, хем краткотраен хоризонт. Човешка застраховка - инвестиционен хоризонт е по-дълъг. Може би нелоша идея е пенсионен фонд - за две години все ще направи едни 6-8%, след приспадането на таксите.

Пъпешов: депозит - също има риск. КТБ го доказа.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Всичко, освен депозит крие известни рискове.

Коментар

• Краткосрочна инвестиция от 10000 лв

Искам да попитам ако имате 10000 лв. свободни в какво бихте инвестирали за време от около година и половина -две.Не съм човек който обича рисковете по-принцип. Начинаеща съм в инвестирането, не познавам пазарните принципи,търговия с акции и прочие.Мислих да разгледам какво предлагат различните фондове но проблемът е че не мога да направя разлика между различните видове фондове и застраховки ,плюсове и минусите им.Четох доста из интернет,но засега не знам от къде да започна,всякаква информация - ще ми е от полза.
              Working...
              X