IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Краткосрочна инвестиция от 10000 лв

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Ти май се ошашави от толкова много акъл и хормони?
    Вярно е
    Търсих по-добро място съобразно целите ми-МОЖЕ ЛИ ДА Я ПРЕМЕСТИТЕ в "Обучение, литература и съвети" или да отварям нова тема там?

Коментар

• ???

Бих препоръчал да инвестираш в p2p. Разгледай тази страница http://www.p2p-banking.com/ Най-отдолу има сравнение на отделните п2п маркеплейсис. Бих ти препоръчал twino и mintos. Те дават краткосрочни обезпечени заеми с buy back guarantee с доходност от 9% до 14%. Лично аз имам опит с bondora, mintos и twino. Годишната доходност е около 20% за бондора и 12%-13% за туино и минос. Но пък default-a при бондора е доста висок - над 10%. Не се впускай с главата напред преди да си прочела форумите или p2p blog-ове

Коментар

• Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнение
        Към хората на investor.bg - моля да преместите темата в секция "други" защото мисля че нам ще ми пишат повече хора.
        Ти май се ошашави от толкова много акъл и хормони?

Коментар

Към хората на investor.bg - моля да преместите темата в секция "други" защото мисля че нам ще ми пишат повече хора.
          Още не реши и намисли какво да предприемеш ли?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Към хората на investor.bg - моля да преместите темата в секция "други" защото мисля че нам ще ми пишат повече хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Индексите нямат никакви проблеми
              Тази амортизация я няма при тях. Активът са акции от съответния индекс. Да ме поправи някой ако греша, но мисля че SPY не държи фючърси върху S&P. При него при равни други условия има само малък разход по управлението на ЕТФ-а, който се компенсира от получаваните дивиденти. В общи линии се движат абсолютно заедно.

https://finance.yahoo.com/echarts?s=...tacking":true}

Докато си говорим на нефта пак му скъсаха шортите
              според мен не грешиш .разхода за годишна такса е не повече от 0,2% което е много добре. ама не знам брокера дали не начислява некви такси

Коментар

А при индексите какъв е проблема?
                Индексите нямат никакви проблеми
                Тази амортизация я няма при тях. Активът са акции от съответния индекс. Да ме поправи някой ако греша, но мисля че SPY не държи фючърси върху S&P. При него при равни други условия има само малък разход по управлението на ЕТФ-а, който се компенсира от получаваните дивиденти. В общи линии се движат абсолютно заедно.

https://finance.yahoo.com/echarts?s=...tacking":true}

Докато си говорим на нефта пак му скъсаха шортите

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  При ЕТФ-ите на петрол, основният ти проблем е амортизацията на цената на ЕТФ-а. Демек, дори да се запазва една и съща цената на петрола, цената на ЕТФ-а намалява. Това се получава от ролването на фючърсите /продажба на настоящ-покупка на следващ/.
                  Другото неприятно там е, че може да се стигне много набързо до нереални цени, на които дори може и да не се случи истинска сделка, но париците да си отекат при марджин кол.
                  А при индексите какъв е проблема?

Коментар

Очакванията са ми че ще се уплаша и ще продам когато не трябва

Ех-то петрола рано или късно ще поскъпне - но въпросът е за две години какво ще стане и кога да продам-погледнах резултатите за две години-разминават се? Къде да гледам...Много хора ми препоръчаха да започна с ЕТФ...С колко процента се разминават реалната цена на продукта и в ЕТФ-тата.
                    При ЕТФ-ите на петрол, основният ти проблем е амортизацията на цената на ЕТФ-а. Демек, дори да се запазва една и съща цената на петрола, цената на ЕТФ-а намалява. Това се получава от ролването на фючърсите /продажба на настоящ-покупка на следващ/.
                    Другото неприятно там е, че може да се стигне много набързо до нереални цени, на които дори може и да не се случи истинска сделка, но париците да си отекат при марджин кол.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                      ами кои български предлага това
                      Примерно Бенчмарк не го ли предлагат?! Преди време съм им гледал платформата и там имаше доста неща. (мисля че имат ETF-и).
                      Last edited by Xman1; 06.01.2016, 14:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                        А защо трябва да е неблгарски брокер?!
                        ами кои български предлага това

Коментар

• Няма подходящ ЕТФ за теб, защото нямаш идея за развитието на цената на каквото и да е.

Коментар

• Вече писах но пак ще повторя купи си физическо злато

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                              на петрол е рисково. земи фонд върху некой индекс примерно SP500 ili DAX.при SP500 имаш валутен риск все пак ама едва ли долара да падне много, а в дългосрочен план няма да загубиш или да спечелиш много от курса. ама за тоя цел требе да ползваш небългарски брокер , а там дали не дерат с големи такси не съм сигурен защото сумата ти е малка. има тука хора с опит на чуждите борси да кажат
                              А защо трябва да е неблгарски брокер?!

Виждам че и преди си го писал, но така и не разбрах конкретната причина.

Проблема с чуждите брокери е или че имат високи изисквания за блокиране на средства (примерно над $ 10 000) или искат да имаш голям брой сделки, или имат някоя доста сурова годишна такса.
                              Last edited by Xman1; 06.01.2016, 14:40.

Коментар

• на петрол е рисково. земи фонд върху некой индекс примерно SP500 ili DAX.при SP500 имаш валутен риск все пак ама едва ли долара да падне много, а в дългосрочен план няма да загубиш или да спечелиш много от курса. ама за тоя цел требе да ползваш небългарски брокер , а там дали не дерат с големи такси не съм сигурен защото сумата ти е малка. има тука хора с опит на чуждите борси да кажат

Коментар

Working...
                                X