If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сетих се за още една къса клечка която имах преди време - Българска Роза - Севтополис, оказа се яко къса клечка, дори след като някога имах участие в увеличение на капитала 1 акция за 3 лв. После при сливането със софарма конверсията беше грзона карина - 1,70 при собствен капитал от 2 лв.за "ценна" книга, Беше Голямо разочарование и почти подигравка с малките "партнори", които бяха наливали пари за да може компаийката да си изчисти дълговете на времето....както и да е, къси клечки е имало и ще има , ами да сме живи и здрави ние и да ги изхвърляме по-бързо от порфейлите, каро да се учим да ги усещаме по--добре
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
За мен "да не се развият нещата както съм ги планирал" означава да имам някаква генерална идея защо купувам/продавам дадена акция и впоследствие тази идея да се окаже грешка. Иначе това, че акцията не е мръднала докато съм я държал или че пазарът не я оценява адекватно е въпрос на стечение на обстоятелствата и донякъде шанс.
В тази връзка, аз мога да отбележа, че подцених интензивната конкуренция в търговията на дребно в САЩ сред специализираните вериги (Vitamin Shoppe в моя случай). Мислех си, че промоциите сред по-малки играчи на пазара, продаващи общо взето продукт-суровина, ще пресъхнат скоро, но се оказва точно обратното и даже се засилиха.
За тази година нямам къси клечки още (дано така и остане до края)... иначе като цяло на БФБ - най-големите дупки са ми Еврохолд и Евроинс - продадох ги на сериозна загуба (около 60% след многогодишно осредняване) миналата година, а точно след това те се вдигнаха с по едни 60-100%. Тези мастъри във финансовото инженерство, видя ли им имената или нещо свързано с тях - даже не го и чета.
++++ Tedi - поздравления за изстраданата истина в последното изречение. Това много хора могат да се поучат! ++))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар