Първоначално изпратено от Асо Пика
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
До Investorbg
Collapse
X
-
Абе кво става тука бъг ли гаден има сайта некъв, като си пускам коментари ми излиза съобщение за грешка, вече няколко пъти, трябва да кликна върху ОК и после да рестартирам страницата и тогава си виждам поста. При вас така ли е ? Ся си влязох и в профила да видя кога се регнах че забравих и още нещо ми направи впечатление. От преди бях запомнил щото са лесни числа че имах 233 коментара, писах 2 или 3 коментара вчера и днес а бройката пак си стои от 233 поста и не мърда. И при вас ли е така? Някои наясно ли какви са проблемите и защо не се вземат некви мерки да се решат?
Коментар
-
Матеев, ще те разочаровам. От регистрацията ми тук не ми се е налагало да ползвам повторно опцията за регистрация
За всичките години нямам мнение, от което да се срамувам. Грешно или не, всеки от своята камбанария отсъжда, но всяко мнение е било мотивирано единствено от личната ми философия към нещата.
Не знам дали е възможно да се ограничи регистрацията на многоникови. Форумът би спечелил. За сайта, може би не
Но, тук е парченце от пъзела на обществения живот, който ни заобикаля и това е положението
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеМатеев, изненадваща новина за новите акаунти. Голям шок ще е за никовете, които ползват по 10на и искат да станат 20на))
А за лайковете, споко, конспиративната теория подсказва, че заданието не е политически обвързано)) и аз не мога при някои хора
Пък и 1та част с многониковите обезмисля идеята
- 4 Харесвания
Коментар
-
Матеев, изненадваща новина за новите акаунти. Голям шок ще е за никовете, които ползват по 10на и искат да станат 20на))
А за лайковете, споко, конспиративната теория подсказва, че заданието не е политически обвързано)) и аз не мога при някои хора
Пък и 1та част с многониковите обезмисля идеята
- 7 Харесвания
Коментар
-
Лайковете на някои хора ги отчита, а на други - не. Това ми намирисва на разделяне на хората в различни групи и даването на тези групи на различни правя. Дори и ми намирисва на разделяне по политически признак, защото ми греши точно на хората, които харесвам, и не ми греши на хората, които не харесвам. Може и да е параноя, но определено оставам с това впечатление.
Друг проблем - на форума не могат да се регистрират нови потребители. Пак грешка в сървъра .....
Акаунта обаче се създава, но сървъра не праща мейл за активиране на акаунта. Така хем е блокирано името (ника), хем е блокиран и мейла на човека и хем няма възможност да се пише от този акаунт. От същия мейл не може да се създаде друг акаунт (сървъра не дава) пък и няма смисъл, защото и той ще отиде в киреча.
Поне това администраторите могат да поправят, като на ръка активират акаунтите, създадени от хората в последните 2-3 седмици или поне се погрижат да изпратят на ръка мейли за активация.Last edited by Mateev; 09.08.2020, 19:02.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
Може ли повече разяснение как така закон може да е в сила без да е обнародван в ДВ?
Какво означава "не се препоръчва издававане на касови бонове" - това не е ли за веднага затваряне на търговски обект?
И трето - каква е тази мярка ИЛИ по усмотрение
ПП Ако си се шегувал, не съм те разбрал
Това беше опит за шега, но въпросът наистина е сериозен! (потърсих, не без основание аналогия с миналото)
Сериозно (вече): с подобна промяна, същата се фиксира задължително и в Закона за ДДС, а последното (изменение на закона) - се обнародва в ДВ.
Забележката ти е основателна, но журналистите гледат в друга посока, именно в търсене на сензацията... (за съжаление - страната ни е "правова", когато на управляващите им е изгодно)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Има фиксиран в закона - гратисен период.
За времето, до публикуване на промяната в ДВ - не се препоръчва издаването на касови бонове, ИЛИ това се решава по усмотрение на собствениците на заведенията.
Това би довело до отпадане възможността за допускане на груби грешки в счетоводството.
Какво означава "не се препоръчва издававане на касови бонове" - това не е ли за веднага затваряне на търговски обект?
И трето - каква е тази мярка ИЛИ по усмотрение
ПП Ако си се шегувал, не съм те разбрал
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
За времето, до публикуване на промяната в ДВ - не се препоръчва издаването на касови бонове, ИЛИ това се решава по усмотрение на собствениците на заведенията.
Това би довело до отпадане възможността за допускане на груби грешки в счетоводството.
АКО все още не е публикувана промяната в ДВ, може да "мине" като "Постановление" на партията (както едно време), т.е. без закон.
Мярката - 9 % - е временна: от 01.07.2020 до 31.12.2021.
(бълха я ухапала България!)Last edited by безимeн; 09.08.2020, 11:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеНякой нормален журналист няма ли да попита НАП два дни как засича касовите бележки от ресторантите с 9% ил 20% ДДС на бира и вината?
Защото, уж сме правова държава, но законът го няма в Държавен вестник, а мисирките мълчат...
Коментар
Коментар