IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Необслужван кредит

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първо да пише жената, дали има някакъв договор с поръчителя ..
    Би трябвало при спиране на плащането от нейна страна, поръчителя да поеме плащането.......( той си е фактически ползвател на кредита...)

пп Предлагам който реши казуса да бъде назначен като върховен финансов консултант....
    пп 2 Божееее, колко мъка има в тази държава....

Коментар

• Първоначално изпратено от Mickey33 Разгледай мнение
      Това ако е вярно ще е много добра новина,защото той като поръчител е доказал доход от 1500 лв което е в пъти по-го-голям от на жена ми,която е с 420лв.
      Ако е така,няма да плащаме нищо и ще се готвим за съд!
      Дано да е вярно....
      Първо ще сложат запор на жена ти,след това и на него /това че е доказал доход преди 4г . не означава че и в момента го получава/ после ще се опитат да и отнемат имуществото. Много е важно дали е съкредитоискател или поръчител - първото е много по-добре за теб.

Коментар

Това ако е вярно ще е много добра новина,защото той като поръчител е доказал доход от 1500 лв което е в пъти по-го-голям от на жена ми,която е с 420лв.
        Дано да е вярно....
        Абе доказал, не е като да са на "светло" тея доходи. Съдебния изпълнител гледа в НОИ кой колко взима.

Коментар

Дано да е вярно....
          не се успокоявай, ами иди при адвокат.
          ако няма какво да приберат от вас, ще опрат до гарантите,но само тогава. щом жена ти е титуляр на кредита първо вас ще гърбят и чак когато са взели от вас всичко възможно ако не стига ще търсят гарантите . виж в ГПК какво могат и какво не могат да ви вземат .
          Last edited by NYSERookie; 28.02.2012, 21:53.
          Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Това ако е вярно ще е много добра новина,защото той като поръчител е доказал доход от 1500 лв което е в пъти по-го-голям от на жена ми,която е с 420лв.
            Дано да е вярно....

Коментар

Преди 4 години жена ми се довери и изтегли кредит на човек,които не си плаща вноските.За тези години той постоянно влачи самия кредит като плаща само лихвите.
              Жена ми е титуляр на кредита,а този човек е поръчител,заедно с брат му.Вноските по кредита се превеждат в сметка на жена ми от въпросният човек.Снощи получихме писмо,в което пише че кредитът е необслужван за последните 7 месеца и до момента дължимата сума е 2000лв.Ако в двуседмичен срок няма движение по сметката,ще се стигне до съд(запор на заплата,имущество) и кредитът ще стане предсрочно изискуем за цялата дължима сума.
              Като изключим варианта да се разберем с този човек по циливизован начин,какво следва оттук нататък и какво да правим в този случай?
              Да "пием една студена вода" и да плащаме сумата,и оставащите вноски?
              Ако неможем да платим сумата и се стигне до съд,има ли вариант в съда сумата,предсрочно изискуема да бъде разделена на 3(за жена ми,и за 2та поръчителя)
              Може ли да се докаже,че изтегленият кредит е за него,можем ли да предявим иск за тази сума?

Ще съм ви много благодарен ако помогнете!Благодаря!
              Пич за съжаление на теб никой не може да ти помогне. Ако нямаш документи /както изглежда/ и не можеш да се разбереш с него , единственият начин да се стигне до там че той да плаща е жена ти и ти да няма никакво имущество и тя да няма доходи на светло зада се насочат към поръчителите.

Коментар

• Интересна схема сте заформили. Ако се стигне до съд, общо взето гледат кой има по висок доход от кредитополучателя и поръчителя и неговата заплата се запорира . Демек, ако жена Ви се осигурява на някаква минимална заплата, пък оня кощрамб е на по-висока, ще я запорират неговата и той ще си го отнесе . Ама не гарантирам , че ще се получи на 100% точно така

Коментар

• Необслужван кредит

Преди 4 години жена ми се довери и изтегли кредит на човек,които не си плаща вноските.За тези години той постоянно влачи самия кредит като плаща само лихвите.
                  Жена ми е титуляр на кредита,а този човек е поръчител,заедно с брат му.Вноските по кредита се превеждат в сметка на жена ми от въпросният човек.Снощи получихме писмо,в което пише че кредитът е необслужван за последните 7 месеца и до момента дължимата сума е 2000лв.Ако в двуседмичен срок няма движение по сметката,ще се стигне до съд(запор на заплата,имущество) и кредитът ще стане предсрочно изискуем за цялата дължима сума.
                  Като изключим варианта да се разберем с този човек по циливизован начин,какво следва оттук нататък и какво да правим в този случай?
                  Да "пием една студена вода" и да плащаме сумата,и оставащите вноски?
                  Ако неможем да платим сумата и се стигне до съд,има ли вариант в съда сумата,предсрочно изискуема да бъде разделена на 3(за жена ми,и за 2та поръчителя)
                  Може ли да се докаже,че изтегленият кредит е за него,можем ли да предявим иск за тази сума?

Ще съм ви много благодарен ако помогнете!Благодаря!
                Working...
                X