Първоначално изпратено от luboil
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Законно ли е шефът на БФБ-София да взема двойно повече от Борисов ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнениеСингапур е една от най-богатите държави в света и номер едно за правене на бизнес. Премиерът и президентът получават по над 3 млн.щ.д годишни заплати, а минситрите вземат по 1.5 млн. щ.д. годишни заплати. Над 60% от годишния БВП в Сингапур се произвежда в предприятия с държавно мажоритарно участиеи. Управляващите с тези заплати ръководят държавата по най-добрия начин.
"SINGAPORE'S ministers and top civil servants will start the New Year with a pay increase, ranging from 4 per cent to 21 per cent.
This is the second phase of an increase that was decided on in April.
Under the revised salary package announced by the Public Service Division (PSD) on Thursday, ministers at the starting grade will take home $1.94 million next year - an increase of 21 per cent over this year's $1.6 million. ....With the pay revision, the annual salary for President SR Nathan will go up from $3.1 million this year to $3.87 million in 2008, the Prime Minister's from $3.09 million to $3.76 million, ministers and senior permanent secretaries, from $1.593 million to $1.94 million, entry superscale grade Admin officers, from $384,000 to $398,000 and MPs, from $216,300 to $225,000 (see tables below). "
http://web.archive.org/web/200802142...ry_186437.html
Много трудно е да се сравняват икономики от типа Сингапур, Хонг Конг, Макао със страна членка на ЕС. Техните практики и психология на са приложими в други части на света. Това са хора стриктни и като живота им е свързан с работата тс. чувстват се ангажирани дори когато не се касае за нещо собствено. Законите в Сингапур са други - знаеш за смъртното наказание. Имам един приятел живее и преподава в Азия, та с него сме обсъждали тази тема. Преди месеци дори за кратко беше в БГ да помага на правителството но го емнаха по медийте и си тръгна разочарован. Той също е на мнение че има приложими практики от развитите икономики в Азия към Европа. Аз не мисля така - европейските икономики са от социален тип, онези са съвсем други... Единствената движеща сила за европейските икономики (и особенно за нашата) е преминаването към частна собственост, естествено нямам предвид престъпната приватизация от близкото минало... Но борсата трябва да е частна.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТой ли е виновен за спада на Борсата. Правителствоно не приватизира нищо през БФБ, национализира Борсата и пенсионните фондове и сега се намери жертвата. То много малко зависи от чиновниците на БФБ за съжаление Да не го правитев от завист а. И да знаете , че по всички борси се вземат пари
За длъжности, от които нищо не зависи, по добре да работят на благотворителни начала, нещо като полагане на обществено полезен труд, за който не се иска много акъл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеИскам да видя как ще се работи ако всички в държавната администрация са на заплати под ББ, ще ми е много забавно. Ще останат само "простите" кариеристи, тези дето друго не могат и лапкачите. И тогава ще започне друг вой-защо са подкупни, що не си вършат работата, защо не са назначили някой кадърен и т.н. Не защитавам шефа на БФБ, не ми дреме за него. Защитавам тезата, че професионалист за без пари не можеш да наемеш, нито в частния бизнес нито в администрацията на държавата. Апропо, Искров колко ли взима?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеТова е ясно... Но моето мнение е че факта че едно държавно предприятие е на печалба не трябва да го поставя в толкова силно по-облагодетелствена позиция... Разбираш ме - тя се самоиздържа, но ако не дава такива огромни заплати и не прави тези безумни разходи ше е на по голяма печалба (например или по малка загуба) и разликата би могла да се даде на онези стари хорица със по 100 лв на месец (гледа онс=зи ден по телевизията).... При държавните предприятия не могже (и не трябва) да се прилагат пазарните принципи в чистият им вид, зашото в масовият случай те са облагодетелствани монополисти, които при всички случаи на извършване на търговска дейност биха имали огромни приходи и вече коректив се явяват разходите.... тс. в случая е особенно важно с колко заплатата на визираният служител, ощетява по веригата ползвателите на приходитве на държавните предприятия..
"SINGAPORE'S ministers and top civil servants will start the New Year with a pay increase, ranging from 4 per cent to 21 per cent.
This is the second phase of an increase that was decided on in April.
Under the revised salary package announced by the Public Service Division (PSD) on Thursday, ministers at the starting grade will take home $1.94 million next year - an increase of 21 per cent over this year's $1.6 million. ....With the pay revision, the annual salary for President SR Nathan will go up from $3.1 million this year to $3.87 million in 2008, the Prime Minister's from $3.09 million to $3.76 million, ministers and senior permanent secretaries, from $1.593 million to $1.94 million, entry superscale grade Admin officers, from $384,000 to $398,000 and MPs, from $216,300 to $225,000 (see tables below). "
http://web.archive.org/web/200802142...ry_186437.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнениеБорсата се самоиздържа и за нея пари от държавния бюджет (приходите от данъци и акцизи) не са предвидени. В последните две години е на загуба, но те имат доста неразпределени печалби от предоходни години. Виж им паричните средства по сметки, над 5 млн.лева по спомени. Така че БФБ има доста насъбрана лой да посрещне още няколко минусови години...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеДори от преди Луканов. Не съм най - младият човек на света, но не е завист, по скоро яд че нищо не се променя... Разбираш ми тезата то позицията на данъкоплатец и човек мислещ за бъдещето на държавата... Дори не коментирам качествата на човека, не ми харесва логиката че с априте на данъкоплатеца, някой поставен със партийна подкрепа взима примерно 14 средни за страната заплати... Факт... Иначе да взимат високи заплати но не на чужд гръб....Има къде къде по важни дупки дето държавата да попълва с печалбите на борсата..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВзе да говориш неверни неща- явно спомените ти и познанията ти са от Луканов още- пиши си сам, но това е завист
Коментар
-
Не трябва да ме разбираш погрешно, аз нямам лоши чувства към г-н Такев нито пък съм наясно колко работи и какво точно, само знам че не се виждат резултати и не се променило нищо от както е той (не че при Илкова са станали чудеса). Аз лично оставам с впечатление, че г-н Такев е удобен на политиците и бизнеса, които му дърпат конците, но това не помага на капиталовия пазар. Мисля че нямам какво повече да кажа по въпроса. Приятна вечер!Пари нема, действайте!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПросто имам повече опит и знам, че всичко зависи от правителството. Познавам и Такев- не е надут мишок, а истински технократ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнениеНека погледнем и от другата страна- с какво всеки един от нас е заслужил по-добра и богата държава и по-добри управляващи. Когато всеки от нас си плаща данъците, почиства пред блоkа, сади дръвчетата, не замърсява и си върши работата качествено, тогава ще имаме и държава добро място за живеене. България не е чак толкова лошо място за живеене, виж световните класации, че сме сред първите 70 държави в света (от над 180), т.е. в първата третина сме. Заплата от 12$ през 1997-а година помните ли? Само мрънкаме.....
Импе, как СИбанк от банка на Славчо Христов, свързван с Костов, се оказва в ръцете на Бориславова и исландеца Тор?“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеАбе глупости!!!Тва какви са равнищата е друга тема!!!Каквато държавата,такива и заплатите!!!Ако някой иска по-високи,да си ги изкара сам,но не с подкупи и далаверки!!!Това няма нищо общо с гледането на чинията на другия!!!Ако ти си работодател,така ли ще раздаваш парите!!!“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
Коментар