IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо този форум е "обратен"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от targovec Разгледай мнение
    Прави ли Ви впечатление, как от форум за обсъждане на конкретни дружества се превърна в макроикономически форум. Това се случи от юли 2009 :-) - странно съвпадение, нали?
    ................
    Коя звезда ти проговори, че форума е за обсъждане на конкретни дружества? Форума е за инвестиции, друг е въпроса че тука е пълно с антиинвестори

Коментар

• В момента настройката "Първо най-старите" изобщо липсва от форума.

Коментар

• За редовните "форумци" така си е по-добре, но за приходящи действително има логика да има опция за първите отпред.
        Но ми е чудно защо при новия модул за коментиране на новини пак е по този начин, последните отгоре. Интересът към дискусия под статия обикновено трае твърде кратко и повечето прочитания са уникални, нали? Значи би трябвало да е първото отпред.
        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivan80 Разгледай мнение
          В повечето форуми когато отвориш една тема виждаш първите мнения най-отгоре, а последните най-отдолу.

Когато избера от менюто в долната част на темата "Първо най-старите" положението се оправя. Обаче временно. Когато отворя някоя друга тема (или отворя същата тема повторно) се връща настройката по подразбиране "Първо най-новите" и трябва всеки път да избирам "Първо най-старите", защото в противен случай се затруднявам да следвам логиката на разговора (нормално е когато се води разговор да се води в посоката, в която ентропията на една затворена система нараства, а не в обратна посока).
          Много си е нормален даже форумът.
          Това е все едно папка в която нареждаш документи по реда на пристигането им. Най-старите естествено са най-отдолу.
          Но при всички случаи трябва да има опция да си настроиш профил с твоите предпочитания, който да се запомня.

Коментар

• Покажи първо най-старите

Здравейте,
            Отдавна следя сайта и форума на Инвестор, но досега не съм имал повод да пиша. Съжалявам, че първият ми пост е нещо като оплакване.

Става въпрос за функцията "Покажи първо най-старите" или нещо от сорта, която съществуваше в стария интерфейс на форума. Абсолютно ненормално(най-малкото неудобно) е за мен да чета нещо отзад-напред и преди използвах винаги тази опция за да си сортирам мненията както е удобно и логично за мен. След обновяването на сайта и форума тази функция изчезна и ми липсва до степен да се отказвам да чета толкова редовно.

Моля, върнете функцията, ако е възможно. Бих бил изключително благодарен и ако има техническа възможност в профила ми да има опция, в която да задам по подразбиране всичко, което чета да бъде сортирано по желания от мен начин - мисля, че съм срещал нещо такова в други форуми.

Балгодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от targovec
              Прави ли Ви впечатление, как от форум за обсъждане на конкретни дружества се превърна в макроикономически форум. Това се случи от юли 2009 :-) - странно съвпадение, нали?
              то нема кво да се коментира...
              съфсем нормално ...
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Прави ли Ви впечатление, как от форум за обсъждане на конкретни дружества се превърна в макроикономически форум. Това се случи от юли 2009 :-) - странно съвпадение, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
                  Добре си е така. Само трябваше да може да въвеждаш и номер на страницата, ако те интересува нещо от средата на темата. Сега трябва да отваряш една по една страниците и се губи много време.
                  http://forum.investor.bg/viewtopic.p...er=desc&start=24300

Накрая болднатите цифри са брояч на мнения. поиграй си с тях

Коментар

• Re: Защо този форум е "обратен"?

Първоначално изпратено от ivan80
                    В повечето форуми когато отвориш една тема виждаш първите мнения най-отгоре, а последните най-отдолу.

Когато избера от менюто в долната част на темата "Първо най-старите" положението се оправя. Обаче временно. Когато отворя някоя друга тема (или отворя същата тема повторно) се връща настройката по подразбиране "Първо най-новите" и трябва всеки път да избирам "Първо най-старите", защото в противен случай се затруднявам да следвам логиката на разговора (нормално е когато се води разговор да се води в посоката, в която ентропията на една затворена система нараства, а не в обратна посока).
                    Много си е хубав даже форума. Ако не ти харесва - къш. Бегай другаде и не ни бъзикайте рахатлъка. ))

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
                      Добре си е така. Само трябваше да може да въвеждаш и номер на страницата, ако те интересува нещо от средата на темата. Сега трябва да отваряш една по една страниците и се губи много време.
                      Това не е точно така. Изисква се малко наблюдателност, за да откриеш как се отива в средата на която и да е дълга тема. Това важи не само за този форум, а и за всеки голям архив, направен по аналогичен начин.

Аз лично съм почитател на дървовидната структура на един форум, но подобна структура не е много подходяща в един инвестиционен форум, където с години се обсъжда съдбата на една или друга компания.

А това най-горе да се изписват последните мнения, си е направо повече от естествено.

Коментар

• Добре си е така. Само трябваше да може да въвеждаш и номер на страницата, ако те интересува нещо от средата на темата. Сега трябва да отваряш една по една страниците и се губи много време.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Този форум от край време си е така и всички сме много доволни. Веднъж Инвестора реши да го направи като другите но всички се надигнахме срещу "нововъведението". За мен всички останали форуми са "обратни", защото няма никаква логика да се ровиш по страниците за да видиш последните мнения. Логичното е като влезеш в темата веднага да видиш последните мнения. Ако те интересува началото на дискусията, винаги можеш да отидеш и да го разгледаш

Добре си е форума, не е обратен, напротив - другите са обратни.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
                            най долу под последнот менеие има падащо меню първо най- новите първо най-старите може да си го обърнеш ако те дразни така
                            Много добра настройка, но като не се "помни" напълно безполезна.

Не знам как някой може да смята форум който се чете "отдолу-нагоре" за нормален, на мен също ми се вижда напълно сбъркано.

Коментар

• най долу под последнот менеие има падащо меню първо най- новите първо най-старите може да си го обърнеш ако те дразни така
                              mWPCloud.com

Коментар

• Re: защо този форум е "обратен"?

Първоначално изпратено от ivan80

Иване, не зная откъде идваш, но за мен този форум е единствения правилен, може би ти досега си бил в обратни форуми.

Коментар

Working...
                                X