IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНКЕТА - Да се забрани ли писането за политика във форума?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Леко прекалено ми се струва. Макар че в половината от тези теми въобще не влизам.

Продължавам да поддържам мнението си за въвеждане на максимален брой постинги на ден, така могат да се усмирят разни би-гугъли, стамболовци и т.н. пропагандисти.
    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Ааай, да се спре безразборното пускане на теми от всеки засърбял го да се из*ере вербално!
      Създаването на тема да става с писане до Модьо!
      BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• АНКЕТА - Да се забрани ли писането за политика във форума?

По принцип съм човек, който цени свободата на словото и винаги защитавам възможността човек да си изразява свободно мнението. Винаги съм против цензурата. Много пъти в този форум се е поставял въпроса за по-строго модериране и винаги съм се противопоставял на тези идеи. Подкрепяйки основните принципи за свобода на словото, Инвесторът се съгласи да допусне определен (минимален) брой теми по въпроси извън инвестиционната и така се пръкнаха темите “Политика”, “Спорт” и “Бисери и вицове”.

Да, ама не! Какво се получи? “Бисери и вицове” и “Спорт” се оказаха сполучливо хрумване. Специално спортните и най-вече футболните фенове се оказаха достатъчно интелигентни, пишат си в темата, езикът стана по-умерен и всичко си е О.К. А само си спомнете какви баталии бяха навремето в многото теми за Левски, за ЦСКА и за какво ли не. Какви псувни, какво чудо беше!
        С политиката обаче не се получи. Темата “Политика” не само че е постоянно сред първите теми във форума, но се оказа и развъдник на лоша практика на обиди и трови атмосферата във форума. На всичкото отгоре се пръкват постоянно нови политически или близки до политиката теми. Започнаха да се появяват и всякакви теми по може би важни обществени въпроси, но нямащи много общо с инвестициите. То не бяха генномодифицирани храни, блокиране на КПП-та, села без цигани и турци, трагедията в Хаити, убийството на Боби Цанков..... Вече стана трудно да намериш какво да прочетеш на тема инвестиции. Ето днес към 14:00 кои са първите 10 теми във форума:

Продадохте ли онази фирма,г-жо Желева?
        Политика
        Сделките на един Новак ... и не съвсем ...
        Химко АД (4CK / HIMKO)
        Дали има такива места в България?
        Защо Гърците не блокират КПП с Италия вместо тези с България
        ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT)
        Оптимизъм на БФБ !!!
        Енемона (E4A / ENM)
        Валутна търговия – FOREX

От тях 5 бр. са по темата на Инвестора, 1 бр. е за форекс на някой си Новак и мястото и е в темата “Валутна търговия”, 2бр. са за политика и 2 бр. са за глупости.
        Отделно пак към 14:00 на първата страница на Инвестора (извън първите десет теми) имаме още:

Честит имен ден, Антония!
        Гледайте Хаити, мислете си за София...
        Да спрем нашествието на ГМО в България!
        Застреляха Боби Цанков.

Е, питам аз, докога ще търпим това? Ще допуснем ли форумът да заприлича на говорилня? Я се опитайте да пробутвате всякакви теми извън основната тематика в някой голям профилиран форум, пък вижте какво ще стане. В това отношение мамите от БГ Мамма ни показаха как се действа.

ВЪВ ВРЪЗКА С ГОРНИТЕ СЪОБРАЖЕНИЯ ПРЕДЛАГАМ:

1. Да се заключат всички теми за политика и обществено значими въпроси.
        2. Да се забрани коментирането на политически теми във форума с изключение на действия на правителството и МФ, пряко засягащи инвестиционния климат в България.
        3. Всякакви нови теми и постигни извън тематиката на форума да се изтриват незабавно.
        4. Модерацията да стане по-строга.
        1
        ДА
        0.00%
        0
        НЕ
        100.00%
        1
        Само в краен случай
        0.00%
        0
        Не мога да преценя/не ми пука
        0.00%
        0
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
      Working...
      X