Императора на Атака много Ви здраве! Нагъл тип!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АНКЕТА - Да се забрани ли писането за политика във форума?
Collapse
X
-
Не бих се намесил тук, но тази анкета явно повлия на модератора и той заключи темата за Румяна Желева "поради подадената оставка". Първо, както се видя, тя не е приета /като външен министър/, но по-важното е, че този свободен форум, за какъвто го мислех досега, с подобни методи би се обезличил. Самата дума "форум" е от латински и назовава централния площад на римския град, където всеки свободен гражданин е можел да стане оратор и да изрази своето мнение. Сигурен съм, че и тогава е имало и добри, и лоши, и глупави оратори и изказвания, но никой не им е забранявал да се изказват /е, понякога просто са ги хвърляли на лъвовете/. Та да се въвежда забрана за определени теми в този форум, защото бил икономически, драги netware5, е вредно, най-малкото защото тук пишат и четат едни от най-умните и будни българи и тяхното мнение по важни въпроси, включително политически, е меродавно и важно за общественото мнение. Не само обикновеният читател на форума се влияе, той се чете и от журналисти, и от хора, заемащи различни постове в държавата. Сигурен съм или поне се надявам, че мнението на инвестиционната общност по всякакви въпроси е важно и оставя следа в общественото пространство. Така че апелирам да има всякакви теми и да не се самозатваряме изкуствено, защото няма по-голямо богатство от богатството на мнения, при това мнения на хора, които могат да мислят и има какво да кажат. Бъдете здрави.
Коментар
-
netware5, рабирам твоето дразнение обаче ама никак не си прав!
Това че няма добра модерация не означава че трябва да слагаш всички в кюпа и да провесиш катинара. Това е толкова тъпо колкото да затвориш плод зеленчуците щото има маноьсано грозде на сергията...
Ще ти обърна внимание да отвориш някой признат от теб международен сайт, вестник (или каквото решиш, че е кадърно) и да погледенш колко от новините са икономически и колко политически. И може би по-важното - кой ще определи коя новина е политическа и коя икономическа и дали няма пряка корелация между тях!
Според мен обединаването в Политика на всичко политческо прави цялата тема без смисъл защото никой не обича да чете едно "нещо", в което всяка страница е от различна книга!
Сигурен ли си че темата за Желева няма да се отрази на борсата през еврофондове, затварянето на границата на износители и вносители или темата за руския газ миналата зима или случващото се с енергините проекти на целия бизнес у нас? Или предлагаш във всяка тема по дружества да се коментира отделно?
Пии едно уиски, изпуши една пура и спокойно пропускай онова което не ти е важно - един клик те дели от следващата страница с теми все пак.
Коментар
-
http://www.youtube.com/watch?v=Uc4mkiBUh2U
а наздраве ...
абе пичове кво ша четем и пишем тука,ако няма тема за политика в тея мизерни временаНищо не препоръчвам!
Коментар
-
Peter(Petar)
Безсмислено е да се забранява , а също така няма и да е ефективно защото ще се атакуват готови и популярни теми и става още по лошо.Вместо добро ще се случи обратното. В софтуера може да се направят промени , като например да не позволява на никнейм чиято регистрация е прясна да отваря тема , броя на прясно регистрираните никнейми които се изказват в дадена тема в определен обем от нея в страници..да кажем 5 да се ограничи и т.н.т. Ще работи ефективно.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706Първоначално изпратено от МрънкалотоПървоначално изпратено от anon6706Мрънкалото, ти кога падаше по Дондуков с гаджета, кога взе да събираш цитати в един пост.... ??? !!! Много бързо "дръпваш". Да вземе да се поучи от теб Супертрейдъра.
Между другото тези дни се навърши 1 година от този печален повод.....
Никога няма да го забравя и това е едно от нещата, които ме ограничават да споделям повече за себе си, понеже ще стана обект на галактически подигравки - нали виждате какви клюкари са хората. Е, имам 2-3 -ма приятели, на които споделих на чашка каква страшна беда ме сполетя...... заради..... неизрядните граждани на Централна София..... .... заради спестени стотинки за сол.....
На никого не пожелавам да го сполети нещастието ми - дори и на Остапчо....
п.п. цитирането е много лесно - пише го!
Между другото и баща ми и дядо ми (дори прадядо ми по време на Балканската война) са преживели подобни неща, но не е темата да ги разказвам - просто явно е някаква орис.......това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар
-
Първоначално изпратено от МрънкалотоПървоначално изпратено от anon6706Мрънкалото, ти кога падаше по Дондуков с гаджета, кога взе да събираш цитати в един пост.... ??? !!! Много бързо "дръпваш". Да вземе да се поучи от теб Супертрейдъра.
Никога няма да го забравя и това е едно от нещата, които ме ограничават да споделям повече за себе си, понеже ще стана обект на галактически подигравки - нали виждате какви клюкари са хората. Е, имам 2-3 -ма приятели, на които споделих на чашка каква страшна беда ме сполетя...... заради..... неизрядните граждани на Централна София..... .... заради спестени стотинки за сол.....
п.п. цитирането е много лесно - пише го!
Коментар
-
Re: anon6706
Първоначално изпратено от supertraderСтига се излага ти като прочетеш 10-15 поста не ги ли запомняш , поста му е няколко поста надолу - елементарно. Мисля че да се повтаря е излишно , дори да е 3 страници назад.По принцип много ме дразнят тези повтаряния , ако ме питат дали да се забранят съм за.В края на краища се води дискусия нали ! По повод пунктоацията - нямам много време за такава.
Така ще сме подготвени и за затвора....
Нямаш време за цитати и пунктУация...., а за какво имаш време?!
П.П. Нали знаеш, че ако цитираш нечие мнение не означава, че трябва да го преписваш?????? Има си бутонки....
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706Мрънкалото, ти кога падаше по Дондуков с гаджета, кога взе да събираш цитати в един пост.... ??? !!! Много бързо "дръпваш". Да вземе да се поучи от теб Супертрейдъра.
п.п. цитирането е много лесно - пише го!това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар
-
anon6706
Стига се излага ти като прочетеш 10-15 поста не ги ли запомняш , поста му е няколко поста надолу - елементарно. Мисля че да се повтаря е излишно , дори да е 3 страници назад.По принцип много ме дразнят тези повтаряния , ако ме питат дали да се забранят съм за.В края на краища се води дискусия нали ! По повод пунктоацията - нямам много време за такава.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от МрънкалотоПървоначално изпратено от Ocтап БендерПървоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от Ocтап БендерИначе политическите теми във форума се профанизираха до такава степен, че не си струва да влиза човек в тях.
Абе нека си стоят. То в тях си пишат едни и същи глупости само Мейси, Стамболов и Стоилов. Нека си пишат, на никого не пречат.
Вие, който с простащината си надминавате всички други простаци във форума взети заедно!
Първоначално изпратено от МрънкалотоОстапе падни на колене и моли за милост и прошка!!!!!!
Вие сте първия човек от този форум, който ще бъде лишен от уважението ми!
Първоначално изпратено от Мрънкалотоа ще посмеете ли да застанете в лице и да ми кажете същото?
Вие сте страхливец, идиот и расист! Вие сте най-кръглия и съвършен идиот, който съм срещал по форумите!
Освен това Вие сте стар, грозен и глупав човек!
Вие ще бъдете открит и наказан за обидите си срещу българските студенти!!!!!!
Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
Да падне на колене ...а дупе трябва ли да даде? Тъпанар с пача вместо мозък. Онази мърла Кунева освен че подписа за затварянето на блоковете в Козлодуй с което си гарантира мястото на еврокомисар какво друго направи? Предателите на България би трябвало да се разстрелват а не да се пада на колене пред тях. Ти си си доказателство, че българските студенти са слабоумна сган с дрога и водка в кратуните вместо мозък.
Коментар
-
И да доуточня, че за мен бан-ванията са безпредметни и ненужни - така тези маниакално-депресивни типове като Остап Бнедер се настървяват и после ни го връщат тъпкано на целия форум!
Против съм този долен и невъзпитан човек да се банва!
Просто трябва да се трие всяка гадост, която някой си позволи да напише.....
п.п. Онзи ден съм се молил като на Господ.... на модераторите да изтрият оскърбленията нанесени на всеки бг- студент от лицето Остап..... но, не беше събота и фиеста за дамите или г-дата Модератори!? Как може да се допусне генерализацията , че всички студенти сме дроги, пияницитова е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар
-
Според мен този форум не може да мине без политически мнения. Но тук би трябвало да се появяват политически анализи, свързани с икономическото развитие у нас и по света. Без подобни анализи не може да се предвидят и насоките на икономиката, политиките на правителствата, оказващи влияние върху финансовите пазари и т.н.
Нормално е и да се изказват мнения за действията на правителството и неговите министри. Но нека тези мнения да бъдат аналитични, аргументирани, а не да се стига до обидни думи и откровени ругатни. Не звучи никак добре и да се измислят непрекъснато прякори на действащи политици и общественици. С една дума - да се пише за политика, а не да се води долнопробна политическа агитация и пропаганда.
В тази тема от няколко месеца се настаниха хора, които явно са платени агитатори и това прави темата невъзможна за четене и участие. Примерът с Гугълчо и Мейси са показателни. Има и други.
Самият аз отначало бях съблазнен и пишех отвреме-навреме. Но напоследък предпочитам да иронизирам участниците, защото преминаха цивилизованите граници и бяха просто смешни в партийните оплювания и ругатни.
Според мен темата трябва да продължава, но със сериозни постове. А такива като Мейси и някои други би трябвало да бъдат ограничени. Ако им се иска да пишат за политика - да пишат за жълтите вестници или за партийните издания.
А цитати според мен трябва да има. Има доста умни анализатори, чието мнение оказва влияние върху обществените и политическите настроения в страната. Това от своя страна се отразява (макар и не твърде директно) върху икономическия и инвестиционен климат.
С една дума - темата за политика не трябва да бъде премахната. Просто модераторът трябва да следи тя да бъде цивилизована.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ocтап БендерПървоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от Ocтап БендерИначе политическите теми във форума се профанизираха до такава степен, че не си струва да влиза човек в тях.
Абе нека си стоят. То в тях си пишат едни и същи глупости само Мейси, Стамболов и Стоилов. Нека си пишат, на никого не пречат.
Вие, който с простащината си надминавате всички други простаци във форума взети заедно!
Първоначално изпратено от МрънкалотоОстапе падни на колене и моли за милост и прошка!!!!!!
Вие сте първия човек от този форум, който ще бъде лишен от уважението ми!
Първоначално изпратено от Мрънкалотоа ще посмеете ли да застанете в лице и да ми кажете същото?
Вие сте страхливец, идиот и расист! Вие сте най-кръглия и съвършен идиот, който съм срещал по форумите!
Освен това Вие сте стар, грозен и глупав човек!
Вие ще бъдете открит и наказан за обидите си срещу българските студенти!!!!!!
Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
Да падне на колене ...а дупе трябва ли да даде? Тъпанар с пача вместо мозък. Онази мърла Кунева освен че подписа за затварянето на блоковете в Козлодуй с което си гарантира мястото на еврокомисар какво друго направи? Предателите на България би трябвало да се разстрелват а не да се пада на колене пред тях. Ти си си доказателство, че българските студенти са слабоумна сган с дрога и водка в кратуните вместо мозък.това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар
Коментар