IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Патова ситуация с противоречиви искания към модерацията

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Владимир Йорданов
    Първоначално изпратено от SA
    Наскоро обаче, разбрах че някой потребители си плащат, за да не им трият региострациите, вероятно и мненията. Това ме навежда на мисълта, че "инвесторът" се придържа към първия път на развитие.
    Здравейте SA,
    моля дайте доказателва за думите си. Това е чиста проба клевета по законодателството. Именно такъв тип изказвания не могат и не се толерират от модераторите на компанията. За модераторите на форма мога да гарантирам, че никога не са и няма да получават пари от потребителите за каквото и да било. Още по малко за това което казвате. Моля не подвеждайте хората. Никога не сме се стремяли към първия описан от вас вариант на форума. Доказателства има доста във форума, само трябва да се поразровите в постовете.

Владимир Йорданов
    Аз никога не си измислям. Възможно е да съм бил подведен от написаното в ТОЗИ форум, но за това отговарят пак модераторите, оставяйки мнения като тези:

Цитирам и малко от предисторията:

Първоначално изпратено от ManUtd
    Би_нагъл, разкарай си ако обичаш червения банер или го стесни до подходящи размери да не разтяга страницата.
    Първоначално изпратено от dnb
    едва ли ще се разкара, чак след изборите
    Бих го дилийтнал от базата с голям кеф, ама хубаво си плаща неговата дружина, а бизнеса е преди всичко.
    ще трябва бая да го делийтваш, сигурно има над 100 ника ..
    То е малко инсайд инфо, ама нейсе: в базата имаме параметър "партийна принадлежност".
    Като им изтече абонамента, ако разбира се не си го подновят, ще ги подредя по тоя параметър и им удрям гумата на всичките. Възможно е да изгори някой невинен комсомолец покрай тая работа, но на война се дават жертви.
    хаха, ами значи на гугъла абонамента изтича юли месец
    Сега погледнах в касовата книга, тука е записано, че абонамента му изтича на 03.07.2009 г. Не знам защо я е избрал точно тая дата, но дотогава е платено и не мога да го пипам.
    Има една забележка в червено, че е заявил желание за опционно подновяване от 07.07.2009 г. за което специално щял да се обади, дали щял да има нужда.
    Така че от 03.07.2009 до 07.07.2009 е със статус "пендинг".
    И всичко това е оставено почти седмица в раздел Макроикономика, управление и реформи!

Горните цитати са примери за абсолютен спам, злобеене по адрес на даден потребител и признание за купуване на имунитет във форума.

Коментар

• Модераторите действат избирателно ще кажат много от нас, но всеки гледа от неговата си камбанария. Изблиците на откровения и пожелания към някои участници от форума, включително и към родата им са нещо вече почти нормално в този форум, за съжаление. Но само в определени теми, например :
      -политика
      -Асен знахарства
      -падането на борда
      -имотите

Много рядко се срещат обидни коментари например в:
      -бисери и вицове
      -форекс
      и др. тясно специализирани теми

Това ме навява на мисълта, че немалка част от участниците НЕ се интересуват изобщо от инвестиции и само се чудят как да си запълнят времето.
      В немски финансов форум е немислимо да не се пише по темата или да се отклоняваш от дискусиите, разбира се има и изключения, а за обида просто забравете, досега за 9г. не съм видял нито веднъж.

Пожелавам си модераторът или модераторите да филтрират по ефективно постингите ( не разбирай изтривай ), например при обида веднага 1 седмица бан, при втора бан завинаги, при системно неписане по темата предупреждение с бан, а при второ бан завинаги.

П.С. Аз по принцип мразя регулациите, но вече е време Инвстора да се вземе в ръце и да въдвори ред в къщата си.

Коментар

• Първоначално изпратено от goto
        Какво да направя за да ми изтрият акаунта - понеже няма опция за изтриване на профил? .
        Здравейте,
        изпратете лично съобщение до профил "модератор" или пишете в темата "До Investor.bg" , за да изтрият модераторите профила ви, но само профила без базата с мненията.

Коментар

• Първоначално изпратено от SA
          Наскоро обаче, разбрах че някой потребители си плащат, за да не им трият региострациите, вероятно и мненията. Това ме навежда на мисълта, че "инвесторът" се придържа към първия път на развитие.
          Здравейте SA,
          моля дайте доказателва за думите си. Това е чиста проба клевета по законодателството. Именно такъв тип изказвания не могат и не се толерират от модераторите на компанията. За модераторите на форма мога да гарантирам, че никога не са и няма да получават пари от потребителите за каквото и да било. Още по малко за това което казвате. Моля не подвеждайте хората. Никога не сме се стремяли към първия описан от вас вариант на форума. Доказателства има доста във форума, само трябва да се поразровите в постовете.

Владимир Йорданов

Коментар

• Какво да направя за да ми изтрият акаунта - понеже няма опция за изтриване на профил? Не казвам изтриване от базата, само като профил с който да влизам. Иначе инфото за усерите си го къткайте, все пак таз информация ви се заплаща.

Коментар

• Аз по-разпуснат форум не съм виждал никъде. Може би единствено плювалниците на дир.бг са конкуренция. Като гледам какво се оставя в темите, не искам и да си поимислям какво се трие. Модератор съм в друг форум и когато някой се размрънка що съм го изтрил, му показвам конкретни цитати от тук с въпроса - искаш ли и тук да стане като там - и спорът приключва.

Има два начина за водене на форум, в зависимост от целите на собственика.

1. Целта е колкото се може повече кликове и рефреш на рекламните банери - залага се на спам, обиди, псувни и т.н. каруцарска интернет общност, която, за съжаление, е преобладаваща.
              2. Целта е да се направи сериозен форум с преобладаващи смислени мнения, качествени дискусии и ценни разсъждения като се жертва бройка посещаемост за сметка на качеството.

На всички е ясно, че абсолютна постижимост няма. Въпросът е доколко модераторите са толерантни към тези, които тласкат форума към нежелания път.

Името Инвестор.бг предполага стремеж към втория път за развитие, но не съм сигурен, че се получава. Ако имаше бутон ДОКЛАД както в други форуми, пощата на модераторите щеше да е задръстена. Наскоро обаче, разбрах че някой потребители си плащат, за да не им трият региострациите, вероятно и мненията. Това ме навежда на мисълта, че "инвесторът" се придържа към първия път на развитие.

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ

защото такива като теб с по 40-50 безсмислени коментара на ден заливат форума ежедневно. ............................
                +1
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• ок
                  спирам да пиша
                  Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                    Марияне никой не е казал, че си ти
                    Кристо се издъни
                    това е
                    човекът е прав да недоволства
                    няма смисъл да натяквате за правилата
                    дай да поставим въпроса така
                    от пишещите във форума донякъде зависи и успеха на форума/сайта
                    нали?
                    т.е. всеки има някакъв принос
                    а за качеството няма право да притендира
                    явно

за манипулации дали има или не няма смисъл да се спори, защото не може да се докаже нито едното

няма смисъл да се държи менторски тон
                    много хора спряха да пишат във форума
                    защо???
                    защото такива като теб с по 40-50 безсмислени коментара на ден заливат форума ежедневно. и аз вече се замислям сериозно.
                    и ми е чудно, как така само в твоя архив не мога да влезна ;-)? отначало помислих, че системата се е бъгнала, ама май не е до системата, понеже после пробвах с 10-тина произволно избрани участника.
                    ако може Мариян Йорданов да обясни как е възможно това :-)

Коментар

• Марияне никой не е казал, че си ти
                      Кристо се издъни
                      това е
                      човекът е прав да недоволства
                      няма смисъл да натяквате за правилата
                      дай да поставим въпроса така
                      от пишещите във форума донякъде зависи и успеха на форума/сайта
                      нали?
                      т.е. всеки има някакъв принос
                      а за качеството няма право да притендира
                      явно

за манипулации дали има или не няма смисъл да се спори, защото не може да се докаже нито едното

няма смисъл да се държи менторски тон
                      много хора спряха да пишат във форума
                      защо???
                      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Re: Патова ситуация с противоречиви искания към модерацията

Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                        Първо се искаше строга модерация
                        Сега пък защо я има.
                        Със сигурност въпроса е вечен и не трябва да се търсят виновни.

Модерацията е подчинена на правилата.
                        Всеки ги е чел, ако си е направил труда при регистрацията си.

В общи линии са:
                        - не на обидите
                        - писане по темата
                        - в рамките на закона

Например в тема за дружество Х, трябва да пише само за него
                        Не е мястото за нападки и необосновани мнения

Например "ракета", "фалит"
                        Обосновка никаква
                        така че според правилата такива неща трябва да се трият (не по темата и необосновани)
                        но има много оплаквания "защо изтрихте, аз просто питах кои са другите му никове"
                        това разводнява темата, просто
                        другия въпрос е омразата към инакомислещия. Мечките мачкат биковете и биковете мечките и накрая винаги модераторите са виновни.
                        Да ама не, моля за повече любов между бици и меци.

Ето правилата
                        http://forum.investor.bg/profile.php?mode=register

Критика спрямо институции, фирми и частни лица е разрешена, но само ако е аргументирана и в стил, който не е обиден. Това кой стил е обиден решава модераторът и неговото решение не подлежи на обсъждане!

Още по темата
                        http://forum.investor.bg/viewtopic.php?p=971830#971830
                        Марияне, човека сам се издъни ( а нарече Атила малоумник). Атила спомена няколко ника с подозрение, че се опитват да манипулират ( доколко са точно те манипулатори няма да коментирам). Тогава копи-пастето Кристо се нахвърли в/у Атила що му замесвал ника в истории а Атила НИКЪДЕ не беше споменавал Кристо! И аз допуснах,че Кристо е видял ДРУГИЯ си ник в споменатите от АТИЛА и затова се нахвърли да го обижда. И вие покрихте нещата.
                        Ми О.К като пише, че проди и cymru имали Еврохолд и затова защитавали позицията какво е според великото ви модериране - по темата, или лична нападка?
                        Ами самия той като няма Еврохолд това автоматично ли го прави обективен?

Коментар

• Да ама не, моля за повече любов между бици и меци.
                          Организирайте една среща на бици и меци , сложете няколко каси бира и кебабчета и такава любов ще пламне....

Коментар

• Патова ситуация с противоречиви искания към модерацията

Първо се искаше строга модерация
                            Сега пък защо я има.
                            Със сигурност въпроса е вечен и не трябва да се търсят виновни.

Модерацията е подчинена на правилата.
                            Всеки ги е чел, ако си е направил труда при регистрацията си.

В общи линии са:
                            - не на обидите
                            - писане по темата
                            - в рамките на закона

Например в тема за дружество Х, трябва да пише само за него
                            Не е мястото за нападки и необосновани мнения

Например "ракета", "фалит"
                            Обосновка никаква
                            така че според правилата такива неща трябва да се трият (не по темата и необосновани)
                            но има много оплаквания "защо изтрихте, аз просто питах кои са другите му никове"
                            това разводнява темата, просто
                            другия въпрос е омразата към инакомислещия. Мечките мачкат биковете и биковете мечките и накрая винаги модераторите са виновни.
                            Да ама не, моля за повече любов между бици и меци.

Ето правилата
                            http://forum.investor.bg/profile.php?mode=register

Критика спрямо институции, фирми и частни лица е разрешена, но само ако е аргументирана и в стил, който не е обиден. Това кой стил е обиден решава модераторът и неговото решение не подлежи на обсъждане!

Още по темата
                            http://forum.investor.bg/viewtopic.php?p=971830#971830
                          Working...
                          X