If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
E-Bat-Sedefcho, винаги съм те уважавал за това, че намираш време да постваш толкова много неща, от които колкото и малко хора, колкото и малко нещо ново да открият за себе си, все е от голяма полза
имам следната молба към теб ако е удобно: не знам за какъв ме смяташ, но те моля да не подценяваш интелигентността ми най-малкото не е възпитано мога да следвам мисълта ти безкрайно дълго време да видим дали ти можеш моята...
Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
Това, което се случва на Форекс в настоящият момент на платформата с която търгуваш е резултат от работата на събития в миналото !!!!!!!!!!!!!!
абсолютно си прав и за да бъде дискусията още по-полезна за начинаещите ще добавя още една брънка във веригата от пиъри, описана така добре от теб в част 4.
забавянето идва не само от дългия път, който изминават котировките, но и от факта, че очите ни се нуждаят от време, за да "видят" случващото се на екрана, след което мозъкът пък трябва да обработи тази информация
така че е абсолютно сигурно, че ние търгуваме с цени от миналото. но пък ако се замисли човек по-сериозно, това дали някога е било иначе? това което ме притеснява е, че много трейдъри се занимават не с миналото, а с бъдещето... и не знам дали си дават сметка колко стрес им вкарва това
Можете ли да отговорите на въпроса (за себе си), ако Форекс е нерегулиран пазар, имайки в предвид огромното парично взаимодействие като обем, как така котировките са толкова добре синхронизирани (разлики от 5-10-15 пипса не са важни) ? Можете ли ?
На каква мисъл ви навява това. Не се опитвам да изкарвам някаква световна конспирация. Просто този начин на работа е факт.
EBS има "прогама" която да изглажда, регулира, създава и излъчва ефективен поток от котировки към ICAP за да може да се позиционира лесно пазара.
Това правят големите (умните) пари.
Създават сравнително равномерни и атрактивни котировки към по-дребните участници по нивата надолу.
Ето ви нагледен пример за вертикално мислене в условията на организацията на Форекс пазара.Ето ви поредния пример за качественото изражение на числото 3 Ето част от отговора Philips............за това колко и в каква степен пазара е подвластен на масата от търговци.Останалите части можеш да откриеш в предишните ми постове...
ще ми позволиш надявам се, добронамерено да ти опонирам по цитираната част от поста
да, котировките са изгладени - това лошо ли е? ами ако днешният ритейл форекс се беше появил в "неизгладен" груб вид, дали щеше да е атрактивен за масовия спекулант? дали пък целта не беше да се спечели именно той?
това, което ме смущава обаче е, че ми обясняваш всичко това, за да ме убедиш, че цената не се движи от хората... уточнение: под хората разбирам не масовия ритейл трейдър, а банковите трейдъри а аз мисля, че именно те я движат, "изглаждат" и доставят на ритейл брокерите това правят големите пари, прав си - когато няма пазар, те го правят защото когато ордерите са на двата края на 102-пипсовия диапазон(например), трябва някой да придвижи пазара... първо до едните, след това до другите ... и за това на банките дори не им е необходимо нищо друго, освен живи трейдъри
добре, ще се съглася с теб, че живите трейдъри са съставени от материя (?!), подчиняваща се може би на някакви закони, от които ние (хората) не всички познаваме, камо ли да разбираме... но след като познанието ни е много малко, не мислиш ли, че е безкрайно неадекватно да обясняваме нещо толкова сложно като човешкото поведение на пазарите с квантова физика, астрология, математика?... дали един ден няма да се окаже, че науките, които могат да дадат обяснение, не са съвсем други? не бих заложил акаунта си на това
между другото, много интересно ми беше да прочета аргументацията ти за тройките ... като човек с доста добро образование и с доста силни нтереси в тази насока намирам за странно заключението, че приемаме за даденост, че цифрите са само 9 или 10 (не искам да навлизам в спора за 0-та ) - от което разбира се съвсем правилни биха били твоите заключения за тройките ок, нашата цивилизация използва десетичната бройна система, но защо? дали тя е единствено правилната в случая? дали нямаше да обясним всичко много по-лесно с дванайсетична или със седмична бройна система? тогава разбира се тези тройки щяха да бъдат двойки или петици или нещо съвсем друго...
успешна търговия ти пожелавам (доколкото прочетох в един от постовете ти си започнал все пак )
trades better because of
[url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[
Ц, ц, ц......xemus.
Aз казвам едно........вие разбирате друго
Ф-нимателно вникнете в писаното. Говори се за качеството и порядъка на числата ( в третата част) Не за броя. Достатъчно числа има да се пресъздаде и много-мерно пространство с разпределение.
Това което ти не вникваш на първо четене е, че 4-те точици на три измерното пространство което така силно желаеш ги има. Разликата е там че числото 4 има КАЧЕСТВО като 1. Вертикално мислене батка.
Това е чисто и просто алгоритъм за редукция и събиране.Алгоритми има много, и при това те не нарушават законите на математиката. Баси..........Ф-НИМАТЕЛНО чете бре
Ето един пример на редукция (вертикално мислене в аналогии) по друг алгоритъм до какви резултати може да доведе, без да нарушава законите на математиката.
има прави ( две точици )
има равнини ( три точици )
има и онова другото ... три измерното пространство ( четири точици ... дето врънкам сидефа сега за него )
пък да не говорим за N-мерните пространстава ...
пък за онова 42 по долу ...
смисалът на живота е да се изживее ...
иначе казано ... тук сме ( в тази вселена ) зада растем
Таен орден, участник в битката за световно надмощие и тотален контрол, основен съперник на луминисцентите. С напредване на годините и възрастта на членовете се разцепват на Криптони и Халогени.. Развитието на технологиите през последното десетилетие на 20-ти век води до появата на ново разбиране за същността на вселената и съответно до възникването на течението на Ксеноните. Все още не е ясно дали Ксеноните ще се отделят по подобие на Халогените или ще се окаже, че идейните им различия не предполагат такова категорично дистанциране. Предварителен отговор на този въпрос може да се даде само ако се използва Машината на времето, което обаче не е възможно за момента, поради високите лицензни такси. Водят се преговори със СКАТ, заради близостта им с изобретателя на машината да включи този въпрос в списъка проблеми, изследвани от бащата на историята.
Илюминатите, заедно с луминисцентите и другите ордени са създадени, за да пазят голямата тайна, а именно: Земята не е кръгла! Всеки уважаващ себе си илюминат НЯМА да ви каже (щото го крие!), че ЗЕМЯТА ВСЪЩНОСТ Е КУБ.....
Живота е, това което се случва, докато си правим планове.
правата се определя от 2 точки
равнината от три
после идва пространството ... това имах предвид ...
искам да кажа че не съм чел всичко че ми се наложи да гледам филмче ... все пак е неделя ... ама от това което прочетох за числата и откъси от другита писателности ... като цяло си събрах картинката за пространството ...
всъщност не е коректно да се каже че съм си събрал картинката ... картинката съм си я събрал отдавна ... само дето сидефа много добре ги систематизира нещата ... и дано пове4е хора да видят прекрасноста на вселената ...
heh напротив 4 = 1 значи числата от 1 до 4 се сборуват 1+2+3+4 =10 с редукцията на сбора тоест 1 + 0 = 1 нещо като намиране на персоналното число по рождената дата на човека годината и деня и редукцията на полученият сбор поразрови се за номерология из google
Това е интересно, наистина не знаех че Паскал е имал такова разбиране за същостта на Бог, което до голяма степен се покрива с моето:
Паскал разбира Бога като лично същество, но независимо от това във философските си разработки той често го отъждествява с Вселената. Под „Вселена” обаче ученият не разбира само видимата и достъпна за емпиричното познание вселена, но и нейните духовни аспекти
А с това долното пък направо ми обърка всички представи за математиката, дето и без тва не я разбирам много
.....Теософичната стойност на числото 3 е: 1+2+3=6
Теософичната стойност на числото 4 е: 1 + 2 + 3 + 4 = 10
Теософичната стойност на числото 7 е: 1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 = 28,
28 се редуцира на 2 + 8 = 10 = 1 + 0 = 1
От това следва, че 4 = 10 = 1
7 = 10 = 1 Значи 4 = 7
Живота е, това което се случва, докато си правим планове.
бате бате ... много си писал ... готско е ... ама едно заяждане ... леко ...
порчетох си за числата до сега ... ама много е двумерно ... нема го обемът ...
точката си е точка
после е правата ... двуеточието ..
после идва равнината ... треугольника ...
ама къде е вселената ... къде е обемът ...
много лошо ни затваряш така само на една равнина ... пък ...
наш колко други равнини има ... дето и се сгъват ... и ...
много си правилен иначе ... ама ми се чини като да си спестил нещо ...
поздрави и сполуки
Хемусе, на народа му е трудно да смели за правата 1,2,3,4,5......, ти искаш равнини, обеми, вселени. Чакай всичко по реда (ако на Е-Бат-Седефчо му издържат нервите )
бате бате ... много си писал ... готско е ... ама едно заяждане ... леко ...
порчетох си за числата до сега ... ама много е двумерно ... нема го обемът ...
точката си е точка
после е правата ... двуеточието ..
после идва равнината ... треугольника ...
ама къде е вселената ... къде е обемът ...
много лошо ни затваряш така само на една равнина ... пък ...
наш колко други равнини има ... дето и се сгъват ... и ...
много си правилен иначе ... ама ми се чини като да си спестил нещо ...
А....да ти помогна за това защо 0 не се включва. Следва точно математическо определение на естествените числа, дадено от Джузепе Пеано (нали искаш видни имена).Познати са ни като аксиоми на Пеано.
0 е естествено число.
Всяко естествено число a има наследник a+1, който е също естествено число.
Няма естествено число, чийто наследник е 0. (завършването на цикъла)
Ако две естествени числа са различни, тогава и наследниците им са различни: ако a≠b, тогава a+1≠b+1.
Ако за едно подмножество на естествените числа A важи: 0 ∈ A и за всяко a ∈ A важи a+1 ∈ A, то множеството A е равно на множестовото на естествените числа (Тази аксиома осигурява правилността на математическата индукция като доказателствен метод).
Като заговори за Паскал.......разгледай коефициентите в триъгълника на Паскал дали съдържа някъде 0-а. А да не говорим биномните коефициенти какво място имат като инструмент и комбинаторика на този пазар.Теорията на вероятностите използва точно триъгълника на Паскал като правило за смятане на комбинации.От където и да погледнеш нещата се навързват като по "чудо".
Поздрави, успех и извинявай, че подпалих !
Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п
Аз ти предлагам първо да отделиш една седмица и да разгледаш обстойно нещата. Да видиш колко не само видни, ами и основоположници на математика (чиста) и физика се занимават с вертикално мислене и споделят теософичните редукции. Наистина разговора ще е на доста сериозно ниво и едва ли ще е за форум.
П.П me4a_kryv, сигналите са от друга Вселена ако това ще ти помогне
Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п
Коментар