IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от me4a_kryv
    Първоначално изпратено от kritelin
    Първоначално изпратено от me4a_kryv
    Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
    ...

Да се върна обратно към астрологията.
    ...
    От коя планета полу4аваш сигнали?
    Със сигурност не от строителната площадка

Хахахах изглежда иама познати лица тука

Във Фризоната ве4е все по-рядко се среща мозак а тука направо прелива

П.П me4a_kryv, сигналите са от друга Вселена ако това ще ти помогне Smile
    Явно цифрови сигнали полу4аваш

Колко прави 2+2 ?

Греша!

-2
    незабравяй спреда

Мечо ти да не си започнал пак да усредняваш ,бре ?
    Я да се вземеш в ръце!
    Кво да прайм във фрии -зоната ,като агентити я оскотиха

Е бат Седефчо,
    Поздравление!!!

За човек със средно образование, който има понятие дори от Булева алгебра ,да, поздравление!
    Искам да ти направя подарък :
    Ще ти кажа нещо интересно за Паскал,което малко хора знаят.
    Той е куцал
    Защо е куцал - защото кракът му се е самозапалил
    Когато кракът му избухнал в пламъци той направил най- простото нещо което всеки би сторил
    Взел някакво одеало и го обвил с него ,в следствие на което пламъкът се самозадушил и престанал,но му останало куцането до края на живота.

Как мислиш ,ако си на негово место не би ли повярвал в свръхестественото?

Случаите със самозапалили се хора е факт!
    Най- пресния публикуван случай, за който си спомням е за три американски студентки от 1962 г

Както си вървели едната се самозапалила и тялото и изгоряло за секунди в писъци ,пред очите на изумените колежки

Прочее продължавам да настоявам да ми отговориш на въпроса от предишния пост
    Къде в нета си видял реални котировки на междубанковия пазар ?

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
      Продължение на поста ми от неделя Мар 15, 2009 9:55 pm.

..........
      Свръх популяризирането на Форекс пазара доведе до технологичен бум от платформи и електронни системи за търговия.
      Здраво филтриране и окрасяване на котировките излъчвани към спекуланта.
      За тези които примерно не знаят.........на реалния междубанков пазар котировки се излъчват на всеки 15 сек.
      А максималния който съм виждал е 3 мин.40 сек без излъчена котировка (сигурно има и по фрапантни примери)
      Това означава че потока от котировки към посредниците средно е от 2880 до 5760 тика на ден.
      Всяко друго движение на цената което виждаме по платформите си е виртуално, изкуствено, измислено.........микрозависимости, за това (и заради ненавременното покриване) скалперите бъркат в джоба на посредниците и биват прецаквани и гонени, заради това и търговията по време на новини има рестрикции от страна на брокера.............................

E-Bat-Sedefcho ,
      Да речеме ,че аз съм от : " тези които примерно не знаят........."

Не бихте ли споделили / ако е нужно и в лично съобщение /

Къде точно сте видели : "котировки на реалния междубанков пазар , които се излъчват на всеки 15 сек. "

Благодаря Предварително !

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111
        Отговарям така както си задал въпроса. Демек всичко е еднакво само изпълнителя е различен.

Една експертна система работи с такава скорост с каквато брокера може да обслужва сделки.

Една експертна система не се уморява и няма нужда от почива.

Една експертна система няма как да пропусне да извърши сделка.

Една експертна система не се разсейва.

Една експертна система може да бъде проверена върху история.

Една експертна система е безропотен изпълнител.

Една експертна система няма да завлече цяла банка с укрити машинации.

Една експертна система може да бъде проверена за логически грешки.

Една експертна система може да води отличен дневник с записани действия.

Вероятно ако се замисля мога и още предимства да изброя.

Един човек освен дето няма всичко по горе може да си угасне като крушка. Особенно ако търгува на финансовите пазари за чужда сметка... И да заповяда следващия...

ЕДНА ЕКСПЕРТНА СИСТЕМА НЯМА ЧУВСТВО ЗА СМЯНА В РИТЪМА НА ПАЗАРА

И когато пазарът смени ритъма си всяка експертна система е осъдена да угасне като крушка.
        Дори екпертите в автоматичния трейдинг на мета квоте са такива
        Печелят тези , за които ритъмът на пазара е в подходяща фаза през трите месеца на провеждане на конкурса.

Без да принизявам стойноста на добрата експ система и при моето уважение към теб , алекс , екпертната система няма как да се "усети с кожата на гърба си " за опасноста от смяната в ритъма.

За мен основната психологическа дупка ,в която попада начинаещият трейдър е когато е отворил позиция и пазарът върви срещу него
        Тогава той си мисли че гадния пазар е длъжен да се върне и да му върне паричките ,ама то не е така.
        С други думи при Форекса не винаги си в състояние да" видиш дупката " ,че да я заобиколиш ,или да минеш по другата улица ,но най важното е ,че когато вече си паднал в нея ,незнайно защо си мислиш ,че тя ... не е толково дълбока.!?

Коментар

• Aiko следиш ли развитието на поста от Съб Мар 14, 2009 12:00 am ?

Поздрави и успех !
          Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• --

Коментар

• Под заглавие "Методи за предсказване на пазарни шокове" агенция Ройтерс публикува обширна статия за изследването на българския математик Светлозар Рачев.

Той оборва тезата, че пазарните катаклизми не могат да се предскажат. Самият Рачев е развил статистически модели, с помощта на които е успял да предскаже пазарните трусове.

Авторът на уникалния статистически модел твърди, че чрез него се събират и обработват финансови данни и показатели от различни източници. Така се прави цялостна оценка на риска и помага за оптимизирането му и може да се изгради успешна стратегия за максимална възвръщаемост на инвестициите.

Благодарение на модела на проф. Рачев, представен за първи път през 2002 г., пазарните катаклизми стават предсказуеми.

Рачев за първи път решава да изчисли възможността от извънредни събития след кризата през 1987 г. Тогава в един ден акциите загубват 22% от стойността си. Нито един модел не успя да обясни кризата. Моделът на българина предупреждава, че кризи с такъв размер могат да се случат веднъж на всеки 30 години.

Оценките на Рачев, който използва разнообразни математически и статистически инструменти, са за такива хора, които вярват, че подобни модели могат да помогнат.

Показателят предупредил инвеститорите за рязък спад на индекса Дау Джоунс, който се срина от историческия си максимум през ноември 2007 г. до 12-годишен минимум през март 2009 г. Това беше и най-рязкото понижение след фалита на Леман Брадърс през септември миналата година.

Компанията "Хендерсън кепитъл мениджмънт" е използвала формулите, за да разпознаят инвестиционните фондове, изложени на най-голям риск през 2008 г.

Всеки статистически модел, който се използва на финансовите пазари, е подложен на сериозни съмнения. Наскоро публикувано проучване на британския финансов регулатор постави под въпрос възможността да се прогнозира бъдещ риск на базата на предишни събития.

Кой е той?

Светлозар Рачев: Математик. Професор, доктор на математическите науки. Роден 1951 г. Завършил Софийски университет "Св. Климент Охридски". Водещ професор в Калифорнийския университет, Санта Барбара, САЩ. Научна област - теория на вероятностите, математика и статистика за икономика и бизнес.

За себе си!

Фактически всичко, с което съм се занимавл досега, е основано тук, в България...Построяването на тази основа - моето математическо знание - ми е помагало много във всяко бъдещо направление...То винаги се е ценяло, където и да съм бил по света. В Русия, например, бяха много доволни да разберат, че зная нещо повече от стандартните математически методи - като Хаусдорфовото разстояние и други методи. В България те бяха много застъпени в преподаването - благодарение на Благовест Сендов и неговите ученици...Националната математическа гимназия беше един много голям трамплин...Такова нещо няма в Америка...Не зная дали в Русия има нещо подобно, но сигурно има - може би Колмогоровото училище. Но аз не мога изобщо да си представя да има такова нещо някъде по света - да се преподава нестандартен метод за първи път на дете...Отношението към него е като към възрастен математик...Онова, което ми е дало образовнието по математика в България, ме правеше да бъда приет навсякъде.
              http://bulgaria.actualno.com/news_241600.html

Коментар

• До колкото зная колежката не е астролог, за практикуваща хомеопатия нямам данни.

Но ето какво казва Samuel Benner ( Benner Cycle ) : The cause producing the periodicity and length of these cycles may be found in our solar system". "It may be a meteorological fact that Jupiter is the ruling element in our price cycles of natural productions; while also it may be suggested that Saturn exerts an influence regulating the cycles in manufacture and trade". Additionally, Uranus and Neptune "may send forth an electric influence affecting Jupiter, Saturn and, in turn, the Earth". "When certain combinations are ascertained which produce one legitimate invariable manifestation from an analysis of the operations of the combined solar system, we may be enabled to discover the cause producing our price cycles, and the length of their duration.

Цитат от Larry Pesavento: First, markets are chaotic in nature, but within this chaos are non-random patterns that repeat and are predictable. Second, trading is simple but it’s not easy. The process of making it easy can take years, but the main thing to remember is to never give up. Third, the news follows the trends. Enron was going down a whole year before it filed bankruptcy as well as Kmart and Lucent and others. But by far the greatest misconception about the market is the lack of respect given to the science of the planetary cycles of the market. Those of us (and we are very few) have done considerable research and very little of it is recognized. At this stage of my life it really means less to me than it did earlier because I was able to profit from it. I’ve proven to myself beyond any reasonable doubt that there is a strong correlation between these cycles and movements in the stock market and commodity markets as well. A case in point is the Bradley stock market cycle that does an amazing job of forecasting turning points in the market year after year. That’s Larry Pesavento on market misconceptions.

Тук може да се намери track record на Arch Crawford http://www.crawfordperspectives.com/record.html

Много професионални търговци използват прословутия Брадли Сидерограф.
                Имена като : Linda Bradford Raschke, Larry Pesavento, Arch Crawford, Jake Bernstein, Carolyn Boroden, Joe DiNapoli, a със сигурност има и още.
                А ако се върнем назад и проследим ще открием и имена като W.D. Gann, Donald Bradley и т.н.
                Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Едва ли има българин, който да не знае смисъла на тази народна поговорка. Дори сигурно и ти го знаеш (щом ще си говорим на "ти"). Единствено недоумявам причината, която те накара да я цитираш по повод тук дискутирания казус. Може би си астролог или "лекар" хомеопат, който съм засегнал с мнението си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Aiko
                    Извадена от контекста въпросната поговорка е просто поредното клише. Кое е по добре, свят пълен със "слепци", или свят пълен с прогледнали дори и с едното си око?

Образоваността и рационалността в различни аспекти на знанието и живота са условие за по-добро бъдеще на човечеството. Слепия да си остане сляп, а невежата-невежа е едно безумно пожелание.
                    На теб въобще, ясен ли ти е смисъла на поговорката (както ти я нарече)? То още оттам си личи степента на образованост и проглеждане.
                    Безплатен обяд няма!

Коментар

• Извадена от контекста въпросната поговорка е просто поредното клише. Кое е по добре, свят пълен със "слепци", или свят пълен с прогледнали дори и с едното си око?

Образоваността и рационалността в различни аспекти на знанието и живота са условие за по-добро бъдеще на човечеството. Слепия да си остане сляп, а невежата-невежа е едно безумно пожелание.

Коментар

• Re: Астрологията

Първоначално изпратено от Aiko
                        Астрологията заедно с Хомеопатията са едни от най-популярните и вредни псевдонауки в съвременното общество. Трагична е непросветеността на масите, които вярват в почти всяка глупост, която звучи достатъчно сложно за да не могат да я разберат с птичия си мозък.

Няма да си отварям прекалено устата да коментирам хората, които пробутват подобни глупости срещу пари или безплатно. В най-добрия случай те са жертва на собственото си невежество и на алогичния си ум, а в лошия са чиста проба измамници. Тези жертва на невежеството си не ги упреквам, а ги съжалявам ... макар че всеки е до някъде отговорен за умственото си развитие.

Няма да се напъвам да обяснявам защо астрологията е масова заблуда. Вече има интернет и информацията е достъпна всекиму. Все пак ще дам един линк с информация на български. Може пък някой да прочете и да му се отворят мъничко очите:

http://bglog.net/blog/fizilla/site/posts/?bid=28721
                        Много благодаря на колегата, и особено на автора на статията. Такъв професионалезъм, такива знания, по такъв начин поднесени, че и на последната баба на село може да й се изяснят нещата за астрологията и хомеопатията.

Един наш велик писател беше казал: "Пази, Боже, сляпо да прогледа". Дали има някаква истина в думите му? Може би да, докато специалисти като тук цитирания автор на статия не го махнат от учебниците по литература. Да пази господ!
                        Безплатен обяд няма!

Коментар

Aiko интересна статията в блога е интересна и има много резон в нея. Казвам го напълно сериозно
                          Но.......за съжаление господина който е автор е пълен лаик по отношение на темата.
                          А и така както виждам не четете внимателно. Изрично в писанията си съм подчертал : Астрологията не е вяра във влиянието на небесните тела върху човека.Няма причинни зависимости между планетите и човека (примерно)
                          Ама кой да чете внимателно. В интерес на истината аз не съм астролог, тепърва навлизам по-дълбоко.
                          Прав си наистина, че астрологията е много, много опорочена и със нея се спекулира неистово по всякакви извратени начини, най често с цел финансово облагодетелстване !!!!!!
                          Но да се твърди, че е глупост, и то от хора които явно си нямат и на идея от материята е........неоснователно.

Един пример да ти дам, пример от който се кефих.Има един колега във форума ManUtd ( да ме прощава, че го намесвам). Колегата постоянно влизаше в спор със подръжниците на вълновия анализ и правеше корекции и апострофи. Но го правеше по правилния начин.Достатъчно е навътре като знания за да може да си позволи да прави корекции. Той казва : Това не е така...защото.....със примери и аргументи. Това е критика по правилния начин.

Замислял ли си се, че още от древноста пътувайки хората са се ориентирали по звездите. Това също е астрология ! Дори в днешни дни на високи технологии в космонавтиката е заложен основния принцип в астрологията. ФАКТ ! Животните в природата, говоря в днешни дни също се позовават на същото нещо. Ако някой ми каже, че природата е несъвършенна защото ...... животните използват астрологията като принцип за оцеляването си по същия начин по който се използва от неопорочените астролози.......без коментар

Ако имаш някой ( или ти сам можеш ) който да е учил вероятности или статистика, нека да ти сметне каква е вероятноста да "позная" едната дата от прогнозата Нека да ти сметне и вероятноста да "позная" и двете (които са излезли до сега) дати .
                          Нека да ти сметне вероятноста датите да излязат във реда в който са дадени Ще ти се завие свят от числото което се получава...........ако имаш възможност направи го.

Поздрави !

Blagoroden_ZlobnoKopele 2-ма ще са малко, елате повече
                          Чак се учудвам поста ти колко е мек и съдържателен.Това не е на добре, няма нецензурни думи Постарай се малко повече.....ти можеш, не ме разочаровай Трябва само да синхронизираме датата, че в момента съм малко далеч В следващия пост се постарай повече, моля. Направи ми това удоволствие преди тежката ръка на благородност да ме размаже
                          човече, мразя те
                          веднъж очистя ли те, всичко ще свърши
                          ще ти изям месото около врата, няхяхнняхняхн
                          даиба путката ти тъпа, аз даиба
                          нирвана беше права!

Коментар

• Aiko интересна статията в блога е интересна и има много резон в нея. Казвам го напълно сериозно
                            Но.......за съжаление господина който е автор е пълен лаик по отношение на темата.
                            А и така както виждам не четете внимателно. Изрично в писанията си съм подчертал : Астрологията не е вяра във влиянието на небесните тела върху човека.Няма причинни зависимости между планетите и човека (примерно)
                            Ама кой да чете внимателно. В интерес на истината аз не съм астролог, тепърва навлизам по-дълбоко.
                            Прав си наистина, че астрологията е много, много опорочена и със нея се спекулира неистово по всякакви извратени начини, най често с цел финансово облагодетелстване !!!!!!
                            Но да се твърди, че е глупост, и то от хора които явно си нямат и на идея от материята е........неоснователно.

Един пример да ти дам, пример от който се кефих.Има един колега във форума ManUtd ( да ме прощава, че го намесвам). Колегата постоянно влизаше в спор със подръжниците на вълновия анализ и правеше корекции и апострофи. Но го правеше по правилния начин.Достатъчно е навътре като знания за да може да си позволи да прави корекции. Той казва : Това не е така...защото.....със примери и аргументи. Това е критика по правилния начин.

Замислял ли си се, че още от древноста пътувайки хората са се ориентирали по звездите. Това също е астрология ! Дори в днешни дни на високи технологии в космонавтиката е заложен основния принцип в астрологията. ФАКТ ! Животните в природата, говоря в днешни дни също се позовават на същото нещо. Ако някой ми каже, че природата е несъвършенна защото ...... животните използват астрологията като принцип за оцеляването си по същия начин по който се използва от неопорочените астролози.......без коментар

Ако имаш някой ( или ти сам можеш ) който да е учил вероятности или статистика, нека да ти сметне каква е вероятноста да "позная" едната дата от прогнозата Нека да ти сметне и вероятноста да "позная" и двете (които са излезли до сега) дати .
                            Нека да ти сметне вероятноста датите да излязат във реда в който са дадени Ще ти се завие свят от числото което се получава...........ако имаш възможност направи го.

Поздрави !

Blagoroden_ZlobnoKopele 2-ма ще са малко, елате повече
                            Чак се учудвам поста ти колко е мек и съдържателен.Това не е на добре, няма нецензурни думи Постарай се малко повече.....ти можеш, не ме разочаровай Трябва само да синхронизираме датата, че в момента съм малко далеч В следващия пост се постарай повече, моля. Направи ми това удоволствие преди тежката ръка на благородност да ме размаже

П.П. Забравих да кажа. Посочените дати не са предпоставка за търговия.Аз не търгувам така. Всичко е с експериментална цел ( за сега ) !!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• сеифидине, как имаш наглоста да се появяваш тука още,краи - ще те сцепя, даваи адреса, на 20 идвам, с още двама, които ще ме пазят ако ти викнеш други хора, иначе екек ще те размажа, тежката ръка на благородност ще усетиш силен плесника, ще се подиграя с тебе, никога няма да ти простя какво се опита да направиш, лудост бе да ме приканваш, ще те убия и после ще те изям

Коментар

Едно бързо и кратко постче докато жената спи..........че дебне постоянно
                                ...................
                                E-Bat-Sedefcho, би ли казал как можем да се сдобием с подобен планетарен софтуер, защото запо4ва да ми става доста интересно.
                                Поздравления за написаното, наистина е много полезно - поне за мен :-)

Коментар

Working...
                                X