IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Free forex software = забранен софтуер

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Петърчо, ти за мен не се грижи. Каквото ми трябва си го набавям сам, 'щото съм много умен. А кой избива комплекси е безпощадно ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Svetlin
      Първоначално изпратено от Forex Master
      Тогава?!... Каква е целта на тестовете с тестера, който сте разработили?

Forex Master, точно този въпрос трябва да си зададеш, когато започваш тестовете. Тогава ще ти стане ясно и за квкто ти е подобен софтуер.
      На теб освен софт. ти трябва и друго,но то не се купува с пари. Не ти ли омръзна да избиваш дълбоко провинциялните си комплекси ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Svetlin
        Първоначално изпратено от Forex Master

Forex Master, точно този въпрос трябва да си зададеш, когато започваш тестовете. Тогава ще ти стане ясно и за квкто ти е подобен софтуер.
        Светльо, досега си мислех че знам с каква цел се използва подобен софтуер, но това никак не се връзва с твърдението на Мирослав, че не може да се прогнозира движението на пазара:

Първоначално изпратено от Miroslav Popov
        Преди години мислех, че мога да прогнозирам пазара. Сега знам, че никой не може.
        За това питам, аджеба с каква цел се тестват на този тестер различни стратегии?
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
          Караиванов, Петре според теб колко е живота на една математическа/индикаторна зависимост открита на пазара...
          да не говорим пък че психологическите зависимости които винаги са движили пазара не са се променяли от....
          Променят се индикаторите в следствие на новините....математиката не

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
              Първоначално изпратено от Miroslav Popov
              Здравейте,

напълно съм съгласен с Вас.
              Преди години мислех, че мога да прогнозирам пазара. Сега знам, че никой не може.

Знам обаче, че съм "добър" в математическото моделиране. То ми дава възможност да проверя голяма част от идеите си. Тръпката от прекрачването на границата на познанието е голяма.
              Реално не търся, печеливша стратегия. Търся знание. За това съм благодарен на всички, с които дискутирам тази тема.

Но трябва ли да запазвам знанието за себе си? Нека, който има желание също да тества своите идеи.

В същност, не искам да убеждавам никого в нищо. И не продавам нищо.

Давам възможност.

..
              Когато писах тук днес, имах идеята да поканя знаещи *доброволци* за превод и редакция на документация. Много очи виждат по-добре.

Е доста се отклонихме от темата.
              Пич......виж сега.Всичко това е една ГОЛЯМА глупост. Аз го знам и ТИ го знаеш.

А сега ще обясня и защо

Защото работиш със заложени алгоритми.Когато Те се (дори 1 от тях се промени) всичко се скапва.Това са константи, а маккроикономиката не е константа.Живота на подобни продукти е между 1 и 3 месеца. След което този който се е "доверил" и купил този боклук обикновенно ФАЛИРА. Извинявай но Ти си печалбар, а аз се опитвам да предпазя хората (потенциалните ти клиенти) от такива като теб. Те съсипват бизнеса.Те ЛЪЖАТ клиентите си , че има математически МОДЕЛ на перманентно повторени. Е .....такъв модл няма и всеки който е учил висша математика или Теория на Хаоса ще ти го Докаже.
              Караиванов, Петре според теб колко е живота на една математическа/индикаторна зависимост открита на пазара...
              да не говорим пък че психологическите зависимости които винаги са движили пазара не са се променяли от....
              Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Miroslav Popov
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Драма!!!

Само с тази дума мога да обобщя писанията по тази тема. Като се има предвид, че и най-големия драматург във форекса (ПК) се е включил, работата става направо мелодрама, та чак водевил.
                  Петре, като те знам че от 0.82 приказваш как еврото е големя работа, досега трябваше да си милиардер ако беше свестен трейдър.

Що се отнася до софтуера за тестване на стратегии, мога да кажа, че който знае как да го ползва, ще разбере, че е много полезен. Който ползва форекса като хоби или странична дейност, нека си приказва глупости, колкото си иска. Все пак преди да философствате вижте аджеба точно какъв е този софтуер и проучете за какво се ползват подобни творения. Това че бай ви Ганьо разбира от всичко и всичко може да коментира го знаем. Не е лошо да прочетете как Лари Уилямс е ползвал подобен софтуер.

Коментар

• Там е работата, че се обаждат всяка седмица. Последен беше Кевин Милиен - вице на FXCM. Всеки иска да си сложи името отгоре.

Но идеята на свободния софтуер е да бъде "свободен". То сега всички реват, че работим за някого. А какво ще стане ако сложим и име на банка.

За какво са ми 100к от брокер. Ние сега имаме над 70к потребители. Вчера намерих сървър с 7500 сваляния а програмата я има на над 100 сървъра. Не броим списанията с компакт дискове.

Аз винаги съм програмирал. Това ми е страст. Сега съм пуснал програмата фрее. Половината сорс е на сайта.

Добър съм защото правя това което искам и както искам. Ако почна да вземам пари. Нещата ще се обърнат. Ще гледам на хората като на клиенти.

Сега имам хиляди приятели и исключително малко критика. Ако вземам по-долар - край с приятелите.

Да. Погледнах Ви сайта. Чета вашите мнения от 10 години. Не се страхувайте от софтуера. Има хляб за всички. (а за някои и повече)
                    Programming of Forex Trading Systems

Коментар

Хмм!

"твоето РС като е толкова умно"

Говорим глупост в момента и пълним джобовете на истривачите на постинги. Точно пет реклами ми мигат докато пиша тук.

От колега знам, че водите блог или форум. Можем да дискутираме там или на друго място.
                      Имам сайт за .... форекс.....къщичката под името ми ...после във форума.

Но където и да дискутираме аз знам , че такъв софт. няма , не е имало няма и да има . Ако искаш обаче да печелиш пари,напиши софт. с графика така че като пуснеш вертикалната лининия на дневна да излизат всички новини за деня - връзваш база данни с графика. Това ще го продадеш на много брокери.....повярвай ми , при това за по над 100к евро/паунда/долара

Коментар

• Хмм!

"твоето РС като е толкова умно"

Говорим глупост в момента и пълним джобовете на истривачите на постинги. Точно пет реклами ми мигат докато пиша тук.

От колега знам, че водите блог или форум. Можем да дискутираме там или на друго място.

Коментар

а машинката просто няма как да ги "хване" и отчете. Тя може само да ги констатира без да анализира и интерпретира дадена новина.
                          Абе знае ли човек. Доста си поиграх по този въпрос. Две години писах шахматна програма. Тя мен ме пердашеше здраво. Показа ЕLO 2060.

Изводът ми е. Аз играя добре шах, но мога да направя програма, която да играе по-добре.

В тази логика. Аз търгувам добре на борсата. А не мога ли да направя програма, която да търгува по-добре?

*На долу е реклама. Не чети*

Софтуера, който разработвам прави исторически тест на 20000бара с всички интрабар данни за 0.6 сек. Като при това проверява всеки пипс. За реал траде трябват 300 бара. Програмата е в състояние да тестсва стотици мат. модела в рамките на няколко тика. Колкото и да е тъп компютъра, аз мога да вложа всички критерии за оценка и анализ, които са ми известни. Той ще преизчисли модела доста по-бързо от мен.

Разбира се компютъра няма интоиция. Но според някой автори на "Теория на Хауса" интуицията е състояние на подсъзнателно взето решение на база на критерии. Тогава?

Както и да е. Някой компютри служат само за пасианси.
                          :-) Изводът е че при 64 полета (шахматната дъска) е доста по-лесно от далеч повече Обективни и Субективни Фактори които оказват влияние на пазара.Я моля ми кажи , твоето РС като е толкова умно коя новина ще игнорира/предпочете - БВП,НФПР,ОЛП,безработица, Търговски баланс или Нетни капиталови потоци ?????

Аз отговора го знам - питам машинката ;-)

Коментар

• а машинката просто няма как да ги "хване" и отчете. Тя може само да ги констатира без да анализира и интерпретира дадена новина.
                            Абе знае ли човек. Доста си поиграх по този въпрос. Две години писах шахматна програма. Тя мен ме пердашеше здраво. Показа ЕLO 2060.

Изводът ми е. Аз играя добре шах, но мога да направя програма, която да играе по-добре.

В тази логика. Аз търгувам добре на борсата. А не мога ли да направя програма, която да търгува по-добре?

*На долу е реклама. Не чети*

Софтуера, който разработвам прави исторически тест на 20000бара с всички интрабар данни за 0.6 сек. Като при това проверява всеки пипс. За реал траде трябват 300 бара. Програмата е в състояние да тестсва стотици мат. модела в рамките на няколко тика. Колкото и да е тъп компютъра, аз мога да вложа всички критерии за оценка и анализ, които са ми известни. Той ще преизчисли модела доста по-бързо от мен.

Разбира се компютъра няма интоиция. Но според някой автори на "Теория на Хауса" интуицията е състояние на подсъзнателно взето решение на база на критерии. Тогава?

Както и да е. Някой компютри служат само за пасианси.

Коментар

• Първоначално изпратено от rozova pantera
                              a zashto wsichki iskat da namerqt modela s tezi forex-probabilistiki, hahaha
                              i zashto da nqma pecheliwsh model, a tezi koito pechelqt, winagi li pechelqt, hahaha
                              Ха...ха....ха....не бе пантера....всеки месец се променят Макроикономическите показатели като БВП,безработица,строителство и прочиее......а машинката просто няма как да ги "хване" и отчете. Тя може само да ги констатира без да анализира и интерпретира дадена новина.

Коментар

• a zashto wsichki iskat da namerqt modela s tezi forex-probabilistiki, hahaha
                                i zashto da nqma pecheliwsh model, a tezi koito pechelqt, winagi li pechelqt, hahaha

Коментар

Working...
                                X