IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Free forex software = забранен софтуер

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Miroslav Popov
    Здравейте,

напълно съм съгласен с Вас.
    Преди години мислех, че мога да прогнозирам пазара. Сега знам, че никой не може.

WRONG

За щастие така мислият 95% от участниците на пазара което е добре, пазара не е нужно да го прогнозораш а да го следваш това е малката разлика

Знам обаче, че съм "добър" в математическото моделиране. То ми дава възможност да проверя голяма част от идеите си. Тръпката от прекрачването на границата на познанието е голяма.

EXCELLENT

на правият път си

[/color]

Реално не търся, печеливша стратегия. Търся знание. За това съм благодарен на всички, с които дискутирам тази тема.

Но трябва ли да запазвам знанието за себе си? Нека, който има желание също да тества своите идеи.

Action is the real measure of intelligence !!!!

Насочи се към материализиране на знанията защото явно ги имаш !!!

В същност, не искам да убеждавам никого в нищо. И не продавам нищо.

Давам възможност.

..
    Когато писах тук днес, имах идеята да поканя знаещи *доброволци* за превод и редакция на документация. Много очи виждат по-добре.

Е доста се отклонихме от темата.
    ако искате можем да разменим контакти ... и аз се боря с нещо подобно като вас

пратете ми ЛС с маил и скайп

поздрави и успех
    Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

Коментар

• Чета си аз форума на метатрадер и какво да видя - правят си експертите с безплатна програма. Такваз била, онакваз била, автоматично генерирала стратегии.
      Гледам връзка сложили. Дърпам аз. Инсталирам. Работи.

Пробвам това - онова. Ходя из менютата - то индикатори ли нещеш, графики ли - всичко. С таблици по позиции и по барове, скенер, песимистични и оптимистични варианти на тестване. Показва графика на цената в самия бар.

Викам си я да прочета повече. А то какво - тя била българска бе. Нашенска.

Та вземам да търся в БГ форумите за нея а то нито дума. Ама то какво ли заслужаваме.

Линк няма да слагам че да не изтрият темата. То Гугъл го знае. Тъсете Forex Strategy Builder.

Хайде наздраве.

Коментар

• Е тъй де,къде го има този опен сорс в нета...

Той и мета трейдъра дава почти същите възможностти,за тестване на какво ли не на форекс....

Коментар

• ...

това е тема, която написах с анкета http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=11078

Точно бях прочел как Investor.bg са изстрили темата за българския софтуер с отворен код и виждам, че и моята тема липсва ...
          Не се учудих.
          Всепак "уважаемият" модератор ще даде ли обяснение на хора като нас, защото да триеш е лесно? В темата ми само за 2 часа имаше доста гласувания и 5 мнения. Беше видяна близо 200 пъти ...

Благодаря,
          Йосиф Стефанов

Коментар

• Re: Free forex software = забранен софтуер

Първоначално изпратено от Miroslav Popov
            Здравейте,
            казвам се Мирослав Попов.

Участвам в разработката на безплатен софтуер за изграждане и анализ на форекс стратегии.

Този софтуер е разработван в България от български екип.

За съжаление по-малко от 2% от хилядите му потребителите са българи. За да променим това и след многократни запитвания от начинаещи форекс ентусиасти, започнахме писането на онлайн помощна система от Wiki тип на български език.

Днес около 16:00 пуснах съобщение за това в този форум.

За наше искрено съжаление постинга е вече изтрит.

Причините за това са ни неизвестни. Не можахме да намерим правила на форума, за да видим дали не сме нарушили някое от тях. Потърсихме за контакт човека, който е обявен за модератор, но безуспешно.

Надяваме се да е станала някаква грешка. А ако не е, значи ние или някой друг живее в паралелна вселена.

С уважение към читателите на този форум,

Мирослав Попов
            info@forexsb.com
            От къде мога да си сваля този software?

Коментар

• Бравос за opensource-а!
              Да ти кажа и аз съм програмист и аз съм забелязал че като правя нещо за пари не го правя толкова хубаво, защото гледам да взема парите. А като правя нещо което си ме кефи си го шлайфам постоянно даже и да знам че няма да взема пари.
              Абе вътрешното удовлетворение си е милиони пъти по хубаво от парите. Ама иди го разправяй на спекулантите. Те основно за пари търгуват. Без да създадат нещо, само харчат.
              Пожелавам ти само успехи и още подобни инициативи!

ПП: Не съм видял софта още ама обещавам да го разгледам.

Коментар

• може ли да ми изпратите и на мен :nikitrdulgerov@abv.bg благодаря предварително!

Коментар

• Да БРАВА въпреки утопията от бг брокерите има светли лъчи по някога..

Ако може Миро да видя какво сте направили....

А да и да споделиш за това което свъщност правят брокерите в бг
                  - играят срещу клиентите си и не вадят сделките на пазара...
                  -имат междинно ниво(дилър) което е против интересите на клиентите.
                  - и въобще технологията Instant Execution e доста субективна..

ето такива неща,които се избягват да се коментират....

Да и да видим невроните мрежи как може да се приложат на пазара
                  тъй като всички големи инвеститори отдавна работят над това.

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                    Първоначално изпратено от Miroslav Popov
                    Сигурно е така.
                    Днес сунтринта получихме писмо от CNN а тук ни трият постингите.
                    И според мен е много полезно и интересно, да се разработва софтуера.
                    Удари ги със свободния код, за да се паникьосват още да живее свободата !
                    Да, софта е супер. Като гледам колко работа си хвърлил направо ти се чудя. Иначе мерси и за сорса на индикарторите и много успехи. Сигурен сам че ще имаш много популярност и за напред

Коментар

Сигурно е така.
                      И според мен е много полезно и интересно, да се разработва софтуера.
                      Удари ги със свободния код, за да се паникьосват още да живее свободата !

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                        Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
                        Караиванов, Петре според теб колко е живота на една математическа/индикаторна зависимост открита на пазара...
                        да не говорим пък че психологическите зависимости които винаги са движили пазара не са се променяли от....
                        Променят се индикаторите в следствие на новините....математиката не
                        ...та...колко казваш им е живота...?
                        Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Сигурно е така.
                          Programming of Forex Trading Systems

Коментар

Идеята на аутотрадинга е да изчислява крирериите и да дава сигнали за момента. За следващия момент пак. И тн. Тоест няма прогноза.
                            Става все по-интересно... Изчисляване на критериите във всеки един момент, добре. Ама нали самият подбор на определени критерии има определена цел? Каква е тя според теб?

След като няма прогноза, какъв е смисъла да купуваш/продаваш след като вероятността да спечелиш е 50/50?... Опааа, грешка. Под 50% е защото брокера взема комисионни! ...
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Аве пич, кво те бърка че няма български потребители? Ти им даваш нещо безплатно, никой не ги кара да се регистрират насила и те пак мрънкат и философтват. Те затова сме текива мизерници и не заслужаваме нищо.

Поздравявам те че си направил софтуер, даже и го даваш безплатно! Много успехи и наистина това не е правилното място за мерктинг

Коментар

• Преди години мислех, че мога да прогнозирам пазара. Сега знам, че никой не може.
                                Според мен не нужно да се правят прогнози, анализи други там планове за бъдещето.

Идеята на аутотрадинга е да изчислява крирериите и да дава сигнали за момента. За следващия момент пак. И тн. Тоест няма прогноза. Ако пазара се промени и сигнала се променя. Системата не обещава на никого нищо.
                                Programming of Forex Trading Systems

Коментар

Working...
                                X