IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измама с Westarn Union

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • бях измамен по същата система, не искам никой да преживява това, което аз преживях когато разбрах че парите са изтеглени, добре че имах джобни. Ходих в полицията в Германия и нищо , не ми вярват, че може някой да изтегли парите, ходих и със тях в клон на WU и се установи че е възможно да изтеглиш парите без никакви документи за самоличносъ, само казваш сумата и името си /както се досещате те са вече известни на измамниците, проверяват ви емаила, а сумата сами сте си уговорили/, тогава вече може и да почнаха да ми вярват, ама пална глупост, снимаха ми паспорта и личната карта само. викам им да установят от кой клон са изтеглени парите нали има камери , неможело, трябва да ида полицията в България и те да им се обадели за да започне разследване, одарих им една ... и си трагнах.
    Също така от Германия се обаждах в банката от която бях изпратил парите/за сметката на телефона, която навъртях няма да говора /, казаха ми че са правени няколко опита и на петия са изтеглени от неква бензиностанция или крайпатно заведение /там WU има и кадето неможе да си представите, хората парични преводи правят/, в последствие се оказа че ме лъжат и те, само да се отърват от мен, че сам бил подписал декларации , там пише всичко, сам съм си виновен и т.н.
    И вместо кола за 6000лв си купих за 400, колкото да се пребера ниама как иначе.
    Ходих в банката почти всеки ден ,а те само гледаха да се отърват от мене, лъгаха ме повече и от този който ми е вземал парите. ходих и в София, в главния им клон, нищо.
    Обаждах се на некви телефони на WU за измами , и те там само търкат столовете /нали сам им дал 300лв за превода, 5% от транзакцията пребират/ . Само ми пратиха копие от разписката с която са изплатили парите /само името вътре беше мое, дата на раждане- измислена, адрес в германия- измислен, аз за пръв път ходя а вече адрес имам , даже ме писали поляк /.
    Няколко месеца по-късно получавам писмо от полицията от германия , в което пише че след дълги разследвания не са установили че има измама и прекратяват разследването.
    На този случей не съм дал публичност , защото нейсках родителите ми да разбират, но и да бях раздухал пак нищо нямаше да стане.
    ИСКАМ НЯКОЙ ОТ ВАС АКО ВСЕ ПАК Е УСПЯЛ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДА СИ ВЗЕМЕ ПАРИТЕ ИЛИ ВОДИ НЯКАКВИ ДЕЛА ДА МИ ПИШЕ. ПАЗЯ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ,
    сега като четете това сигурно си мислите И БАХТИ ИДИОТА Е ТОЗИ , е за мен идиотска е политиката на WU, да раздава пари без документ за самоличност.

    Коментар


    • Има достатъчно българи, които ползват услугата WU на територията на България, и които, сигурен съм, ще обърнат внимание на това, което медиите ще научат от мен! За мен е важно хората да научат колко несигурна е въпросната услуга! Искам когато някой чуе и види надпис Western Union, да не си и помисля да преведе някакви пари чрез тях!

      P.S. Въпреки всичко, ще направя каквото е по силите ми, за да ми върнат парите!

      Коментар


      • За съжаление парите няма да ти ги върнат. Както на многото измамени по тази схема. Антирекламата също няма да е значима, защото тези българи които ползват WU да изпращат пари не са в България.
        Като бивш полицай би трябвало да се замислиш каква е тази кола, която ти предлагат на половин цена и какви са тези безумни схеми на плащане.

        Коментар


        • от това което чета наистина си дал достатъчно информация за да те врътнат, достатъчни са само имената за да засекат превода и без МТСN, това не е станало без помощта на оператор, но щом схемата е отработена си имат и такъв, дано успееш да си върнеш парите /но аз лично се съмнявам/, доколкото знам Western Union не предоставят инфармация, а и когато си изпращал парите подписваш разни документи- прочети ги ако са ти дали копие

          Коментар


          • Първоначално изпратено от kif
            и на мен ми се струва, че не се казва цялата истина.

            схемата е следната, продавача на колата, която купувача е харесал в мобиле.де казва, че живее извън Германия и това е причината да продава спешно въпросната кола и на доста добра цена. Продавачът иска като гаранция, че купувача ще отиде да купи колата, парите да бъдат преведени единствено и само с WU и след това копие от фактурата за превода да му бъде изпратена по е-майл. Едва тогава той щял да вземе самолета и да се върне в Германия за сделката. Предтекста е че преди 2 седмици човек от Полша се е го е излъгал и той се е набутал с билетите за самолет. През цялото време те уверява, че не е мошеник и ти предлага да поеме всички разходи по преводите в последствие. Наивните купувачи, изпращат копието на фактурата от което мошенниците, най-често румънци, веднага правят фалшиви ЛК и с кода от фактурата теглят парите от всеки клон на WU.

            По този начин са измамени страшно много хора в цяла Европа.
            В интернет има доста по този въпрос.
            http://www.internetoplichting.nl/cgi...num=1172172179
            kif, абсолютно по същия начин беше уговорена схемата, с изключение на това, че аз отказах да му изпратя копие на фактурата,което той искаше!
            Мислех, ако му го изпратя да скрия всички данни като MTCN код, имена на изпращач/получател, и данни, които биха могли да послужат за измама. Но реших да не рискувам и му отговорих, че няма да получи исканата фактура. Факт, обаче е, че той знаеше вече как се казваме-Станислав-наредител на сумата и Пламен-получател! Знаеше каква е сумата и че се изпраща от България! От клона на банката ми казаха, че тази информация му е била напълно достатъчна. Е, това на какво прилича? За това, че съм наивен, вярно е! Като изпращах сумата попитах дали има случаи на злоупотреба и по какъв начин парите ми са защитени. Отговорът беше, че нямало такива случаи досега или поне на тях не са им били известни и парите са били напълно недосегаеми, освен от получателя им с валиден документ за самоличност и десетцифрения код,за който по-късно разбрах, че не играе никаква роля. Като разбрах за измамата, не можете да си представите учудването ми като ми казаха, че имало страшно много подобни случаи и оплаквания. И това ми го казва служителката, която ме обслужи като изпращах парите и която твърдеше обратното преди това.
            Ще направя всичко възможно за да ми върнат парите! Пуснал съм жалба на място в клона на банката, вчера се срещнах с началника на Икономическа полиция да го запозная със случая, следващата ми стъпка е среща с началник звено НСБОП за Варна, която ще се помъча да уредя за петък. Крайната стъпка е Нова телевизия и БТВ. Заради работата си като полицай, имам контакти с журналисти от всички големи телевизии и преса, така че случая ще се разчуе и антирекламата относно WU, която ще направя се надявам да бъде видяна и чута, за да мога да предпазя други хора от такива набези!

            Коментар


            • Re: Измама с Westarn Union

              Първоначално изпратено от R.I.P.
              Първоначално изпратено от lipsata
              Здравеите, мой приятел ми каза, че е измамен от Westarn Union.
              Наредил пари за Германия, които са изтеглени преди Титуляра да е стигнал до Германия. Ще ви бъда благодарен, ако някой е имал такъв проблем да сподели.
              Верно ли е или за Мъни Грам работиш
              Не работя никъде, сам се трудя само на борсата Долу човека е писал, ника му е BORDER
              lipsata

              Коментар


              • Re: Измама с Westarn Union

                Първоначално изпратено от R.I.P.
                Верно ли е или за Мъни Грам работиш
                Сам прецени дали е рекламна кампания:

                http://mobile.de/sicherheit/intro_si...ntro&sprache=2
                http://forum.bg-mamma.com/index.php?...477.msg3480989
                http://www.internetoplichting.nl/cgi...num=1172172179
                http://trois-roues.discutfree.com/LA...-TYPE-t834.htm
                Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

                Коментар


                • Re: Измама с Westarn Union

                  Първоначално изпратено от lipsata
                  Здравеите, мой приятел ми каза, че е измамен от Westarn Union.
                  Наредил пари за Германия, които са изтеглени преди Титуляра да е стигнал до Германия. Ще ви бъда благодарен, ако някой е имал такъв проблем да сподели.
                  Верно ли е или за Мъни Грам работиш

                  Коментар


                  • Има и друга схема,след постановката,че човека не живее в Германия ти изпращат адрес на спедиторска фирма която ще извърши оглед на кола и ще я достави до пристанище което посочиш.След 24часа получаваш писмо,че колата е перфектна и те са готови да я спедират но за да са сигурни искат 20 или30% гаранция.Интересното става когато почнеш да им предлагаш да отвориш L/C за цялата сума а те започнат да те убеждават,че са големи пичове и не искат цялата сума а само 20% но през иестерна.Има случаи когато продавача живее в съседния блок.
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

                    Коментар


                    • и на мен ми се струва, че не се казва цялата истина.

                      схемата е следната, продавача на колата, която купувача е харесал в мобиле.де казва, че живее извън Германия и това е причината да продава спешно въпросната кола и на доста добра цена. Продавачът иска като гаранция, че купувача ще отиде да купи колата, парите да бъдат преведени единствено и само с WU и след това копие от фактурата за превода да му бъде изпратена по е-майл. Едва тогава той щял да вземе самолета и да се върне в Германия за сделката. Предтекста е че преди 2 седмици човек от Полша се е го е излъгал и той се е набутал с билетите за самолет. През цялото време те уверява, че не е мошеник и ти предлага да поеме всички разходи по преводите в последствие. Наивните купувачи, изпращат копието на фактурата от което мошенниците, най-често румънци, веднага правят фалшиви ЛК и с кода от фактурата теглят парите от всеки клон на WU.

                      По този начин са измамени страшно много хора в цяла Европа.
                      В интернет има доста по този въпрос.
                      http://www.internetoplichting.nl/cgi...num=1172172179
                      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от BORDER
                        Аз съм въпросният човек...
                        Здравейте!
                        Искам да поясня някои неща, относно случая...
                        Човекът, на чието име изпратих парите е мой бивш колега, полицай, както и добър мой приятел, на когото имам пълно доверие! По времето, когато са изтеглени парите, истинския им получател беше още в България. Датата, в която пуснах парите, чрез WU беше 02.08 (четвъртък)...Сумата е изтеглена два дни по-късно-04.08 (събота)...Моя приятел тръгна от България за Германия на 05.08 (неделя)...
                        Нещо не се връзва,парите без документ за самоличност и кода който получаваш е невъзможно да бъдат изтеглени ...??????А откъде са изтеглени?
                        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

                        Коментар


                        • Аз съм въпросният човек...
                          Здравейте!
                          Искам да поясня някои неща, относно случая...
                          Човекът, на чието име изпратих парите е мой бивш колега, полицай, както и добър мой приятел, на когото имам пълно доверие! По времето, когато са изтеглени парите, истинския им получател беше още в България. Датата, в която пуснах парите, чрез WU беше 02.08 (четвъртък)...Сумата е изтеглена два дни по-късно-04.08 (събота)...Моя приятел тръгна от България за Германия на 05.08 (неделя)...

                          Коментар


                          • Твоят приятел на кого е изпратил парите, на добре познато от него лице или на някого друг.
                            Имам опит с Western Union, Moneygram, Travelex, , работил съм и на трите системи и ги познавам много добре.
                            може да ми се обадиш на 9215568

                            Коментар


                            • Според мен грижата за това да дадата парите на посочения реципиент е в уестърн юнион. Ако подадеж жалба те трябва да докажат че са дали парите на нужното лице. Има подписи, копия от личните документи. То и затова струва доста пари да им използваш услугите.
                              If you're not sure - google it!

                              Коментар


                              • Мисля си, защо не се прави нищо по този въпрос? Например пуска се въдица с фаливо име и данни и като отиде някой да тегли въпросните пари, служителя натиска бутончето и ХОП...
                                lipsata

                                Коментар

                                Working...
                                X