Първоначално изпратено от lz1kka
Проблема е , че очакваш някой да ти обясни във форум, в 10 реда нещо ,за което могат да се напишат хиляди страници.
Отне ми 3 години да науча каквото е нужно и още толкова, да започна да го прилагам с известен успех.А да , платих и 1000$ за едноседмичен курс на един аржентинец с доказан track record за 5 години назад.
Скалпирам средно ден - два седмично, когато съм във форма, иначе резултата е трагичен.
Искаш съвети. ОК
1.)ЗАБРАВИ ЗА METATRADER и bucket shop брокерите.МТ не е платформа за скалпиране , а на форекс брокерите котировките са филтрирани.Т.е. не виждаш какво реално се случва на пазара.Трябва ти доставчик на данни тик по тик( за неинформираните-един тик е една сделка без значение от обема,може да е един лот или няколко хиляди) ,такива са esignal и др.,от брокерите ,Tradestation securities имат такива котировки , но не ти ги препоръчвам,не ми се обяснява защо в момента. Interactive brokers подават котировки на всеки 0.2 милисекунди-това е достатъчно близко до реалността.Клиент съм им от 2002г. и горещо ги препоръчвам.
Трябва ти също trading front-end ,от рода на Ninja trader или Button trader. Book trader на IB също върши работа , но е малко орязан откъм функционалност.
2.)ИНДИКАТОРИ-аз не използвам,не ми вършат работа защото закъсняват , но познавам колеги , които използват , основно комбинация от няколко МАСD наложени един върху друг.
3.)ГРАФИКИ-задължително тикови , при мен е 377 т. за тренда,30 тика основна и 10 тика за прецизиране на входа.
4.)ТРЕЙДОВЕ- максимален стоп 4 тика(пипса).При 5 пипса печалба затварям 1/3 от позицията стоп на останалата be+1 тик. След о6те 5 тика затваряне на още 1/3.последнататретина оставям докато ме извади трейлинг стопа от сделката или си достигне целта.
5.)TRADING SETUPS- клинове ,триъгълници , канали, глава и рамене ,двойни върхове или дъна и т.н. Цели по фибоначи ритрейсмънтс 61.8 до 78.6%
И още и още.....
Мързи ме да пиша повече. Това е най-дългото ми писание в последните 5 години.
Ако те интересува още нещо пиши ЛС.Черпиш една бира и получаваш инфото смляно
П.С. Най важното при скалпирането е PRICE ACTION .За съжаление няма да прочетеш нищо смислено за това чудо в нито една книга.
Успех
Коментар