If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Що се касае до стопове около 1.7110, не мисля, че там е претоварено със стопове
на дълги. Не забравяй, че само преди 13 - 14 часа имахме ниво 1.7112. Тъй че, кога
ще да са отваряни тези дълги позиции. Сега - едва ли. Стотина пипса ми се струват
множко за дистанция на стоп-лос. Пък и не само ти и аз мислим, че кабелът ще
пада. Мнозинството вероятно е на мнение, че съкращаването на лихвения
диферециал тепърва ще се осъзнава от търговците, още повече, че след броени
дни се задава ново 100% повишение на US лихвите. Още веднаж успех!
Благодаря за отговора. Логично е всичко, което казваш. Но на мене ми се струва,
че след 1.7710 може да слезе 10 - 20 - 30 пипса и отново да тръгне на север,
макар и не за дълго. Тогава отново рискуваш стопа си. Просто е възможна
консолидация в тази двойка и съответно зиг-загообразно движение в рейндж
за известен период от време. Мисля, че скъсяването сега и стоп на около
1.7860/70 е далеч по-безопасно, щом играеш със стопове. Цел /ако си поставяш
такава/ 60 - 80 - 100 пипса. Но това е само мнение, не се съобразявай с него.
Другата причина да продам там са стоповете на много от трейдърите, които играят дълги кабели. Тези стопове са катализатор на спада и вероятността като ги закачи цената движението да се ускори е голяма. Или казано с две думи: в 7 от 10 такива случая пробива на такова ниво е истински и носи добри печалби.
Доне, това е много хубав въпрос. Моят стил на игра набляга на сигурността. Ако продам от 1,7710 вероятността да продължи още надолу е голяма. Ако продам сега вероятността да продължи още нагоре е все още много голяма. Никога не гоня върхове, това е един от основните ми принципи. Предпочитам да хвана по-малко движение, но с по-голяма сигурност пред това да хвана цяло движение с по-голям риск да ми изгори стопа. Стратегията ми е такава, че почти не се допускат загуби или ако ги има са много рядко и са малки. Целя малко пипове, но по-сигурни. За мен ако пробие 1,7710 това ще да е краят на корекцията и се връщаме към добрия стар низходящ тренд.
За съжаление не работя с ICQ. Става въпрос за следното: Прогнозираш, че
кабелът ще пада. Логично е, аз съм на същото мнение. Но защо тогава ще
чакаш до 1.7710, за да влезеш на къса позиция? Това си е загуба на 100
пипса, а и около това ниво низходящият му потенциал може и да се
поизчерпи и отслабне. Същото се отнася и за австралиеца, макар, ще там
пипсовете са по-малко и опасността от изчерпване на потенциала е по-малка.
Би ли обяснил, ако не те затруднява? Желая ти успех!
Колеги, тъй като за повечето двойки нямам категорично мнение ще нахвърля две-три идеи за моите домашни любимци кабелчо и кенгурчо. И при двете двойки се наблюдава дивергенция на 1ч графика. Идеята за продажба при ауда е подкрепена от намиращата се наблизо горна линия на низходящия канал. При кабелчето очаквам буря, която да повлече и ойрото, като всички знаем причината. БОЕ свали лихвата, а ФЕД другата седмица ще я вдигне. И се замислих аз ако съм един сериозен инвеститор бих ли предпочел евро или паунд пред долари. Единственият отговор, който ми се върти в главата е - НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! В момента съм в страшна ситуация, краткосрочен тренд нагоре, а на мен хич не ми се продават долари - противоестествено ми е. Чакам всеки момент да се сгромолясат опонентите на долара и не ми се иска да падам с тях.
Поръчките ми са:
продажба на ауд от 0,7690
продажба на кабел от 1,7710
И двете евентуални позиции имат огромен потенциал и се надявам да съм прав, щото иначе ще ям киселици.
Няма глава и рамене при кабела , гледам търся не виждам , а напротив виждам го как ще пада ако не през ноща , то утре така ми изглежда от жегата не е при мен не е топло , то днес бяха големи бури та и аз набутах две загуби поне голямата я върнах по две.Може да съм се изморил ли не зна но няма формация обаче продължавам да я търся.
ей Докс, буден ли си?Как си с профита ? понеже си фен на нощните бдения, по-добре поспи малко и стани след 4,30 защото ако има екшът по-рано от това няма да е.
успех на всички нощни трейдъри!
Виж аз лично не мисля че за тоя бизнес е важно икономическо образование, най-добрият български трейдър който познавам е с хуманитарно, даже въпреки че аз имам икономическо сигурно усети иронията на поста ми.
Що се отнася до движението и в момента според мен няма сигурност в нищо възможни са поне 5 варианта.
Желая ти успехи
Коментар