IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Валутна тътговия - FOREX

Днес 21/02/2001 аз ще направя следното:

Buy eur/usd at 0,9075 S/L at 0,9040 amt 0,2
    Buy eur/jpy at 105,25 S/L at 104,65 amt 0,1
    Sell usd/chf at 1,6920 S/L at 1,6995 amt 0,15
    Buy eur/gbp at 0,6270 S/L at 0,6245 amt 0,2
    Option
    Long call eur/jpy Expiry 05 march,Strike 108,00 amt 0,25
    premium 0,35 (87 500 Jpy or ~ 755 $)
    За контакти 088 260 775 или ast@otel.net

Успешна търговия и само профити.Чаооооо........

Коментар

За днес 20/02/2001 аз ще направя следното
      Buy eur/usd at 0,9032 S/L at 0,9002 amt 0,2
      Buy eur/jpy at 104,71 S/L at 104,31 amt 0,1
      Sell usd/chf at 1,6970 S/L at 1,7035 amt 0,15
      Sell eur/gbp at 0,6345 S/L at 0,6365 amt 0,15

Коментар

Аз лично не смятам,че до края на март еврото ще пробие нивото от
        0,96/7 тъй като до 30 март ще бъде под натиска на кроса евро/йена.
        Там първият супорт е на 103,70/90,следвашият е на 101,10/20 и основният е на 98,30/40.От началото на април обаче се очакват сериозни транзакции от йени в евро.Това ше даде мошен тласък на еврото както в кросовете,така и спрямо долара.Не е изключено до средата на юни да станем свидетели на паритет евро-долар.Лично аз не смятам,че курсът ще се поддържа от Цент.банки.Основните фактори които ще движат пазара ще бъдат новините относно икономиката на САЩ.
        Лично моето мнение е,че навлизаме във 5 годишен период на отслабващ долар.Причините да мисля така са две.Първо - ще издържи ли валутния борд в Аржентина и проблемите на южна Америка като цяло.Второ-за сега Европа се очертава като най -стабилното място за инвестиции,макар и не най-високодоходното.Япония е на прага на нова финансова криза(политическата там е циклична)и това ще се отрази на всички страни от региона.

Коментар

Фундаментално EUR/USD зависи от политиката на централните банки. Засега Грийнспан просто няма конкуренция. От техническа гледна точка еврото е в minor downtrend от началото на годината, което ще се окаже или bullish flag (в обратната посока на тренда е) или началото на нов downtrend. Според преобладаващото мнение е по-скоро флаг, т.е. continuation pattern. На 16.02 имаме key reversal up, който е потвърден на следващия ден. Засега MOM (14), MACD и RSI са под 0, което е bearish, но се покачват. Графиката ми не е много точна, но доколкото виждам на нея трябва пробив на 9300-9320 за да се възстанови вдижението нагоре. Отдолу нивата са около 8980-9000. Short-term-sideways, mid-term-EUR, long-term-USD.

Коментар

Според мен при сегашната система на управление на макроикономическа финансова система със само един Основен лихвен процент (ОЛП) формирането на валутните курсове зависи предимно от степента на самоблокиране на съответната макроикономическа финансова система. Процесите на макроикономическо финансово самоблокирани са неуправляеми и стихийни, от което следва, че и формирането на валутните курсове е неуправляем и стихиен процес.

Коментар

Смяташ ли, че Еврото ще пробие 0,96 през Март и ще достигне до нива от 1,05 както обявиха някои анализатори по CNN в края на миналата година?

Коментар

• Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Бих желал тук да се коментира само движението на валутите,като всеки който желае да направи своята аргументирана прогноза.Надявам се това да стане приятно място за дискусии на участниците на този пазар.
              Working...
              X