If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако си следял вчерашния пазар сигорно си видал че след лихвите последва движение до 0.9130 последвано от продажби на евро до 0.9070. Ночно за тези продажби говорех във вариатн1 но очаквах малко по широко движение.
вариант1- 25 базови пункта -тест на ниво 0.9150-60 където ще има нови продажби на евро.
вариант2 - без промяна продажби на евро веднага
вариант 3 50 базови надолу - пробив на 1.9150-60 и тестване на 0.9200-10
След вчерашните изказвания на Велтеке обаче вероятността за сваляне на лихвите намалява и едно такова положение ще е по скоро изненада.
Коментар
Стоян
Валутна търговия - FOREX
По принцип съм съгласен с Наблюдателя. Всеки внимателен наблюдател на пазарите вижда следното при намаление на лихвите на дадена валута - лек първоначален спад (времетраенето му зависи от различни фактори) и после ръст (може да бъде след минути, часове или няколко дни и седмици)
Размазване не знам дали ще има: под 0.90 няма да се слезе
Един въпрос : съгласни ли сте, че ако ЕЦБ намали лихвите с 25 точки, еврото ще се покачи, но ако не пипнат днес лихвите, пазара ще "размаже" еврото.
Има вариант с 50 точки сваляне (малко вероятен) изненада голяма за пазара и еврото много се засилва, обаче може и обратното, нали е изненада ?!
Извинявам се, че се отклонявам от темата за forex-а , но понеже и други потребители са се оплаквали, че сайта не е работил еди кога си, искам да споделя, че това за почти 100% от случаите е било извън нашия сървър. За конкретния случай може да се покаже, че за този половин час са влизали потребителите от различни места в investorbg.com. За жалост интернет не идеалната среда за връзка и понякога, а за жалост в БГ по-често, връзките на различните интернет доставчици се разпадат!
Коментар
prefect
Валутна търговия - FOREX
На П.Караиванов не му ли стана ясно, че долара се срина заради cons.conf. Писна ми !
Коментар
glupak
Валутна търговия - FOREX
Аз също подкрепям мнението че покачването на EUR се дължи на много слабите USA данни. Вчера на nasdaq беше доста кърваво , а аз се усетих твърде късно. На този етап се въздържам от игра на FOREX-a, според мен прогнозите са твърде недостоверни в момента, Утре ЕЦБ няма да понижи лихвите ) /мнение/ и не се знае какво ще стане
Наистина ми беше неприятно след като видях курса. Признавам че сгреших в пазара. Спора обаче беше за влиянието на М3 и продължавам да поддържам мнението си. Покачването на еврото се дължи на кофтите американски данни за индекса на потребителското доверие. Аз дори реших да предупредя за това в тази рубрика но между 17.00 и 17.30 в Инвестора не можеше да се влиза. Явно е имало някакъв проблем. Между другото американските данни се очакваха доста по добри и всякакво друго решение е непрофесионално. Аз имам принцип- загуби три пъти със стопове спечели два пъти въпросът е печалбата да е по голяма от загубата. Така че не се отмятам от мнението си и смятам че съм взел правилно решение въпреки загубата. Неправилните тълкувания водят до много по големи загуби в бъдеще.
Коментар
Валутна търговия - FOREX
Продайте паунд на 1,4550 или 1,4575/80 ако стигне това ниво. Стоп на 1,463 и профит на 1,4470/80.
Също купувай $/йена на 119,50 със стоп на 119,20 и профит 120,20.
Аз това ще направя днес 29 август 2001 г.
Коментар
Валутна търговия - FOREX
Идиот, убеден съм, че много неприятно ти е било тази сутрин след като си погледнал курса евро/$. Искрено се надявам че си сложил стоп. Ако не ....
Сега вече 24ч. след вчерашното ти настояване да си призная, го правя - бях прав, ти сгреши. Но от тези признания честно да ти кажа няма никаква полза.
Пожелавам ти само профити.
Ей богу М3 вече е факт. Какво ще се случи на пазара е друг въпрос. Но да се тълкува М3 по този начин е меко казано дилетантсво. Почти съм сигурен защо Петър разсъждава така. Преди около 5 години всяко покачване на М3 в Германия водеше до покачване на лихви и от там до покачване на марката. Сега обаче нещата са различни а Пепи просто продължава да ги оценява с + или -. Другият вариянт е че Пепи така се е влюбил в еврото че не дооценява показателите което е още по непрофесионално. Колкото до това дали нещо знам или не и с кой да го споделя и за колко пари си е моя работа. Смятам че тази рубрика е за професионалисти и ме дразнят всички непрофесионални мнения.
Коментар