If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добър ден на всички колеги . Относно USD/CAD последните ми позиции там бяха дълги от 1.1650 удвоени на 1.16 , затворих ги на 1.1730 , и в момента се оглеждам за къса с цел под 1.16.
PPP, po-sklonen sum da se suglasq s tozi variant malko po-gore :wink: shte vidim koi prav koi kriv...edno e sigurno...pazara shte e praviq 100%
From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Добър ден на всички колеги . Относно USD/CAD последните ми позиции там бяха дълги от 1.1650 удвоени на 1.16 , затворих ги на 1.1730 , и в момента се оглеждам за къса с цел под 1.16.
Да де, 80-90-100-120 $ за барел. Това имах предвид за скъпите валути на следващите години. Пък хАмериканците ше го духат, защото плюскат 1/4 от добива на петрол, които намалява. Ша питат де се продава Голф 1.6 дизел дето гори 5 на 100, ама ша е късно.
Cad поскъпва, щото поскъпвал петрола. Хубаво, ама доколкото разбрах канадския петрол е основно в петролни пясъци в Алберта и е скъп за добиване. В същото време арабите си го помпят лесно. А кувейтския динар и ОАЕ дирхам са бетонно фиксирани към долара. Та се питам какво ще правят европейците/еврата/ и японците / йените/като почти нямат петрол. Да не говорим че персийския залив /без Иран/ се контролира от чичо Сам.
salaga, една трета от Канадския петрол се добива по конвенционален начин, а и добиването в петролни пясъци не е чак толкова трудно ако имаш подходящата технология. А Канада, уверявам те, я има. Излиза малко по-скъпо, но при цени от $80-90 за барел, каквито се очертават, цената на продукцията според мен няма абсолютно никакво значение.
По въпроса кой какво ще прави, отговорът е лесен и ясен. Европейците и Японците ще правят каквото и досега - ще пестят енергия като ползват градски транспорт и малолитражни коли. А хАмериканците, понеже са много умни ще си карат Hummer-ите и ще духат супата, заедно с Китай и Индия.
In the state of nature profit is the measure of right.
Няма непременно да купуват долари.Аз съм работил в Либия в нефтодобива и вчера чух,че Кадафи е пуснал на търг петролните си полета за добив на нефт .Познай голямата част от спечелилите от коя страна са?Да,позна - от Япония са.Това става и в Русия със същата сила.Е,една част се дава на Либия,но и доста остава за фирмата,инвестирала в добиването на нефта.А там трябват доста пари
Cad поскъпва, щото поскъпвал петрола. Хубаво, ама доколкото разбрах канадския петрол е основно в петролни пясъци в Алберта и е скъп за добиване. В същото време арабите си го помпят лесно. А кувейтския динар и ОАЕ дирхам са бетонно фиксирани към долара. Та се питам какво ще правят европейците/еврата/ и японците / йените/като почти нямат петрол. Да не говорим че персийския залив /без Иран/ се контролира от чичо Сам.
Само уточнявам за яснота ; Паунд/кад = паунд/долар * долар/кад,така че ако втората двойка расте,следва,че и паунд/кад ще расте и обратно.А засега долар/кад се очертава да расте....но след края внимавай,ще пада доста,успоредно с таргета на нефта,а той е 80$/барел за октомври ......
Колега,ПУЛ оцели в момента,но доколкото знам,той джитка на ДЕМО и затова е безтрашен,без разбира се да омаловажавам постижението му .... Ако е същият ПУЛ от преди,не ми се вярва за толкова кратко време да се е отворил на другите валутни двойки,рано му е някак си.
Все пак на въпроса:Д/кад изгражда трета вълна от (С),ако това ти говори нещо.Може от сега да се влезе дълъг,но имай предвид,че изчисления таргет на (с) е 1,1770-1,1855 макс,така че на около 1,1715 можеш да удвоиш,а след 1,1770 да внимаваш много за продаване на по-голяма част от позицията ....след това чакане докато дойде време да се купува пак . Това е само идея,обмисли я отново и ако нещо се обърка,съм те предупредил...
Айде чао!
Коментар