IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Валутна търговия - FOREX

Buy CHF at 1.6860 SL 1.6920 target 1.6660

Коментар

Незнам кой е идиот, но със сигурност аз съм си ТАПИР и за това съм скъсил доларите срещу йената и то точно на тези нива - впрочем още от вчера - сигурно няма да се сетите къде ми е стопа :-)
      Колкото и да не обсъждат форекс пазарите, предполагам, че няма да мине без споменаване на йената и едва ли някой ще е въудошевен от толкова бързата и обезценка.
      Ако ще има сериозна корекция на обезценката, точно идната седмица и е времето - напреслушахме се на тая корекция до 128, време е да я видиме :-)
      Рискът е голям, но евентуалната печалба - подобаваща

Поздрави и успехи

Коментар

Peter, koe te kara da mislish taka za usd/jpy?

Коментар

Преди срещата на Г-7!!! Може и да си прав но тогава си по голям идиот от мен.

Коментар

Тук и сега е моментът за покупки на $ срещу йени (133,55/60)

Коментар

Според моя опит, най големия противник съм си аз /т.е психиката/. Затова аз ве4е работя така: Слагам си ордерите със стоп и лимит и кася PCто за 2 дена, и в никакъв слу4ай не го пускам.
              И още един съвет, намерете си брокер с малък leverage, аз ли4но играя с 1:2 до 1:3 на оанда.
              Никой не може да пе4ели с маргин 1:100 или 1:200 / или е по4ти невъзможно, особено за на4инаещи (като мен)/

Коментар

Ех Чаво, както е казал народа ..."Заедно можем повече.. да печелим естествено"..)

Коментар

Момчета, с радост регистрирам раздвижване във форума. Жалко че поводът беше състоянието на моят акаунт. Благодаря на всички и успехи!
                  ))

Коментар

Бих си закупил значително количество GBP срещу USD на това ниво 1.4120, но поради съществена финансова незадоволителност си закупих съвсем незначително количество. Ако количеството беше знаително, щях да поставя стопа на 1.4070, а таргета на 1.4240.

Коментар

Между другото, това за системата е може би най- важното
                      Предполагам, че сигурно поне 75% от хората печелят на демо акаунти, поне аз когато играя сериозно на демо правя добър профит, защото много много не ги вълнуват виртуалните долари, а си следват системата, която са си намислили.

Коментар

Chavo nai vagnoto e v otchaianieto si che si zagubil da ne vzemech da igraech hazartno i s golemi sumi. Az lichno imam svoia sistema i pet pravila koito spazvam mnogo striktno. Edno ot tiax e -Ne LAKOMEI. Poniakoga vsichko mi se vigda tolkova lesno i v stremega kam golemi pechalbi dokato se usmixnech i se ozbvach. Spored men izgradi si edna svoia sitema, sazdai si navici i sledvai vsichko taka kakto si go zamislil.
                        Gelaia ti uspex i ne se otchaivai , a se uchi ot grechkite si i ne gi povtariai.

Коментар

Чаво
                          какво да ти кажа, като и аз съм същия случай. Тази година имам една сделка преключенана по план - на таргет, n преключени с по 5-10 пипса печалба, щото ме лови шубето - в повечето случай от тия n след като съм ги затворил курса е достигнал таргета и го е подминал, А сигурно n на 2 или на 3 степен са ми треснали стопа и в 90% от случаите това е била най9ниска стойност за деня.
                          Обяснението е че и аз като еврото се намирам в даунтренд и се надявам скоро да го обърна.
                          А няколко пъти не съм слагал стоп - два от тези 4-5 пъти акаунта ми светеше на 0 (НУЛА), така че не им се ядосвай на стоповете.
                          И по принцип не се ядосвай
                          Аз днес бях побеснял и хвърлих на вятъра към 100$ във USD/CHF щото бях решил, че е като EUR/USD - тоест мислех си че като се качва долара кроса (мейджъра както биха ме поправили) USD/CHF трябва да пада
                          Хайде стига толкова и дано занапред да си говориме колко точно сме сложили таргетите, а стоповете да ги слагаме само по принцип.

Поздрави и Успехи

Коментар

Chavo,ne se pritesnjavaj.Za takiva kato teb sa izmisleni OPCIITE.
                            Za tezi koito ne znajat kakvo predstavljavat opciite,malko razjasnenie:
                            Long - kupuvash
                            Short - prodavash
                            Call - pravo da kupish na kurs kojto ste dogovorili 2-te strani
                            Put - pravo da prodadesh na dogovoren kurs
                            i sega
                            Long call - kupuvash pravo da kupish(v tozi sluchaj limitirana zaguba izrazena s cenata/premijata na opcijata i neogranichena pechalba)
                            Long put - kupuvash pravo da prodadesh (v tozi sluchaj limitirana zaguba izrazena s cenata/premijata na opcijata i neogranichena pechalba)
                            Short call - prodavash pravo da kupjat ot teb( tuka sluchajat e slednijat - limitirana pechalba izrazena kato cenata/premijata kojato si pribral i nelimitirana zaguba)
                            Short put - prodavash pravo da ti prodadat - limitirana pechalba izrazena kato cenata/premijata kojato si pribral i nelimitirana zaguba

Expiry date ata na kojato se uprajnjava opcijata(min period 7 days)
                            Stricke: Cenata na kojato moje da se uprajni pravoto

Primer: Dnes sme 6feb2001
                            Expiry date 20feb2002
                            Spot eur/usd 0.8680
                            Stricke 0,878
                            Price 0,0065/75
                            Amt: 100 000 eur/usd
                            Pravite edin long call na 100 000 eur/usd koeto oznachava che plashtate 750 $(100 000 x 0,0075 = 750$)koeto vi e limitiranata zaguba i chakate.
                            Ako Utre eur/usd e 0,8720 mojete da prodadete opcijata da vzemete okolo 200$ pechalba i chao.
                            Hubavoto stava obache shtom eur/usd mine 0,878 zashtoto togava zaprilichvate na pelikani i ako primerno na 20feb2002 spot eur/usd e
                            0.896 shte ste lapnali 2100$.
                            Naj loshijat variant e ako ne se stigne do uprajnjavane pravoto na opcija zashtoto togava piete edna studena voda = 750$ no v nikoj sluchaj poveche i tova e.

Vseki predpriema strategija kojato mu iznasja no az ne preporachvam na nikogo da pravi Short zashtoto 2 pati ako lapnesh na 3-tija shte se
                            zadavish mnogo losho.

Uspeh na vsichki spekulanti.

Коментар

Първо chavo ще ти кажа да се успокоиш! Това е най-важното в момента да се пребориш със себе си! В противен случай ще направиш още по-големи грешки. От своя горчив опит го знам.((( Що се отнася до акунта ти, замисли си щом ти се е стопила 2/3 то сумата значи нещо по отношение на знанията и уменията ти за пазара куца или си тръгнал много на юруш. Оттам се получава и ситуацията със стоповете.
                              От скубане на коси файда няма.

Коментар

Момчета, не че хленча, но 2/3 от акаунта ми в Делтасток вече се стопи. Анализът на ситуацията показа, че аз имам уникалната дарба да слагам стоповете на най-неподходящото място т.е. така че да максимизирам загубата си. В повечето случаи курсът стига до стопа, лекичко го погалва и после - айде обратно. Парите си заминават а аз лапам мухи. При това положение ми идват наум следните неща:
                                1. Започвам да играя по тактиката "изненадай себе си и спечели" като стоповете ми автоматично се преобразуват в take profits.
                                2. Научавам се как да ги слагам тия стопове така че да почнат да правят това за което са измислени.
                                3. Скубя си косите и се самосъжалявам "къв съм карък. (тва и без друго си го правя).
                                Дайте някакъв акъл че главата направо ми е завряла.

Коментар

Working...
                                X