If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
malkia, преди време четох много интересна книга. Трилър на тема президентски избори в САЩ. Там има една много интересна стратегия... Осигуряване на изборна победа чрез осигуряване на твоя страна на стратегически корпорации и цели икономически отрасли. Основни два отрасъла са автомобилостроене и петролни компании. Основни откъм персонал, разбирай гласоподаватели. Не знам къде стои автомобилостроенето в тази ситуация с войната, предварително правя такава уговорка. Та там се осигуряваха гласове по следния начин - създаваш благоприятен климат за работодателя, откъдето индиректно получаваш гласове от неговите работници (не го разбирай с бой и инквизиции - и аз бих гласувал за всеки, който ми дава по-добро бъдеще)...
Преди да започне фаза на растеж в САЩ се очаква да мине известно време, като крайните мнения са за 10-13 години. Пак според анализатори в момента сме във третата година от кризата (може и да греша). Но след още 5-8-10 години Буш определено няма да е президент. А избори има по-скоро. След като не може да зарадва целия американски народ, защо да не осигури по-добър бизнес климат на определени отрасли? Забелязал съм че той много малко говори за икономически възход. Затова смятам, че макар и да има политически цели, които са далече от това да спаси света от Садам, те се преструктурират в икономически... Пък и има горчивия опит на баща си...
Знам, че звучи налудничаво. Но и това е една възможност, нали?
Spored men tova za ekspanzia na 6tatskata ikonomika pri vojna e ve4e mnogo star i iztyrkan 6lager - po pri4nite, koito iztykna kukuvicata i dr., ama ne mi se razsyjdava sega. Osven tova statite zagubiha mnogo ot ritorikata okolo vojnata, poka4vajki petrola do sega6nite mu visoki niva. Da ne govorim, 4e ako Sadam zapali petrolnite si kladenici, petrola ste leti oste nagore!
Kuks ot dotyk kazanoto izglejda sme na edno mnenie, no ne si li protivore4i6 kato nari4a6 vojnata ikonomi4eska ili ima6 drugo predvid!
обзървър,
Влизам в чужди територии, които са ми слабо познати, но каква точно експанзия очакваш покрай войната?
военни доставки - окей,
презапасяване със стоки от първа необходимост - и това добре, американците са достатъчно първосигнални, за да се случи...
но едва ли ще се повишат продажбите на автомобили, което е немалък дял в БВП, напротив, ще спаднат, освен ако не почнат масово да подменят колите си с блиндирани.
в сферата на услугите дали войната ще увеличи продажбите? не мисля...
съмнявам се, че силния долар ще повиши и износа... (това поне е сигурно че няма как да стане)...
къде виждаш по-точно ефекта от войната, по-конкретно?
знам, че има много пунктове по които да ме атакуваш, защото тук не съм кой знае колко компетентен, така че ако ти се пише по-добре напиши твоето мнение...
P.S. Курсовите разлики на Софарма може да станат по-малки но в много краткосрочен план. После може и да нарастнат...
Куки,здравей,аз имам очаквания в най-скоро време да направи корекция нагоре,но само чакам да се изпълнят едни неща от графиката.Това ,което ми го писа на пощата-да ще изчакам.
Успех на всички.
„Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
Джеси Ливърмор
Zdravejte i ot men,
ste vi kaja moeto mnenie:
nadolu oste malko, dobro nivo za pokupka okolo 0520-30, no Kuki moje i da e prav za 048, dori 0410, no tova ve4e ste e prekaleno.
Sled zapo4vaneto na vojnata $ ste po4ne otnovo da se obezceniava!
а относно прогнозата ми за днес - тя беше че ще слезем под 1.06 (има кой да го потвърди :>>>), а по време на американската търговия - под 1.0480... И съм сигурен, че ще тръгне нагоре, когато никой от нас не го очаква...
обзървър, не мога да те съветвам при добрите резултати които си постигнал, но липсата на търпение при прогнозата ти "върло надолу" ярко си контрастират. За което не мога да те съдя де.
Защо "напук на нас"? Мисля че малко са хората, в този форум, които да не смятат, че войната е икономическа, а не против тиранията на Садам.
Днес чета, че от 15млрд. предвидени инвестиции за възстановяване на Ирак след войната само 50млн. са планирани да отидат извън частни компании.
Ако забелязваш писах как ще вляза дълъг на 0.97, а не на 1.00, 1.03 или на текущи нива. През уикенда с driverf1 обсъждах ненормалната си идея за шорт от 1.08 към 1.0630, когато кой ли не ме критикува, че не може да направи 3ти ден 100 пипса надолу.
Войната е икономическа, но това не променя за момента икономиката на САЩ, нали? А и силния долар поне за момента не и помага особено... Защото ако преди 4 месеца 1.05 беше ниво на слаб долар, сега определено той е силен на тези нива.
Не съм съгласен естествено, че войната е единствения шанс на САЩ за експанзия. Не съм специалист по икономическите цикли, Сашо от Карол може много повече да говори за тях (само че леко го прогонихме оттука с постоянни заяждания), но ми се струва, че войната по-скоро ще забави процесите на излизане от рецесията. Защото този път няма платежоспособни съюзници...
От друга страна не мислиш ли, че силнa местна валута не подпомага развитието на една икономика?
Мисля, че темата е интересна, но никой от вас не иска да се закачи да я обсъждаме....
аз отдавна си мисля, че войната е хубаво нещо за САЩ (единствения изход за експанзия на икономиката им) напук на всички вас.
Иначе току що не издържах и прибрах печалбата на 10 лота на 1.0571, като останах къс само с 5 лота и стоп на 1.06, които евентуално да ме обърне при корекция с 10 лота.
много упорства на тези нива и скоро няма да издържа
Коментар