If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Скромното ми мнение:
Техническият анализ ми е известен още 3 години преди да започна да търгувам, имах някои съмнения, но сега вече съм сигурен: има малка полза от него, стига да го разбираш перфектно. Математическите индикатори са доста постно изпълнение, не разчитам много на тях. Броенето на Елиът за много хора е единственият начин да се предскаже пазара, аз аз виждам в него едно чисто нагаждане към ситуацията в последствие. Не отричам точността на числата на Фибоначи, за мен те са гениални, както и фракталната природа на пазара. Индикаторите на Бил Уилямс ми правят добро впечатление и смятам, че на графики над D1 вършат страхотна работа. Тук е много важно с каква сметка оперираш и кредитното рамо, защото ако си абсолютен мишок, можеш яко да си гипсираш account-a.
Нека не забравяме нещо много важно. Повечето книги за технически анализ са писани за пазари на акции, futures, а forex-a e малко по-особен пазар, където фундамента играе значително по-голяма роля. Въпреки това аз залагам предимно на съотношението D/S и изследването му в различните измерения, sentiment analysys и следя изкъсо точно тези манипулации, за които стана дума по-рано.
Прогнозите на "капацитети" като Karen Jones (Commerzbank), Robert Balan (Saxo), Deutsche Bank и други за мен са ориентир за настроението, което се създава сред мишоците като нас и се старая да си вадя изводи, какво се опитват да ме накарат да направя. Същото се отнася и за лица като Bezrodny, въпреки че човекът е спечелил моето уважение.
Колежката Seafoam ви ги събира всяка сутрин и ви ги дава наготово. Вместо да благодарите и да изкарате някаква полза от тях, незнам защо си мислите че тя ви манипулира. Ако работи за ИП, не виждам как може лично мен да накара да отида там. Моите уважения към нея.
Не съм "регистрирал" тук пред вас големи успехи, тъй като пиша рядко и затова може да не обръщате внимание на коментара ми.
Сделките ми от последните 5 дни са губещи, което не ме разстройва кой знае колко ... в момента избивам голяма част от загубите, въпреки че не наблягам на числата, а на правилната игра и смятам че съвсем скоро ще вляза в предишния ритъм.
GL!
Коментар
acho
forex
i as sam dalag na eursamo se chudja v momenta dali njama da pochne da se mandaherza isglegda trudno mu idva da preskochi 75
acho:
v 7h tazi sutrin postnah che sam long ot 1.0768
Dotuk 1 figura!
Poddarjam i $/jpy long 116.06 s/l 115.74 (postinga mi e ot 10h).
Dano sam ti polezen...
Коментар
acho
forex
ok .kagi neshto za poziziite kandisa li veche za dalgo eur )
predstavitelq im v BG e ug-market(v Plovdiv).
No: imat dosta minusi(reklama ili antireklama ne iskam da pravq).
Koito se interesuva,neka da ide na saita...
Oshte neshto - ot mesez nasam Saxobank vavede miniforex.
FXCM sashto pozvolqva otkrivane na smetki s min sumi
ама стига - не може само тях да обвинявам
спирам - едва ли е интересно на хората във форума
а и нямам намерение да им правя лоша реклама
искам брокера ми да е богат и платежоспособен
за да може да ми плаща
сигурно имаш предвид 1МБ на час - това аз мога да засеча
заради което си избирам съответната връзка и компютър
ако те имат проблем с трафика - ами да си изберат подходящата връзка и сървър
нека всеки да си върши неговата част от работата
нали за това плащам комисиони
които никак не са малко като хвърля поглед на извлеченията
Коментар
acho
forex
i zatova kato se natovari v takiva momenti mnogo narod natiska mishlata i sarvara ne svarva
Коментар
acho
делтасток
problemat im e che programata im e napisana po starite tertipi prosto e s mnogo goljam transfer ne znam dali si zasichal no pravi transfer okolo 1 gigabait na chas predpolagam che prosto se podmenjat zelite prozorzi a ne samo da izprashta dannite v tjah
Коментар