If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
a otnosno prognozata ti sam napalno saglasen s neja
Коментар
acho
EUR/USD
zdravei chikago 1 az predi 2 dni naletjah na tozi forum i ne moga da razbera zashto se dgafakate kazvash si mnenieto za situazijata na pazara i tolkova vseki sam si reshava da se vslusha li ili ne
I vse pak edin posleden podarak ot men- kato kambanka v ushite vi:
ot nivata 1.07/1.0730 zdravo nagore parvonachalno prez 1.1250/60 prez tozi mesez kam 1.16/1.1870 prez sledvashtoto trimesechie!
Vsichko ostanalo( kato "prognozite" na "Karen Jones") e strav za sharani!
Da vidim v kraq na meseza kato stane po opisaniq szenarii tuk,kolko narod ot uchastnizite vav foruma shte si spomni za tazi prognoza!
Oshte vednaj se ubejdavam,kolko lesno foruma se e prevarnal v chudesno mqsto za manipulazii.
Povecheto ot postvashtite v nego taka sa se unesli v sobstveniq si svqt na iluzii,che i na mm v strani ne jelaqt da poglednat.
Grupa hora,imashti po nqkolko nicka s pretenzii za golemi traderi izbivat kompleksi s ili bez povod!
Poleznoto vav foruma e otishlo po dqvolite.Mnogo rqdko nqkoi da priznae sobstveni greshki,a fuknite krai nqmat.
2 sedmizi ne bqh vlizal vav foruma i smqtam da ne go poglejdam i zanapred.Otvlichane na vnimanie v nai-dobriq sluchai,a v nai-loshiq-oplitane v mrejite na "svetovnoizvestni" spezialisti.na chast ot koito,kato im natriqt nosovete na pazara(kakto az naprimer go nap ravuh s edin IP v BG - sehtate se za Karoll i mite dobri priqteli tam),
posle se pokrivat i nikoga ne priznavat greshkite si!
Taka,che foruma e dobre da e korektiv i e bil kato takav,no sega si e edno dobro mqsto za manipulaziiki!
I ne vijdam kak neshtata mogat da se promenqt.Naivnizi i sharani na kg!
Nqma seafoam,nqma Karaivanov! Ima edin REPORTER,koito varti pochti vsichki na malkiq si prast,a FBK gushkat parite na potarpevshite!
Nqmam jelanie da sporq ili da se zaqjdam s nikoi.
I ot pismama na maila mi se ubejdavam pochti vseki den kolko sdam prav(shtoto izrazenoto mnenie ne e samo moe)!
Nishto lichno,na shampionite vav foruma-uspeh!
I nakraq-nadqvam se postinga mi da ne bade iztrit!
Моето мнение по бъдещето на форума:
Петър (слагам го най-отпред като създател на форума)
forexboy
Tosho
Ivan
malkia
driverf1
$
id2
Rogue Trader
sagitarius_d (последните двама с ценното си мнение относно следенето на фондовите пазари)
Дори само те десетте да ви дават мнението си за пазара ежедневно, ще имате много повече полза отколкото от всичко останало - най-малкото като коректив на вашите мнения за пазара
Ако списъка стане по-дълъг - толкова по-добре...
Успех на всички!
в много отношения мненията ни съвпадат - та дори и за свършилото лято, което също ми налива масло в лошото настроение ))
относно фибоначитата - за мен също са много важна част от начина ми на търгуване и големите "победи" са били точно при спазване на начина по който ги използвам.
по стил ми приличаш на един от постващите тук, който преди доста време обясняваше, че в един и същи момент на пазара има поне няколко тренда.
това и беше причината за постинга ми, относно анализа на Д.Димов.
мога много да пиша и относно фундаменталния анализ и това какъв тип новини трябва да следи човек за пазарите за да си прави стратегия за бъдещето но е много тежка темата.
следя и други форуми, странното е че за добро или лошо само тук изпадаме в някакви теоретични разсъждения. в повечето от другите - само смях и обявяване на позиции - затова и ги следя - човек лесно може да си избере 10 сериозно постващи там и да си прави макар и непредставителен сентимент-анализ.
Лека нощ от мен засега, ще съм наоколо след 6 и половина. Пазара ще се развива и без мен, поръчал съм си кабел на 1.5630 да падне )
kukuvicata,
Моите уважения
Не отричам методиката и принципите на Елиът, но твърдя че всяка фигура може да излезе независимо накъде тръгва пазара. Тук важно значение има откога си започнал броенето. Ако разполагаш с месечни данни от 95 година и нагаждаш до 2003 разни фигури, ще имаш най-малко 2 варианта за работа, а изскочат ли ти данни от 94, вариантите се увеличават.
Виж, при малките графики нещата стоят по друг начин. Например при h1 и h4 хващам подходящо начало и спазвам съотношенията. Тогава играя от intraday до 1 седмица с повече лотове още от начало и нащрек със стопове на не повече от 50-60 пипса. Не обичам кой-знае колко да чертая, наблягам на fibonnaci levels и support/resistance зоните. Имах голяма моя база от графики с букви, цифри, точки, линийки там, всичко по образец ... но стана проблем и се затриха. Не ми и липсват кой знае колко.
Споменах вече теорията на хаоса, скоро тук доста се дискутираха индикаторите, основно тях гледам при d1. И да си дойдем на думата за мишоците. Първо ако имаш малък account и играеш по тези правила (red line, 5 bars, green line ...), тогава стоповете ти ще стоят доста далеч, на около 2-3 фигури и нацибриш ли се с много лотове отначало, и влезеш ли при кух сигнал, заминаваш baby. Пропуснах да кажа, че не спазвам правилата на Murphy или Elder за Money Management, а мои собствени леко модифицирани. Второ, има разлика от един мишок до друг, но всички си оставаме такива в стремежа си да се нагласим към пазара, тъй като не можем да го задвижим директно. Акулите могат
И още много много, ама не ми се пише, лятото свърши и нещо не съм в настроение ...
не му мисля за стопа в момента - беше на 1.58, тоя път мисля да остане там
ще чакам да слезне пак до 1.56, а ако BoE свали лихвите утре, ще чакам 1.54
това е положението при мен.
иначе евро/долар запазва идеята за надолу все още...
Za6toto rusnacite tvardiat, 4e staval varhu 5 min chart. Citiram "Ранее мы считали, что на пятиминутных графиках работать могут пытаться только романтичные мечтатели, но приложение к ним индикатора Ишимоку сильно поколебало наше убеждение"
Chicago, opisanieto na Ishimoku v mipt.ru e naistina podrobno. Bi li spodelil samo s kakvi nastroiki go izpolzva6: kolko minuten chart i s kakvi vremevi intervali za Tenkan-sen, Kijun-sen i Senkou Span B
ico - не ми се търгува
държа къси кабели, които са добре засега, но просто не ми се гледа нищо...
защо не изчакаш японската търговия преди да откриеш в йени?
ще погледна и ще ти кажа какво виждам след няколко минути
sh3ll моето уважение към теб
за seafoam съм абсолютно съгласен - каквито и да са мотивите и да го прави - тя помага на всички... признавам че чета събраните от нея неща 1-2 пъти в седмицата поради липса на време и пренатовареност на главата ми със всякакви идеи посоки и т.н., но са интересно четиво, за което на много неща искат пари.
ако някой има желание - мога да му изпратя анализ, за който някакъв анонимник от Нова Зеландия ми искаше преди седмица по 200 долара на месец (525 на тримесечие)... така че радвайте се че някой рови вместо вас всяка сутрин, събира го и ви го праща, независимо какви са причините да ви го праща...
имам въпрос към теб - аз също съм съгласен че фундамента е основен (и то не само за форекс-маркета, а и за всички други пазари), но след като отричаш Елиот, индикаторите, признаваш само математическата важност (гениалност) на числата на Фибоначи, то не разбрах ти на какво основаваш анализите си. Е, темата може да я продължим само ако искаш да го споделиш.
Относно точността на анализите, броенетата на вълните и т.н. - Петър (не се интересувам от личността Петър - той не ми е приятел, нито искам да ми става, но тук е казал и много смислени неща) - го каза преди половин година някъде - повечето от анализите се правят от начинаещи трейдъри, а аз бих добавил - и по един път на ден за пазар, който се развива за минути - това което беше актуално днес сутринта, донякъде беше актуално по обяд, следобед беше обратно - а сега отново обърна посоката - как искаме анализа на този и онзи да е правилен...
в крайна сметка - важното е не дали си мишок или не - по тая логика всички сме такива - никой от нас не разполага с някаква значима пазарна информация, че да е голям - важното е как си развиваш акаунта, дали спазваш някаква дисциплина на търговия и т.н.
Успех
(не искам да си мислите че се заяждам, просто споделям мнението си по постинга)
Коментар