If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Опитвал съм различни стратегии. Търгувам FX от 1990 година. Скалпирането трябва да се прави изключително дисцилинирано и с големи обеми. Скалпиране на 3 pips spread е трудна работа. На pip или choice
може да се направят пари, но това много изцежда. Препоръчвам за тези, които все пак го искат да използват една елементарна техника. На tic-chart+ всеки един осцилатор и стриктно да са влиза при o/b и излиза на o/s. Тази стратегия работи, но трябва желязна дисциплина и не повече от 1 pip spread.
Големите пари не използват leverage. Това е принцип на FX фондовете. Те търгуват до 3 пъти в годината само на критични точки съчетани с фундаментал. Мога да изпратя на заинтересованите някои неща.
Изказвам лично мнение и моля настоящия пост да не е повод за плещене. Отвращавам се от колеги, които избиват комлекси. Тези които искат само професионелни коментари могат да се обърнат към www.global-viwe.com
[
Ако не те затруднява, изпрати ми някакви материали за стратегиите на институционалните FX инвеститори.
На: hijk@abv.bg
Опитвал съм различни стратегии. Търгувам FX от 1990 година. Скалпирането трябва да се прави изключително дисцилинирано и с големи обеми. Скалпиране на 3 pips spread е трудна работа. На pip или choice
може да се направят пари, но това много изцежда. Препоръчвам за тези, които все пак го искат да използват една елементарна техника. На tic-chart+ всеки един осцилатор и стриктно да са влиза при o/b и излиза на o/s. Тази стратегия работи, но трябва желязна дисциплина и не повече от 1 pip spread.
Големите пари не използват leverage. Това е принцип на FX фондовете. Те търгуват до 3 пъти в годината само на критични точки съчетани с фундаментал. Мога да изпратя на заинтересованите някои неща.
Изказвам лично мнение и моля настоящия пост да не е повод за плещене. Отвращавам се от колеги, които избиват комлекси. Тези които искат само професионелни коментари могат да се обърнат към www.global-viwe.com
[
За bfx. Че то се знаеше. Милен Велчев бе заложил за 2005год. 1.66 Д/Лев. И ние се хилехме като варени глави. За 2006 Орешарски е заложил 1.6 средногодишно. Предполагам че и двамата имат основания за това. Ще рече Е/Д до отиде минимум 10-12 фигури на север от това ниво! Така че догодина това време да не питаш защо не са ти казали че Е/Д ще е 1.3++++
ne 4akam ot nikoi ni6to da mi kazva
prosto se izbazikah, no kato se zamisli6 realno kogato po4ti vsi4ki mislqt po edin na4in, to toi ne se polu4ava )
a puk i se nadqvam da da pi6a v toq forum i sled edna godina tova 6te zna4i ,4e sum se zadurjal za poredna godina na toq pazar
За bfx. Че то се знаеше. Милен Велчев бе заложил за 2005год. 1.66 Д/Лев. И ние се хилехме като варени глави. За 2006 Орешарски е заложил 1.6 средногодишно. Предполагам че и двамата имат основания за това. Ще рече Е/Д до отиде минимум 10-12 фигури на север от това ниво! Така че догодина това време да не питаш защо не са ти казали че Е/Д ще е 1.3++++
Моето виждане по фундамента на форекс пазара е следното :На практика става това което искат големите 1 -щатите искат да си покрият дефицита за това им трябва приток на капитали т.е. висои лихви , 2 японците искат да стимулират износа трябва им слаба иена -ниски лихви 3- европа иска да намали безработицата което става 4рез стимулиранена производството и износа трябват и ниски лихви т.е. слабо евро.Успехи!
6to ne go vidq tova na 31.12.04??
bazikam se
uspeh
a 6tom go vidq ve4e zna4i trugvame uvereno v obratna posoka
Моето виждане по фундамента на форекс пазара е следното :На практика става това което искат големите 1 -щатите искат да си покрият дефицита за това им трябва приток на капитали т.е. висои лихви , 2 японците искат да стимулират износа трябва им слаба иена -ниски лихви 3- европа иска да намали безработицата което става 4рез стимулиранена производството и износа трябват и ниски лихви т.е. слабо евро.Успехи!
Пропусна някои детайли.
Какво сикат китайците?А какво искат петродоларите?А какво иска баба Гинка от село Гинци...........?
Не мисля, че е оправдано използването на определения от типа "основна валутна двойка" по много причини, част от които са и пресмятанията, предлагани от различни автори на база - техни статистически данни...
Да така е политиците и централните банкери са обслужващ персонал , който като не си върши работата си ходи , затова плямпат а някой си пълни кошницата - Сити и компания например.
Безимен, и аз днес залагах на тези сметки за кабела, и само дето ми обра стоповете. Добре че компенсирах преди малко с Е/Д, Защо имам гадното чувство че Е/Д е основната двойка, а при останалите каквото и да се случи е само следсвие. В средносрочен план - далара ще зимува на ЮГ. Аз така ги виждам нещата.
Не искам да се намесвам във вашите виждания за развитието на пазара, не бих могъл да го направя по-успешно от вас.
Само ще споделя едно виждане на някой си Хартли, което четох в един от броевете на ФОРЕКС - МАГАЗИН...
... на дневна графика кабелът с някакво приближение описва движението , наречено от него "трите стъпки", което в случая е бичи модел.
Пресмятанията, които направих, предвид някои неточности, дават очакван таргет над 1,7360 - 1,7430.
Горните изчисления са направени при последната точка от "трите стъпки" - 1,7102.
Не се наемам да предсказвам след колко корекции ще стигнем до тези 1,7360 - 1,7430...
Коментар