If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мечо, успокой се, не е чак толкова зле положението.
При USD/CAD съм на загуба около 120п х 70к, няма и 1000к (по странната ми финансова аритметика)
При GBP/JPY са около 5000п
Току що са ми се изпълнили още 10к на 210.50, та станаха общо 170к, но не съм вкъщи да ти дам средна цена.
Айде със здраве
Не бих казал, че съм развълнуван от твоите загуби. Ти си този, който се нуждае от спокойствие в момента.
Дано сметката издържи британския напън. Бъди малко по-скромен занапред.
Ами в момента не виждам някакъв положителен изход. И мен много ме изненада и се натоварих доста тежко. Сигурно ще изчистя 1/3 ако слезе до към 208, а останалите ще оставя и ще скъсявам наново от по-високи нива. Надявам се японците да се намесят, а това обикновено става към 5-6 през нощта БГ време. Ако го направят няма да се учудя на 3-4 фигури рали надолу. Дотогава ще стискам палци
Успех
Хвана ли се за палците, отворко? Колко хиляди пипа загуба ти струва позицията в лира/йена? 6000+? А колко хиляди пипа загуба имаш в канадеца?
Или ти прилагаш странната си финансова аритметика само за печалбите?
Еваларка за сайтовете, които си направил.
Мечо, успокой се, не е чак толкова зле положението.
При USD/CAD съм на загуба около 120п х 70к, няма и 1000к (по странната ми финансова аритметика)
При GBP/JPY са около 5000п
Току що са ми се изпълнили още 10к на 210.50, та станаха общо 170к, но не съм вкъщи да ти дам средна цена.
Айде със здраве
In the state of nature profit is the measure of right.
Здрасти, Дон Карлос,
Точно така ги виждам и аз нещата, затова и чакам намеса, големия въпрос е кога ще е. Аз също съм сигурен, че позицията ще излезе, но се ядосвам, понеже не исках да добавям пари към сметката, а май ще се наложи.
Успех и на теб
In the state of nature profit is the measure of right.
Така е очевидно им предстоят големи проблеми с удържането на курса при азиатските срещу долара , и друго върви в момента - този бой по долара срещу канадеца , предполагам че го правят за да осигурят място за долара като започнат да го затварят срещу азиатските за да го купуват там този тренд ще свърши - неизбежно. Но найстина целите които вижда масата при азиатските са високи 126 , 217 .Това е което виждат и затова беснеят , цената преминава през целите на дневни и часови графики без почивка , пък може и да коригира от някъде - дано !Успех ![/b]
Здравей! Позволи ми да се усъмня в това, което допускаш, че
японците в този момент ще се намесят и ще смъкнат нивото на
GBP/JPY. И какво по-точно ще направят? Ще продават паунди и ще
купуват йени? Но на практика това означава да продават USD/JPY,
защото както знаеш курсът на двойката се получава по формулата
GPB/JPY = GPB/JPY x USD/JPY. За съжаление с умножение, а не с
деление, както е при някои други кросове на паунда, напр. при
GBP/NZD. А жълтите в този момент се пазят като дявол от тамян,
да не стане нещо, че да поскъпне йената. Не напразно японските
"фактори" един през друг се надпреварват да правят вербални
интервенции, за да поддържат йената изкуствено евтина, защото
й предстои сериозно поскъпване и е нежелателно за японската
икономика курсът да бъде много под 110. Ето само някои причини:
Първо. Задаващата се ревалвация на на юана. Не напразно G7
оня ден недвусмислено показаха на китайците, че ще им спрат
кранчето, т.е. ще им вдигнат митата на стоките, ако продължават да
определят изкуствено, а не пазарно курсът на националната си валута.
Това навсякъде го наричат нелоялна конкуренция.
Второ. От Нова година до 31 март предстои репатриране на йените,
тъй като съгласно японските закони печалбите на корпорациите
трябва да бъдат само в йени, което както винаги ще доведе до
усиленото им купуване. Трето. Предстоящото поевтиняване на
долара, което пък неминуемо ще доведе до поскъпване на йената.
Очаквам още на следващото или най-късно по-следващото заседание
на ФЕД за лихвите в протокола да изчезнат прословутите "премерени
стъпки", което ще означава край на лихвената сага. Четвърто. Пак
"доларова" причина - данъчната ваканция, респективно репатрирането
на долари приключва, Сещаш се до какво ще доведе това. Има и редица
други причини, но и тези са достатъчни. Напр. падежа на редица опции
в USD/JPY около и след средата на декември и пр. Тъй че жизнено
важно за японците е курсът да е максимално висок, че да има накъде да
пада. А започне ли падането, трудно ще се спре.
Желая ти успех, в който не се и съмнявам! Следя сделката ти отблизо
и въпрос на време е всичко да си дойде на мястото.
Ами в момента не виждам някакъв положителен изход. И мен много ме изненада и се натоварих доста тежко. Сигурно ще изчистя 1/3 ако слезе до към 208, а останалите ще оставя и ще скъсявам наново от по-високи нива. Надявам се японците да се намесят, а това обикновено става към 5-6 през нощта БГ време. Ако го направят няма да се учудя на 3-4 фигури рали надолу. Дотогава ще стискам палци
Успех
Хвана ли се за палците, отворко? Колко хиляди пипа загуба ти струва позицията в лира/йена? 6000+? А колко хиляди пипа загуба имаш в канадеца?
Или ти прилагаш странната си финансова аритметика само за печалбите?
Imam dulga poziciq na EUR/USD, no se vklyu4ih mnogo kusno na 1.1800 predi okolo 2 sedmici. Iskam da zakriq poziciqta sega na minimalna zaguba i da q otkriq otnovo kato (ako) padne do kum 1.1710! Kakvo mislqt
po-opitnite traderi?
Сега му е времето да затваряш най-много 1,1811 и после надооолу..
PPP, kakvo ste pavish s gbp/jpy. I az skusih na 209, kato se nadqwah da oburne, no nesto nqma podatki. Dai edno mnenie.
Ами в момента не виждам някакъв положителен изход. И мен много ме изненада и се натоварих доста тежко. Сигурно ще изчистя 1/3 ако слезе до към 208, а останалите ще оставя и ще скъсявам наново от по-високи нива. Надявам се японците да се намесят, а това обикновено става към 5-6 през нощта БГ време. Ако го направят няма да се учудя на 3-4 фигури рали надолу.
Дотогава ще стискам палци
Успех
PPP, uspeh. Az se mahnah odeve na 209.92, dosta argumentirano me posuvetvaha v edin drug forum i predpochetoh da si pribera zagubata. Stqh da faliram na 213, a mai e blizo. Dano oburne.
незная защо я купувате тая двойка (USD/CAD)...
Двойката си изрисува флаг като по учебник на дневна графика което говори за продължаване на тренда надолу. Днес направих ме и най-ниско ниво от...нам си кога...
Петрола, незная защо си мислите, че ще пада...идва зима и въпреки, че за зимата се запасяват лятото, това не му попречи да чукне пак 60$ за барел. А и дори да пада петрола...какво от това? От август до края на миналия месец петрола падна повече от 15$, а канадеца къртеше мивки...той и таваните изкърти де...
Напълно резонно ми се вижда в тази двойка ниво от 1.12 и едва може би след това да качим нагоре.
Е надявам се да бъркам защото гледам, че всички сте се натоварили на влака (а аз не съм в обратната посока)...
Ще видим кой крив кой прав ;-)
Това лично мнение де...дано няма сърдити от него
From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар