IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Veselo izkarvane na kolednite i novogodishnite praznici i mnogo ama mnogo uspehi.

Buy CHF

Za eurto bai zona 1790-1810 ako padne 100-150p nadolu targeta e okolo 21-22 i ot tam posleden hod kam 13-15

Uspehi

Коментар

• Законите на Мърфи - основен закон на песимизма.

Коментар

• Първоначално изпратено от salmin
        Желая ти УСПЕХ !! Но Много внимавай колко и кога залагаш !!!
        Пращам ти няколко мнения по въпроса :
        Типа законы Мерфи для сток-трейдинга. ИМХО - верны и для Форекса.
        ..................

пп Личното ми мнение за сега е - 1890 - 1908 - 1938 и толкоз !!! :-)
        Прочита на това ще ми отнеме малко време, но на пръв поглед много ме изкефи следното: "Идеальный трейдер - действует в абсолютном неведении"! Честно казано точно към това се придържам! ;-) Както бях писал, играя по графиката, чета по-основни неща, колкото да напипам пулса и настроението на пазара... Опитвам се да се поставям на мястото на големите играчи и да мисля като тях - какво биха направили те в дадения момент?!
        Новините, които излизат, ние ги научаваме последни и то с ... няколко дни закъснение!!! Разбира се за това нямам доказателства :-( Не вярвам многото четене да дава предимство - ако беше така просто всеки щеше да печели.

Иначе за EURUSD - до сега си мислех за двойката и ми се струва "логично" след втори неуспех за пробив на 1.1900 (или там някъде) да има трети, успешен опит, но може би в късния петък или в понеделник! До тогава 1.1850-1.1880 ;-)
        После, след пробива, мисля да отскочи доста повече от 1.1908 и 1.1938 - може би 1.1950 наистина, че и малко отгоре?!
        При всички положения рисковете трябва да са умерени.... :-)

Успехи

Коментар

• Първоначално изпратено от OPASEN
          Първоначално изпратено от bnight
          OPASEN едно малко уточнение истинската съпротива е 1.1910 връх от вторник. Пробив на него ще даде времена сила на еврото. Все пак личните ми очаквания са да видим 1.1620 и надоло за сега обаче при пробив на 1.1910 и това затваряне което правим днес ще имаме много добро движени нагоре с цел 1.1975 кадето е тест-а на Неклина на главата и раменете за която писах. Мисля че това е което трябва да се отбележе за еврото. Успех на всички. Иначе Опасен крайно неподходящ месец си избрал за старт на реална сметка. Желая ти успех.
          Благодаря за пожеланията :-) Иначе за началото през Декември - мисля, че войник се става по време на война и то такава, каквато е в момента (волатилна) ;-) хехехе
          Ако удържа този месец ще придобия някои ценни изводи много бързо, а и ще придобия по-голяма увереност и спокойствие при търговията... Както върви (примерно ако удари 1.1950) май ще издържа, че даже ще има и за Новогодишна фиеста :-)

Успехи!
          Желая ти УСПЕХ !! Но Много внимавай колко и кога залагаш !!!
          Пращам ти няколко мнения по въпроса :
          Типа законы Мерфи для сток-трейдинга. ИМХО - верны и для Форекса.

- Если вероятно открытие убыточной позиции, так и происходит.

- Даже если по анализу рынка убыточная сделка практически невозможна, она все равно становится убыточной.

- Если возможно заключение нескольких убыточных сделок, то они заключаются в самой неблагоприятной последовательности, на максимальных лотах, без стопов и в верхах (низах) в противоположную от рынка сторону.

- После ряда убыточных сделок цикл повторяется.

- Нет такой убыточной сделки, которая не могла бы стать еще убыточней.

- Как только вы собрались входить в рынок, цена сразу становится хуже.

- У брокера вашего товарища котировки всегда лучше.

- Как только вы переведете свой счет к брокеру товарища, новый брокер уменьшит плечо, увеличит залоговый депозит и увеличит минимальные торгуемые лоты со $100000 до $500000.

- Каждый трейдер может принять решение о трейде, располагая достаточной информацией.

- Хороший трейдер принимает решение и при ее нехватке.

- Идеальный трейдер - действует в абсолютном неведении.

- Куда бы не пошел рынок, всегда найдется аналитик, который знал, что так оно и будет.

- Первое следствие : Имея в штате двух аналитиков с разнонаправленными прогнозами всегда можно точно угадать направление движения рынка.

- Возможность для удачного трейда была именно тогда, когда вас не было в офисе или у вас отключали электроэнергию.

- Ваше желание войти в рынок обратно пропорционально вашей уверенности в направлении его движения.

- Стоит вам войти в рынок, как начинается коррекция против вашей позиции.

- Обьяснение: коррекция рынка вызывается открытием позиции.

- Ошибаться трейдеру свойственно, но окончательно запутать все может только компьютер.

- МТС дает сигналы так, как вы ей приказали делать, а не так, как бы вы хотели.

- Хорошую прибыльную позицию можно было открыть только вчера.

- Любое движение рынка в вашу сторону кажется последней возможностью уйти при своих деньгах, любое движение против позиции кажется началом большого тренда.

- Любая вероятность движения рынка равна 50%: либо пойдет, либо нет.

- Открывая позицию, помните: Вам нет необходимости выставлять stop profit, поскольку все равно сработает stop loss.

- Если Вы посчитали рентабельность сделки и она получилась прибыльной, выкиньте свой калькулятор - он просто сломался.

- Первый закон начинающего инвестора: Курс растет только до тех пор, пока ты не купишь хоть сколько-нибудь акций. После этого курс начинает неумолимо падать.

- Следствие. То, что кажется началом подъема, оказывается пиком стоимости.

- Второй закон начинающего инвестора: Не верь тому, кто говорит, что пытается получить прибыль. Основная задача - минимизировать убытки.

- Третий закон начинающего инвестора: Колоссальность убытков станет ясна только в самый последний момент. Надежда умирает последней.

- Правило "О внимании DayTrader'а" : При 100%-ной концентрации внимания, можно контролировать ситуацию на 95%; при 95%-ной концентрации внимания, можно контролировать ситуацию на 90%; при 90%-ной концентрации внимания .... нужно играть во что-нибудь другое.

Три стадии становления трейдера.

Jim Harrison

Любому трейдеру-новичку следует помнить, что путь становления успешного трейдера нелегок и само путешествие может затянуться. Испытания подстерегают нас на каждом шагу, проверяя наши умственные способности и практические умения. В действительности, большинство трейдеров застопорились на начальной фазе. И это потому, что они не научились:

Проигрывать.
          Быть неправыми.

Чтобы выигрывать, нужно научится этому!

Все успешные трейдеры, включая Борселлино, Фишера, Джонса и других, сходятся к одной мысли: Чтобы начать выигрывать, нужно время. Борселлино придерживается мнения, что необходим как минимум год, Фишер говорит о сроке в два года, но все они сходятся во мнении, что трейдинг и постоянный успех не имеют между собой ничего общего. Даже наоборот: Наиболее удачливые трейдеры утверждают, что Выживание - первый шаг к успеху. Чтобы прийти к процветанию, мы должны научиться выживать на рынке.

В качестве бизнес консультанта мне часто приходилось работать с предпринимателями, генеральными директорами и прочими лицами, принимающими решения, и предлагать им новые решения проблем при проведении бизнес операций. Годы спустя я проанализировал, общие закономерности развития и ведения бизнеса. В этой статье я хочу охарактеризовать три общих этапа, которые должен пройти трейдер, как и любой бизнесмен.

Как развивается ситуация в Начальной стадии?

Мы:

Соблазняемся деньгами
          Понимаем, что на пути есть преграды
          Попадаем под влияние рекламы
          Видим, что сосед поступает так-то и так-то
          Прочитываем несколько книг
          Посещаем несколько семинаров и усваиваем все то, что бесплатно доступно в Интернете
          Находим капитал для спекуляций
          Торгуем
          Выигрываем
          Проигрываем
          Проигрываем
          Понимаем, что необходима соответствующая информация, но сомневаемся, можем ли себе это позволить
          Думаем, "Мне следует попробовать что-нибудь потруднее", даже если мы не поняли того, что только что сделали или даже если нам не хватает информации и умения
          Проигрываем еще больше
          Понимаем, что все-таки следует спланировать свои действия и превратить свои эмоции из врага в мощную силу, которая будет способствовать достижению результата.
          Наконец, мы понимаем, что проигрывать - это нормально (По правде говоря, мы понимаем, что это был первый урок, который нам нужно было усвоить, чтобы выжить!)
          Выживание, по сути дела, и является целью начальной стадии. Если мы научились этому, то переходим к стадии Роста.

На этом этапе:

Получаем надлежащее образование и соответствующее оборудование
          Действительно чему-то учимся
          Планируем
          Торгуем с лучшим результатом
          Решаем усложнить себе задачу по каким-то непонятным, глупым причинам
          Теряем терпение
          Проигрываем
          Опять все упрощаем, совершенствуем технологию
          Понимаем важность умения сохранять спокойствие
          Идем на больший риск
          Испытываем на себе большее, чем раньше унижение со стороны рынка
          Сомневаемся в простых ситуациях
          Начинаем понимать важность дисциплины
          Открываем для себя механику торгов.
          Изучаем циклы
          Учимся управлять капиталом
          Получаем первые положительные результаты
          Начинаем действительно отвечать за свои поступки
          Прекращаем поиск новых путей и начинаем совершенствовать уже имеющиеся (Это переходная ступень к стадии Зрелости.)

На третьем этапе
          Мы:

Претворяем свои идеи в жизнь спокойно
          Достаточно дисциплинированы, чтобы придерживаться плана
          Понимаем, какие действия предпринимать для достижения цели
          Практикуем жесткое управление средствами
          Все меньше и меньше рискуем, предпочитая регулировать объем позиции при сильных сигналах
          Учимся обращению с прибылью.
          Учимся реагировать на большие убытки.
          Действительно понимаем торговые циклы и умеем составлять планы в соответствии с ними
          Смиряемся с необходимостью постоянного повышения квалификации и самообразованием
          Ведем торги на автопилоте, принимая участие в игре тогда, когда соотношение риск/выигрыш наилучшее
          Считаем, что в ходе торгов, прежде всего, следует придерживаться плана

Вот и все три этапа. Все кажется простым. Однако помните, что "много званых, но мало избранных".

пп Личното ми мнение за сега е - 1890 - 1908 - 1938 и толкоз !!! :-)
          Е- да ама не !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight
            OPASEN едно малко уточнение истинската съпротива е 1.1910 връх от вторник. Пробив на него ще даде времена сила на еврото. Все пак личните ми очаквания са да видим 1.1620 и надоло за сега обаче при пробив на 1.1910 и това затваряне което правим днес ще имаме много добро движени нагоре с цел 1.1975 кадето е тест-а на Неклина на главата и раменете за която писах. Мисля че това е което трябва да се отбележе за еврото. Успех на всички. Иначе Опасен крайно неподходящ месец си избрал за старт на реална сметка. Желая ти успех.
            Благодаря за пожеланията :-) Иначе за началото през Декември - мисля, че войник се става по време на война и то такава, каквато е в момента (волатилна) ;-) хехехе
            Ако удържа този месец ще придобия някои ценни изводи много бързо, а и ще придобия по-голяма увереност и спокойствие при търговията... Както върви (примерно ако удари 1.1950) май ще издържа, че даже ще има и за Новогодишна фиеста :-)

Успехи!

Коментар

• OPASEN едно малко уточнение истинската съпротива е 1.1910 връх от вторник. Пробив на него ще даде времена сила на еврото. Все пак личните ми очаквания са да видим 1.1620 и надоло за сега обаче при пробив на 1.1910 и това затваряне което правим днес ще имаме много добро движени нагоре с цел 1.1975 кадето е тест-а на Неклина на главата и раменете за която писах. Мисля че това е което трябва да се отбележе за еврото. Успех на всички. Иначе Опасен крайно неподходящ месец си избрал за старт на реална сметка. Желая ти успех.
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• EUR/USD

Определено 1.1900 (даже малко преди това) беше доста съпротивително, та чак си мисля дали няма да даде откат в обратна посока... Ама пък чак 1.1620 ?? :-(

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Нончев
                  Технически нива за 22 декември

investor.bg/article.php?cat=2&id=31722

EUR/USD: Траен пробив на пивотното ниво за днес при 1,1849 би довел до тест на 21-експоненциалната плъзгаща средна при 1,1868. Следващата съпротива се намира на 1,1900 (38,2% корекция на спада от 1,2063 до 1,1800). При MACD и RSI на 1-часова графика се наблюдава позитивна дивергенция, но евентуален спад под 1,1800 би възобновил негативната за единната валута тенденция с цел 1,1651 (долна линия на Болинджър на дневна графика).

Здравейте !
                  От доста време следя Вашите прогнози и....ШАПКА ВИ СВАЛЯМ !!! БРАВО !!!! 100 % до пипс !!!!
                  Даже не ми е ясно какво колегите се занимават да четът разни "аналитици " и банки- които само лъжат и заблуждават обикновенния трейдър ??!!

Надявам се и след Коледните и Новогодишните праздници да продължите с точния и своевременен анализ !!!!
                  Желая приятно изкарване на ВСИЧКИ на настъпващите праздници !!!
                  А за тези , които рискуват в тънкия пазар - УСПЕХ !!!!
                  Е- да ама не !!!!

Коментар

• Re: eur/usd

Първоначално изпратено от OPASEN
                    Първоначално изпратено от chicago
                    Отговор на въпроса:
                    Зоната 1.16/1.1585(38.2 фибо 0.823-1.3666) е много вероятна поради ......................
                    http://www.cme.com/trading/dta/hist/dbindex.html
                    .................
                    http://www.forexnews.com/FI/default.asp?f=20051221a.mgn
                    .................
                    http://www.forexnews.com/external/trl/default.asp
                    .................
                    http://www.forexnews.com/FI/default.asp?f=20051221.mgn
                    .................
                    Може и да съм полезен с написаното на някои?
                    Поздрави!
                    За съжаление поне на мен това не ми бе полезно, защото ... английския ми е доста слаб! :-(

При всички положения благодаря за отговора и старанието да бъдеш изчерпателен и полезен! :-)

Хубавото в цялата работа е, че Евро-то тръгна нагоре или поне се опитва!? Явно някой е чул воплите ми и сега чакам да дойде 1.1897 и да заспя спокойно със същия депозит, с който започнах! ;-) Все пак за новобранец, започнал в месец Декември мисля не е зле... :-)

Късмет на всички!
                    giove4 prevoda4 copi paste opasen tova za angliiskiia e/usd 1.1620 do kraia na godinata

Коментар

• Re: eur/usd

Първоначално изпратено от chicago
                      Отговор на въпроса:
                      Зоната 1.16/1.1585(38.2 фибо 0.823-1.3666) е много вероятна поради ......................
                      http://www.cme.com/trading/dta/hist/dbindex.html
                      .................
                      http://www.forexnews.com/FI/default.asp?f=20051221a.mgn
                      .................
                      http://www.forexnews.com/external/trl/default.asp
                      .................
                      http://www.forexnews.com/FI/default.asp?f=20051221.mgn
                      .................
                      Може и да съм полезен с написаното на някои?
                      Поздрави!
                      За съжаление поне на мен това не ми бе полезно, защото ... английския ми е доста слаб! :-(

При всички положения благодаря за отговора и старанието да бъдеш изчерпателен и полезен! :-)

Хубавото в цялата работа е, че Евро-то тръгна нагоре или поне се опитва!? Явно някой е чул воплите ми и сега чакам да дойде 1.1897 и да заспя спокойно със същия депозит, с който започнах! ;-) Все пак за новобранец, започнал в месец Декември мисля не е зле... :-)

Късмет на всички!

Коментар

• chf/jpy;aud/nzd;nzd/usd

chf/jpy buy 88.89 add 88.25 SL 87.90 add above 94.00 TP 99/100
                        aud/nzd sell 1.0910 add 1.11 SL 1.1225 add below 1.0430 TP 1.00/0.99
                        nzd/usd open long position 0.6744 add 0.6718 SL 0.6685
                        Успех на всички!
                        Рискът е тънката граница между страха и благоприятната възможност.
                        [url]http://www.standartnews.com

Коментар

• Технически нива за 22 декември

investor.bg/article.php?cat=2&id=31722

EUR/USD: Траен пробив на пивотното ниво за днес при 1,1849 би довел до тест на 21-експоненциалната плъзгаща средна при 1,1868. Следващата съпротива се намира на 1,1900 (38,2% корекция на спада от 1,2063 до 1,1800). При MACD и RSI на 1-часова графика се наблюдава позитивна дивергенция, но евентуален спад под 1,1800 би възобновил негативната за единната валута тенденция с цел 1,1651 (долна линия на Болинджър на дневна графика).

Коментар

• I az smqtam ,4e cabela 4e otide nagore,no koga li?
                            long sym 17450 i o6te tolkowa na 7405
                            6te dobawq i na 7325
                            Uspeh na wsi4ki traderi....!

Коментар

• Здравейте,
                              До края на деня ще ударим 1.73 при кабела.
                              От там започваме корекция ,която е възможно да достигне и 1.7530 , а и по нагоре.

Пробнозата ми не е предпоставка за търговия!
                              Ще се радвам да чуя и вашите мнения колеги!

Коментар

• Eur/Usd

Смятам че около текущите нива редиците на купуващите $ са слаби.(ако тълкувам правилно това):

http://www.optionsclearing.com/cgi-b...ilterporc=BOTH

http://www.optionsclearing.com/marke...oduct_form.jsp

Коментар

Working...
                                X