If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Рисувам канал по следният начин ловя последните две дъна, респективно върхове, и от върхът/ дъното рисувам успоредна, в момента в който достигне така нарисуваният канал, хвъргам едно око на ССИ дали филтрира и примерно в случая имаш две дъна 1 и 3 от 2 чертаеш успоредна и когато го стигне предполагаш че е 4 и скъсяваш със стоп над 2 за допир долу до канала - 5та
koko,a ot kude razbirash kude da ti e entry point za da otigraesh 5ta wulna?..po princip 4ta korigira 3ta okolo 38% fibbo ..no e razlicho..ili izchakwash da oburne i wliazash s po goliam stop?..inache i az sum goliam fen na WW ,praktikuwam gi ot izwestno wreme s uspeh...inahce si praw AUD/USD e absoliutno edentichna formacia...ewla za wulchia kapan,ama da beshe go pastnal shtoto az go prospah
Масагор, много е похвално че познаваш тая теория. Аз горещо я препоръчвам на всички като добре работеща, проста и лесна. Аз лично обаче обикновенно слагам вълчи капан за 5 та вълна - тоест лично бих отиграл както казах къса от 62 за 61, което и направих в АУД обаче. Иначе си прав че това е бича вълча формация - но имаме завършени 5 вълни, аз обикновенно бягам от отиграване след 5 та защото читала вече е много разкрачен.
Казах може и да си прав но незнам дали ще видим тия 100пипа които търсиш, според мен при вълчия капан отиграването на 5 та вълна е много по-лесно и сигурно.
А иначе ти гониш това, по принцип съм съгласен но незнам ще стане ли.
wijda se i divirgencia pri 5ta wulna...jalko che sega chak go zabelizwam towa...izpusnal sum optimalnia moment da se iahna na wulnata.
inache mersaj za camarillata i drugia nabor indikatori
koko tuka ne si praw..cel na WW e ne 5ta wulna a linia 1-4 .w sluchaia towa e gornata lina wodeshta kum 0.6290...towa EPA -estimate price arrival..a linia 2-4 ti dawa estimate time arrival...wuzmojno da e greshen counta,no prilicha na WW kato po uchebnik
Масагор,
Вълчите вълни са много хубаво нещо но мисля че в графиката има грешка, но може и ти да си прав, по принцип при чичко Wolf така както си нарисувал графиката имаш изпълнена цел за 5 та вълничка която е и цел на вълчия анализ. Искам да кажа когато курса беше 6260 трябваше да нарисуваш това и да скъсиш с цел за 5та 6160
Успехи
eto go wuprosnia bichi scenari za nachaloto na sedmciata..NZD/USD...target okolo 100 pipsa..da widim kak shte se razwie...ochakwam i ewroto da testwa 2850 [/img]
Здравейте на всички оцелели.
Коко на E/D на Н4 не ти ли наподобява повече на бичи флаг.Но от друга страна се оформя низходящ канал което мен лично малко ме обърква.
Къде го скива тоя бичи флаг, хехе, готиното на фигурите е че всеки вижда каквато си поиска - аз на седмична и месечна откога си виждам глава с рамене която цели 0.80. Сега майтапа на страна. По принцип при бичият флаг трябва да имаме ясно изразено импулсно движение - после канален рейндж - от 5 до 17 фигури и после при пробив на каналчето още едно импулсно движение като първото.
Ако говориш на дневна за движението от 2150 до 2980 - като импулсно и сега да правим канален рейндж в другата посока - вече имаме 5 фигури което е достатъчно да изпълни условието, то на мен това не ми изглежда като мечи влаг все пак но ако си прав то входа му пак трябва да е при пробив на 2850 и целта излиза около 1.38 - ако това имаш в предвид де. Въпреки това ако по принцип си прав смятам че мечи флаг може да се получи на седмична с импулса от 1.21 - но там имаме само 1 свещ надолу тоест трябват ни още поне 4 седмици низходящ рейндж.
Успехи
Здравейте на всички оцелели.
Коко на E/D на Н4 не ти ли наподобява повече на бичи флаг.Но от друга страна се оформя низходящ канал което мен лично малко ме обърква.
abe hora kak se uplodwa tuka picture..iskam da uploadna neshto ta da go obsudim no ne razbiram kak.ot hard diska si iskam da uploadwam....struwa mi se che dolara shte iade boi w nachaloto na sedmicata
Аз тази седмица ще го отигравам по подобен начин, като koko - ще търся подходящо затваряне на дългата ми на нива над 1.28, след което ще ми останат само късите, които съм отварял по целия път до тук! :-)
За мен обаче 1.2972 е връх и не вярвам да го прескочиме - крайно време беще този майтап да спре и доларът да се установи на полагаемите му се позиции... ;-) Цел под 1.18 (разбира се, дългосрочно!), но докъде ще стигне не знам!?
Ситуацията в момента при евро долар, колкото и да е трудна толкова е и интересна. Ние се намираме до нива които ще покажаг дали имаме още път нагоре или вече е започнало голямото спускане, с възможности за голямо плюскане от наша страна -дето вика един колега - "The mother of all shorts".
Сел зоната въпреки че е доста голяма от 1.2800 до 1.2850 е много показателна, ако 1.2850 не падне то тогава "Евро капут да живее долара" ще се видим около паритета с по една вила в Подуяне и лека кола волга след няколко месеца -хехе. Ако ли пък падне то тогава имаме една 5 та вълна с цели около 1.32 може би. Чака ни една интересна седмица. За това Ви пожелавам успехи.
Личният ми неангажиращ съвет е да дадете предимство на късият вариянт и да не пипате шорта поне до 1.2450 - там хедж за корекция и пак добавка в къси, после около 1.19-1.1830 пак един хедж за корекция пак добавка в къса и ТП на 1/3 на 1.1750 на 1/3 на 1.1550 на 1/3 та на 1.1350 и после една отпуска на карибите хехе.
Но сега на първо време много внимателно около 1.2800-50 къса с къс стоп ревърс над 1.2850
Успехи
Коментар