If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Благодаря за поздравленията.
Предлагам ти схема:
Отворил съм дълга на 1.30. На 1.29 съм удвоил. Платформата ми не позволява сумиране
на сделките /повечето са такива/, а ги брои за две отделни сделки. На 1.31 затварям и
двете позиции. Колко пипса ми е профитът? Очевидно 100 от първата и 200 от втората
позиция. Не ти ли се струва много неестествено да броя 150 п. от усреднената на ум
цена 1.2950? На практика аз прибирам 300 п. всеки от които на стойността на първоначалния
вход от ДВЕ самостоятелни сделки.
Ще си позволя да изразя становище, че това не отговаря съвсем на същността на единицата пип. Тя изразява нива на котировките, разлика в нивата и т. н. Самата печалба от дадена позиция е функция, зависеща от размера на лота, т. е. печалбата=пипове*лотове(размер на лот).
Знам, че в твоя случай лотът е 10К, затова един пип от лот се явява една единица от втората валута в позицията.
Дано не ти се струва дребнаво това уточнение, но все пак мисля, че коректността го изисква.
Поздравявам те за отличния резултат.
Мисля, че е коректно да уточним пиповете в твоя отчет дали са разлика между цена отваря и цена затваря или разликата, умножена по броя лотове. Доколкото си спомням, ти използваш втория подход, което може да е леко объркващо за тези, които не са следили по-отдавна форума.
Джека Евър имат добра платформа за която нямам мнение на реална но съм ги пробвал на демо и понякога особено при новини блокират и това беше причината да не открия сметка при тях, не искам да правя реклама на никой но в бг стс имат добра платформа а елана са добра фбк но имат мижава платформа и неизгодни условия но защо не пробваш на демо навсякъде и да си прецениш.
Аз направих нова добавка към паунд йена
Успех и лека вечер на всички
Коментар