If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Наблюдаващ, както и да ги гледаш нещата, един пип си е един пип. На ордера, който затворих днес, няколко от добавките бяха на минус (бях открил късата в $/Франк от 1.1723). Това обаче не променя факта, че като цяло съм на 1050 пипса профит, нали?
In the state of nature profit is the measure of right.
Верно, и такава логика има. Противоречието, което аз виждам си личи от поста на Brain: умножават се пиповете, които е хванал човек от движението, по големината на лота (не точно големината де, ама е ясно какво се има предвид) и не може пак да се получат пипове, нещо като ябълки по круши = ябълки :-). Но аз съм математик, това е професионално изкривяване :-))
Не, аз не споря, а уточнението е полезно. Има и друга логика, освен възможностите на
платформите. Ако съм открил с 10 К, намерението ми е за профит от $1 на пипс. Но
съм добавял до 480 К например. При една фигура това прави $4800. Т.е. 4800 пипса
на база на първоначалния вход и намеренията ми. Иначе системата ми просто губи
смисъла си и добавките "висят".
Наблюдаващ Дона е прав възможно е да отиграе движение с значително по-голям брои пипсове от колкото е цялото движение по неговата система ас съм пробвал и от движение 70 пипса направих 150 Лека нощ на всички Доне късмет ти желая системата ти е много упасна но ти си знаеш
Не съм дефинирал понятието пип, а уточних начина на получаване на колонката ПРОФИТ В ПИПСОВЕ от отчета на Дон Карлос. Не намираш ли известна разлика между това което ТИ СИ РАЗБРАЛ, че правя, и това, което АЗ ПРАВЯ в поста си?
Наблюдаващ, тука вече съм напълно съгласен с теб и нямам какво да добавя по въпроса. Ако съм те засегнал лично с нещо бих искал да кажа, че изказването ми е било породено от недоразумение
Сигурно е така, даже може и повечето платформи да са такива, както казваш. Все пак пипове се използват по-често като мерило за разлики в котировки. Но не ми е била целта да спорим, не е толкова съществено.
Не, Дон Карлос, за пипсовете на Наблюдаващ ставаше въпрос. Защото мисля, че е повече от естествено, че се умножават пипсовете, които си хванал с големината на лота. Но намирам за нелепо да се дефинира какво се разбира под пипсовете.
Може би искаш да кажеш четвъртия? Мисля, че не си ме разбрал правилно. Това, което казах, е че промяна 1 пип при лот 10К е една единица от втората валута в позицията. Пример: лот 10К в EUR/USD купен при 1.3000 и продаден при 1.3001 (1 пип разлика), носи печалба от 1 USD.
Ако постът ти е адресиран до мен, благодаря за оценката на интелектуалните ми способности :-)
Наблюдаващ, по времето, когато се занимавах с FOREX един pips беше нещо съвсем друго. При курс EURUSD например 1,3225 1,32 се наричат big figure, а 25 са pips-овете. С други думи един пипс е третия знак след десетичната запетая.
Явно въпрос на виждане :-) Моята платформа пък не отваря повече от една позиция в двойка и сама осреднява при добавяне, може би затова за мен ми изглежда нелогично да меря в пипове.
Важното е да е ясно дефиниран начина за получаване на резултата.
Пожелавам ти успех.
Коментар