IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дон Карлос

Ами не са ябълки по круши. В примера който ти дадох, са 48 позиции по 100 пипса = 4800 п.

Коментар

• Наблюдаващ

Наблюдаващ, както и да ги гледаш нещата, един пип си е един пип. На ордера, който затворих днес, няколко от добавките бяха на минус (бях открил късата в $/Франк от 1.1723). Това обаче не променя факта, че като цяло съм на 1050 пипса профит, нали?
      In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• Дон Карлос

Верно, и такава логика има. Противоречието, което аз виждам си личи от поста на Brain: умножават се пиповете, които е хванал човек от движението, по големината на лота (не точно големината де, ама е ясно какво се има предвид) и не може пак да се получат пипове, нещо като ябълки по круши = ябълки :-). Но аз съм математик, това е професионално изкривяване :-))

Коментар

• Наблюдаващ

Не, аз не споря, а уточнението е полезно. Има и друга логика, освен възможностите на
          платформите. Ако съм открил с 10 К, намерението ми е за профит от $1 на пипс. Но
          съм добавял до 480 К например. При една фигура това прави $4800. Т.е. 4800 пипса
          на база на първоначалния вход и намеренията ми. Иначе системата ми просто губи
          смисъла си и добавките "висят".

Коментар

• Brain

Наблюдаващ Дона е прав възможно е да отиграе движение с значително по-голям брои пипсове от колкото е цялото движение по неговата система ас съм пробвал и от движение 70 пипса направих 150 Лека нощ на всички Доне късмет ти желая системата ти е много упасна но ти си знаеш
            http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Brain

Случва се, Brain, не се засягам, бъди жив и здрав и много big figures ти желая. А премерените реакции се постигат с възрастта :-)

Коментар

• Brain

Не съм дефинирал понятието пип, а уточних начина на получаване на колонката ПРОФИТ В ПИПСОВЕ от отчета на Дон Карлос. Не намираш ли известна разлика между това което ТИ СИ РАЗБРАЛ, че правя, и това, което АЗ ПРАВЯ в поста си?

Коментар

• Brain

Наблюдаващ, тука вече съм напълно съгласен с теб и нямам какво да добавя по въпроса. Ако съм те засегнал лично с нещо бих искал да кажа, че изказването ми е било породено от недоразумение

Коментар

• Brain

Благодаря ти за уточнението.

Коментар

• Дон Карлос

Сигурно е така, даже може и повечето платформи да са такива, както казваш. Все пак пипове се използват по-често като мерило за разлики в котировки. Но не ми е била целта да спорим, не е толкова съществено.

Коментар

• Дон Карлос

Не, Дон Карлос, за пипсовете на Наблюдаващ ставаше въпрос. Защото мисля, че е повече от естествено, че се умножават пипсовете, които си хванал с големината на лота. Но намирам за нелепо да се дефинира какво се разбира под пипсовете.

Коментар

• Brain

Може би искаш да кажеш четвъртия? Мисля, че не си ме разбрал правилно. Това, което казах, е че промяна 1 пип при лот 10К е една единица от втората валута в позицията. Пример: лот 10К в EUR/USD купен при 1.3000 и продаден при 1.3001 (1 пип разлика), носи печалба от 1 USD.
                          Ако постът ти е адресиран до мен, благодаря за оценката на интелектуалните ми способности :-)

Коментар

• Наблюдаващ

Дори и в BG има платформи, които не сумират и усредняват автоматично позициите.
                            Например на СТС и Бултренд.

Коментар

• Дон Карлос

Наблюдаващ, по времето, когато се занимавах с FOREX един pips беше нещо съвсем друго. При курс EURUSD например 1,3225 1,32 се наричат big figure, а 25 са pips-овете. С други думи един пипс е третия знак след десетичната запетая.

Коментар

• Дон Карлос

Явно въпрос на виждане :-) Моята платформа пък не отваря повече от една позиция в двойка и сама осреднява при добавяне, може би затова за мен ми изглежда нелогично да меря в пипове.
                                Важното е да е ясно дефиниран начина за получаване на резултата.
                                Пожелавам ти успех.

Коментар

Working...
                                X