IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• GBP/NZD

Господа, в тази валутна двойка давам още един шанс на дългите да се измъкнат преди да ги напляскам, целта ви е 2.6480

Коментар

• 2+2=5 и Дона

Общо взето съм съгласен с това, което пише 2+2.
      Всеки курс по технически анализ, дори и най-елементарният, започват с твърдението, че техническият анализ е средство за определяне настроенията на пазара и като такъв, дава възможност на овладелият го да с висока степен на достоверност да предвижда действията на участниците в него.
      Пак във всеки курс се твърди, както твърди и 2+2, че е невъзможно да бъдат обхванати всички фундаментални и геополитически фактори, влияещи на пазара, но те непременно, подчертавам това - непременно - намират отражение в графиците.
      Куловодите, до колкото съм разбрал, са най-крупните участници в пазара и следователно те в най-голяма степен определят неговото "настроение".
      Откровено казано, мен изобщо не ме интересуват позициите на участника с $1000 или $10000, ама и той по никакъв начин не влияе на графиците.
      Оправданието за удареният ми с 5 пипса стоп, или за това, че шибаният пазар не върви в МОЯТА посока е най лесно с кукловоди, по простата причина, че аз се имам за много умен, при това искрено вярвам че е така!
      А вие?

Коментар

• новичък

Разтварих късите паунди чакам за къс кад

Коментар

• новичък

Az syshto mislia da udylja kabela ako ne probie povtorno 1.8720 , no se chudia stopa kyde da e?

Коментар

• 2+2=5 -Кирилизиран

Слагам поста впечатлил Дона кирилизиран. И аз сега ще го прочета, че като почна да чета маймуняци ми се кръстосва погледа като след кило ракия:

"Споделяте ли мнението ми че малките играчи на Форех са твърде уязвими от сялата тази новинарчтина и слухове, прогнози от псевдо разбирачи и драскачи по вестниси и списания. Според мен дори и някои от тях да разбират какво точно става с еур/усд двойката (за пример, или която и да е друга), немогат да отчетат реално всички фактори които влияят на двойката във всеки един момент в продължение на различен времеви период, както и реално немогат да калкулират силата на всеки един фактор която оказва сила върху друг фактор и сумарно върху Дадената котировка. Причината според мен е че чисто и просто обема на информася е нечовечки голям (смечно е да си мислим че само сените на петрола, лихвения просент, безработисата и др. новини от така достъптните ни имат отночение към курса на двойката).
            Но освен всичко друго има един много по-важен фактор които оказва можеби най голямо влияние върху курсовете и това е платената прогноза. Големите банки са "собственика" на селя този бизнес с курсови разлики. Те са най големите клиенти и те са най печеливчите от всички участниси. Затова те определят правилата-по всякакъв начин, включително и като платят на 100-тина "топ" анализатори да обясняват че курса чте тръгне в някаква посока, подкрепиячти се с сяла кочниса от факти и събития от които и без това изобилства световното ежедневие, които само трябва да бъдат "подредени и обяснени". В последствие се развива вълнови просес на информиране на масите с новите прогнози и ефекта е готов масова психоза на пазара и покупки или продажби в зависимост от желанието на "господарите на капитала" и достигане на котировките които са били прогнозирани или можеби не, а севсем близо до тях-зачто ли ?. И накрая когато дойде момента за стригане на овсите прогнозите на "топ" анализаторите спират да са така твърди и категорични и започват да се раздвояват: Можеби нагоре до..., можеди надолу до..., а след това ...; Сигурен съм че сте го наблюдавали неведнъж.
            Предполагам че дори сами сте стигнали до този извод с малката разлика че аз го написах във форума за да задам въпроса си: няма ли да е по добре да признаем че фундаменталния анализ не е по силите на всеки, а техническия анализ не е едно просто дресиране на максимален брой финансови мозъци как да реагират в условия на една или друга фигура така че в необходимия момент да "донесат пръчката на стопанина си".

P.С. Не ме разбирайте пожрецхо несум комунист нито противник на валутната търговия. Всучтност направих 260 пипса ночтеска. Чао успех на всички."

http://lat2bg.kredor.com/scgi-bin/og.php?op=lat2bg

Коментар

• новичък

Чакам удобно ниво за удължаване новичък

Коментар

• новичък

Чакам удобно ниво за удължаване новичък

Коментар

• новичък

Успех и на теб. Аз вече съм вън от игратай. Стига за днес.

Коментар

• новичък

Az moia go slagam na 103.40 , a na E/J na 134.60 . Uspeh xxx. Koko , ako si tuk obadi se da otigraem neshto , znaeh si che ako chovek si plashta basovete mu se vryshta 20 kratno!

Коментар

• varna

Ти приемаш думите буквално и ги изваждаш от контекста?! Хм...
                      Моля те, чети по-внимателно.

Коментар

• новичък

Аз държа дълги $/йена от 102,90 и стопът ми вече е на 103,58.

Коментар

• 2+2=5: Razmisli za valutnata turgovia.

xxx, е прав анализа си работи, но проблема е в психиката/слабостта/ на човека..разберете че 1. форекс не може да станете милионери 2. форекса е адски трудна и изморителна работа 3. пазара обсебва 4. ........ това до което аз съм стигнал е- 15-20 пипса на ден/1 сделка/ на пробив или на фибо след поне 1 час гледане на графики, и спиране на компютъра...можете да изкарвате пари само при невероятна дисциплина и при надмогване на идеята че сте толкова умни че няма да имате губещи сделки...другия вариант е този с добавянето и пак жестока дисциплина - влизане до 5% от акаунта и добавяне през няколко фигури/ на мен лично втория вариант не ми добада/..успех..аз спирам за днес отиграх си късите gbp/jpy ot 39 do 23 и въобще не ме интересува какво друго ще става днес на пазара

Коментар

• Нов трейдър

Те и групировките имат противоположни интереси, но все пак успяват някак си да
                            преразпределят териториите.

Коментар

• 2+2=5: Razmisli za valutnata turgovia.

Обяснението е много просто: Неравномерното разпределение съществува навсякъде в живота, природата, бизнеса, спорта, науката, FOREX и т.н. Може би даже е закон. Някои го наричат "правило 80-20 или 90-10". Могат да се дадат един милион примера:
                              Малко на брой богати хора срещу много на брой бедни
                              Малко на брой големи трендове срещу много на брой малки (фиктивни)
                              Малко на брой печеливши спекуланти срещу много на брой губещи
                              Малко на брой богати (мултинационални) фирми срещу много на брой дребни
                              Малко на брой големи градоя срещу много на брой села
                              Само 1 победител от много състезатели
                              Само 1 Здравко от 15 съквартиранти
                              Само 1 Бил Гейтс от незнам колко милиарда
                              и т.н. ..............

С две думи концентрирането на голяма част от световното богатство в малка част от хората вероятно е закон. Това е било така в миналото (започвайки от първобитните хора), сега е така и вероятно и в бъдеще ще е така. Единственото, което е важно, е в коя от двете групи хора сме ние.

Всъщност най-важен е отговора на въпроса: Възможно ли е с полагането на големи усилия да се попадне от групата на бедните в групата на богатите или това е въпрос на чиста случайност?
                              In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• the fan*:

хахаха щях да ти кажа .. докато ти натискаш "купува" би ли могъл да си представиш колко хора "продават".. аз не бих могъл .... btw има едно правило "forget the news.. remember the chart"

Коментар

X